reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

In vitro 2024 - refundacja

reklama
Ile czekałyście na okres po nieudanym transferze? Dziś 3 dzień, myślałam że po takim faszerowaniu sie progiem zaleje mnie od razu a tu wciaz czekam 🫣

@Motylkowa! Jak samopoczucie? Była dziś beta? Pytałam gdzieś wcześniej w postach o Agolutin, ale chyba gdzieś umknęło. Bierzesz go zamiast Prolutexu?
Samopoczucie bardzo dobre :) wczoraj betę robiłam i znowu piękny wynik 755 (dwa dni wcześniej było ~280) 🥹

Ahh tak, sorry! Biorę jeden zastrzyk agolutinu dziennie zamiast prolutexu. (Podziękowania dla @Brownie1992 ktora załatwiła mi ampułki z Czech ❤️). Do tego trzy razy dziennie tylko cyclogest. Trzy razy badałam proga i był koło 40 dzięki temu agolutinowi.

Samopoczucie bardzo dobre :) wczoraj betę robiłam i znowu piękny wynik 755 (dwa dni wcześniej było ~280) 🥹

Ahh tak, sorry! Biorę jeden zastrzyk agolutinu dziennie zamiast prolutexu. (Podziękowania dla @Brownie1992 ktora załatwiła mi ampułki z Czech ❤️). Do tego trzy razy dziennie tylko cyclogest. Trzy razy badałam proga i był koło 40 dzięki temu agolutinowi.
Kiedy USG?🥹

Pięknie! 🥹
Właśnie chyba też będę prosić tym razem o Agolutin, bo do Czech mam niecałą godzinę, a ze zdobyciem Prolutexu przynajmniej ostatnim razem było za dużo kombinowania... Finansowo chyba też wychodzi znacznie lepiej?

Za tydzień w środę 🥹 może nie osiwieje do tego czasu… 🤣 a Ty jak się czujesz? Wicie gniazda już się zaczęło? 🤣
Nie mogę narzekac, w sumie to pierwsze 1,5 msca były mdłości nie do zniesienia a później już bez żadnych objawów😅
No i brzuch przeszkadza w spaniu ale może to być pierwsza i ostatnia ciąża więc na niego nie narzekam 😂

Pięknie! 🥹
Właśnie chyba też będę prosić tym razem o Agolutin, bo do Czech mam niecałą godzinę, a ze zdobyciem Prolutexu przynajmniej ostatnim razem było za dużo kombinowania... Finansowo chyba też wychodzi znacznie lepiej?
Jak tylko masz taką możliwość to bierz agolutin bez zastanawiania. Miesięczna kuracja przy założeniu że robisz jeden zastrzyk dziennie to około 120 zł. Miesięczna kuracja prolutexem to prawie 8 stów (zakładając że w ogóle jest dostępny i cena za opakowanie to mniej niż 200 zł) 🤣 no i agolutin ma z dwa razy większą dawkę niż Prolutex. Jedyny minus to to, że są to zastrzyki domięśniowe, igła jest ogromna i robią się bolące gule w miejscu wkłucia. I do zrealizowania recepty musisz mieć wystawioną papierową receptę transgraniczną, która jest ważna 2 tygodnie od dnia wystawienia.

reklama
Jak tylko masz taką możliwość to bierz agolutin bez zastanawiania. Miesięczna kuracja przy założeniu że robisz jeden zastrzyk dziennie to około 120 zł. Miesięczna kuracja prolutexem to prawie 8 stów (zakładając że w ogóle jest dostępny i cena za opakowanie to mniej niż 200 zł) 🤣 no i agolutin ma z dwa razy większą dawkę niż Prolutex. Jedyny minus to to, że są to zastrzyki domięśniowe, igła jest ogromna i robią się bolące gule w miejscu wkłucia. I do zrealizowania recepty musisz mieć wystawioną papierową receptę transgraniczną, która jest ważna 2 tygodnie od dnia wystawienia.
Sama sobie robisz zastrzyki? Spoko, grubsza od Zoladexu na pewno nie jest. 😂

Do góry