Marta04
Fanka BB :)
Jutro na 11Która z nas w tym tyg ma wizytę? Potrzeba tutaj aktualizacji naszych maluszkówja za tydzień 9.06 na 18 i już nie mogę się doczekać
![]()
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Jutro na 11Która z nas w tym tyg ma wizytę? Potrzeba tutaj aktualizacji naszych maluszkówja za tydzień 9.06 na 18 i już nie mogę się doczekać
![]()
Ja mam tylko heparynę 0,4. W poprzedniej ciąży też tylko heparyna tylko dawka była regulowana w trakcie.Czy któraś z Was przyjmuje heparynę oraz acard? Jeśli tak,to w jakiej ilości acard? W poprzedniej ciąży brałam 150 mg,teraz inna lekarka stwierdziła,że 150 mg plus clexane0.4 to za dużo... Dodam,że poprzednia ciąża zakończyła się bez innych komplikacji
ŚrodaKtóra z nas w tym tyg ma wizytę? Potrzeba tutaj aktualizacji naszych maluszkówja za tydzień 9.06 na 18 i już nie mogę się doczekać
![]()
Zapytam Was jeszcze tutaj, bo widze ze troche z Was obstawiona heparyna lub acardem.. Finalnie i tak jestem umowiona 9go z wynikami badan u lekarza, wsteonei mówiła ze jesli sie boje, nie wiem co moglobyc przyczyna to mozemy rozważyć włączenie lekow profilaktycznie..Ja wlasnie zrobiłam teraz ten pakiet na mutacje,czekam na wyniki, poniewaz tknęło mnie że nie sprawdziłam a mogłobyc to przecież przyczyna straty mojego malucha i to na tak późnym etapie..serducho przestalo bic ok 13tc,nie robiłam badan, wszyscy odradzali, teraz zaluje
Generalnie prosze Was jeszcze o porade, czy samo posiadanie tych mutacji w genotypie powoduje ze ciaza staje sie ciaza wysokiego ryzyka z obstawieniem heparyna i acardem?
Niestety poziomu tych całych bialek S itp nie sprawdzę, czytalam ze w ciazy mogą byc zafałszowane wyniki (?)
Dodatkowo mam problemy z wysokim cholesterolem (rodzinnie takze), a w rodzinie duzo kardiologicznych obciazen.
I w drugą stronę czy znacie jakies ryzyko brania tych lekow w ciazy? Zawsze słyszałam ze w ciazy nie bierze sie kwasu acetylosalicylowego a od jakiegoś czasu widze ze to niemal norma (w uzasadnionych przypadkach oczywiscie).
Też idę 9.06Która z nas w tym tyg ma wizytę? Potrzeba tutaj aktualizacji naszych maluszkówja za tydzień 9.06 na 18 i już nie mogę się doczekać
![]()
U mnie probiotyk, biore na zmiane ekosynbiotyk, sanprobi lub omnibiotic panda. W sensie przez 3 miesiące, potem przerwa miesiąc no i tak w kółko.Dziewczyny a wiecie może co na wzdęcia na tym etapie ?