reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Lutowe mamusie 2026

ja juz tez mialam wczoraj taki zawias chz napewno wszystko ok bo zadnych objawow ale poszperałam i w poprzedniej ciazy pierwsze mdlosci mialam 6+3 takze zobaczymy🙈
ja w 6+1 jakoś 🙈 chociaż nie powiem, że chciałabym tym razem ominąć mdłości 🥵 miałam okropne bo przez cały dzień mnie trzymało, nie jadłam nic oprócz czekoladowych płatków z mlekiem. Nic innego nie wchodziło. Mięsa to wgl nie mogłam przełknąć, jajek to samo. Nie wiem jak bym funkcjonowała z córką, bo trzymały mnie jakoś do 17 tc 🫩 5 kg zleciałam 🫣

reklama
e tam co ma być głupio 🙈 wiesz, jeśli nie potrzebujesz wyniku na już to możesz poczekać ☺️ ale ja bym nie dała rady 😂
Może też będzie tak że betę wczesniej ci dadzą? Bo to online bedzie?
no właśnie nie. Szpital ma swoje Labolatorium i oni tylko dają wyniki papierowe. Punkt pobrań jest otwarty 7:30-9:30 i w tych godzinach można odbierać wyniki. Badania zlecone przez lekarza z poradni przyszpitalnej trafią do lekarza i będę mogła je odebrać w rejestracji lub u lekarza. Nie wcześniej jak za 3 dni 😅 no nic. Akurat porównam sobie jaka będzie różnica w becie z tego samego dnia w odstępie 30 min w dwóch różnych laboratoriach 😂😂.
Gdybym miała badanie bety w pakiecie to wogóle byłby luksus, ale to jest jedno z nielicznych badań, które mój pakiet nie obejmuje 🤷‍♀️

o a ja jeszcze nie miałam zleconych
moja lekarka na NFZ chyba idzie tak hurtem. Chce już mieć komplet jak będziemy zakładać kartę ciąży. Nie wiem jak często będę miała u niej wizyty, ale pewnie jak i tak zlecała mi betę i progesteron to już zleciła całą resztę badań.

Pojawił się u mnie kolejny objaw ciąży.. drażnią mnie metalowe sztućce. Normalnie jem i czuję ten metaliczny smak w buzi… nie mogę dotknąć językiem łyżki czy widelca, bo aż mnie wzdryga 😅

Pojawił się u mnie kolejny objaw ciąży.. drażnią mnie metalowe sztućce. Normalnie jem i czuję ten metaliczny smak w buzi… nie mogę dotknąć językiem łyżki czy widelca, bo aż mnie wzdryga 😅
U mnie od początku jest bardzo wyostrzony węch. Co nie jest jakimś super objawem bo mam kota w domu i czuję jego kuwetę non stop, nawet jak jest posprzątane 😅

U mnie od początku jest bardzo wyostrzony węch. Co nie jest jakimś super objawem bo mam kota w domu i czuję jego kuwetę non stop, nawet jak jest posprzątane 😅
a to węch też mam bardziej wyostrzony, ale nie ma tragedii. Na szczęście przez większość czasu mam zatkany nos przez katar 😂 ale te sztuczce mnie dobijają 😅

reklama
Hej. Ja po wczorajszej wizycie też dostałam mnóstwo badań do wykonania.

Ogólnie pierwsza reakcja lekarki jak mnie zobaczyła to " niech Pani nie mówi że jest w ciąży " :p
Od razu gdy zobaczyła mnie na liście to wiedziała .

Ja ogólnie czuję się osłabiona . I czasem mnie zemdli . W pracy zawsze pierwsza kawa a po godzinie śniadanie. Ledwo dotrwałam do niego.

Do góry