reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wypłata w ciąży za L4

MamaKsawcia

Zaciekawiona BB
Hej ,
Czy jest mi ktoś wstanie obliczyć jaka będę miała wypłatę za maj ( stawka brutto 5100)
Poszłam na l4 od 9 maja do 31 maja . Tydzień pierwszy normalnie pracowałam z góry dziękuję

reklama
Masz umowę o pracę? Najprościej policzyć sobie to w ten sposób - wziąć kwoty wypłat z ostatnich 12 miesięcy i je dodać. Potem podzielić na 12 i wyjdzie kwota która jest podstawą zasiłku chorobowego.

Czyli jak średnio dostawałam około 3800 zł Netto to tak powinnam dostać wypłaty?
Naczytałam się że dziewczyny dostają mniej i już się zmartwiłam

Czyli jak średnio dostawałam około 3800 zł Netto to tak powinnam dostać wypłaty?
Naczytałam się że dziewczyny dostają mniej i już się zmartwiłam
w teorii tyle powinnaś dostać. Ale fakt to jest tylko podstawa. Od tego odchodzi jeszcze 13% no i raz miesiąc na 30 dni a raz 31 dni. Tak więc to też wpływa na wypłatę. Jeżeli planujesz już pozostać na zwolnieniu ciążowym to gdybanie ile się dostanie już nic nie zmieni. Nie masz na to już wpływu.

w teorii tyle powinnaś dostać. Ale fakt to jest tylko podstawa. Od tego odchodzi jeszcze 13% no i raz miesiąc na 30 dni a raz 31 dni. Tak więc to też wpływa na wypłatę. Jeżeli planujesz już pozostać na zwolnieniu ciążowym to gdybanie ile się dostanie już nic nie zmieni. Nie masz na to już wpływu.
A to pewnie że już nic nie zmieni , ale naczytałam się tych forach że tak dziewczyny narzekają że aż sama zwątpiłam . Ale bardzo dziękuję Ci za odpowiedź na moje pytanie ☺️ Pozdrawiam cieplutko Miłego wieczoru

reklama
Do góry