Hankaa
Fanka BB :)
I co z takim wynikiem? Bo ja się kompletnie nie znam.. jakie są zasady z cukrzycą ciążową?No i mam wynik glukozy.. jest lepiej, no ale jednak dalej ponad normę…
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
I co z takim wynikiem? Bo ja się kompletnie nie znam.. jakie są zasady z cukrzycą ciążową?No i mam wynik glukozy.. jest lepiej, no ale jednak dalej ponad normę…
jutro mam diabetologa. Podejrzewam, że zleci mi krzywa cukrową, albo pominie ten temat, bo i tak mam za wysokie cukry na czczo (album 2 wynik ponad norme) i zleci monitorowanie kilka razy dziennie cukrów glukometrem. Potem kontrola i decyzja co dalej.I co z takim wynikiem? Bo ja się kompletnie nie znam.. jakie są zasady z cukrzycą ciążową?
Jeśli pozwolicie to się wtrącę bo ja jestem weteranką jeśli chodzi o cukrzycę ciążową- miałam 5 lat temu w pierwszej ciąży, teraz jestem w drugiej (jestem na styczniowych mamach) i mimo, że dopiero zaczynam 9tc to już jestem na insulinie. U mnie dieta nic nie daje. Jestem szczupła, ważę 56 kg przy 170, ale cukry na czczo mam zawsze w okolicy 100. Bez ciąży to norma, w sensie do 100, a w ciąży niestety nie. Na szczęście ominęła mnie krzywa, z racji że miałam w pierwszej ciąży cukrzycę to nie musiałam pić glukozy, tylko 2x pomiar na czczo, raz był 103, raz 98 i od razu weszła insulina.I co z takim wynikiem? Bo ja się kompletnie nie znam.. jakie są zasady z cukrzycą ciążową?
Przepraszam że dopiero teraz ale stres mnie tak wymęczył , że musiałam pozbierać myśli . Przeprowadzone badanie i później USG.Pwni doktor powiedziała że marny bardzo przyrost bety, na USG nic nie widać , nie widzi póki co pozamacicznej ale jest duże prawdopodobieństwo też i powiedziała że ciąża musi być bardzo wczesna bo nie widzi nic ,ale z taka beta nie ma szans na zdrową ciążę . mam zrobić betę 11 i 17 , jakbym zaczęła krwawić albo miała bóle Szpital i za tydzień kolejna wizyta z wynikami i USG. Także dalej stres i nic nie wiadomo. Coś tam znalazła ale nazwala to tą hipoechogenną przestrzenią , myślałam że to jajeczko czy coś ale chyba nie w takim razie . Pytałam czy robić ten progesteron, powiedziała że nie ma sensu.
Bardzo Ci współczuję stresu, mam nadzieję że prcherzyk dopiero się pojawi i wszystko pójdzie zgodnie z planem. Jaką miałaś ostatnią betę?Przepraszam że dopiero teraz ale stres mnie tak wymęczył , że musiałam pozbierać myśli . Przeprowadzone badanie i później USG.Pwni doktor powiedziała że marny bardzo przyrost bety, na USG nic nie widać , nie widzi póki co pozamacicznej ale jest duże prawdopodobieństwo też i powiedziała że ciąża musi być bardzo wczesna bo nie widzi nic , mam zrobić betę 11 i 17 , jakbym zaczęła krwawić albo miała bule Szpital i za tydzień kolejna wizyta z wynikami i USG. Także dalej stres i nic nie wiadomo. Coś tam znalazła ale nazwala to ta przestrzenią , myślałam że to jajeczko czy coś ale chyba nie w takim razie .
Nie no z planem to raczej nie pierwsza 555 po 48 godzinach 645 a po kolejnych 72 godzinach 778Bardzo Ci współczuję stresu, mam nadzieję że prcherzyk dopiero się pojawi i wszystko pójdzie zgodnie z planem. Jaką miałaś ostatnią betę?
niby pęcherzyk widać od bety 1000, pewnie dlatego nic jeszcze nie byłoNie no z planem to raczej nie pierwsza 555 po 48 godzinach 645 a po kolejnych 72 godzinach 778
Rozumiem.. bardzo Ci współczuję i mocno tuleNie no z planem to raczej nie pierwsza 555 po 48 godzinach 645 a po kolejnych 72 godzinach 778