LiliankaKornelka
Moderator
dawaj znaćJadę na USGoby nie pozamaciczna

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
dawaj znaćJadę na USGoby nie pozamaciczna
To teoretycznie do początku 7 tygodnia zarodek może się pojawić.według miesiączki dzisiaj 6+3. Pęcherzyk miał 13 mm a pęcherzyk żółtkowy (czy jak to się nazywa) 0,32.
nie, nie pojechałam. Stwierdziłam że albo mnie dobije albo da mi fałszywą nadzieję.
według miesiączki dzisiaj 6+3. Pęcherzyk miał 13 mm a pęcherzyk żółtkowy (czy jak to się nazywa) 0,32.
nie, nie pojechałam. Stwierdziłam że albo mnie dobije albo da mi fałszywą nadzieję.
staram się podbudowywać analizą chatu gpt który twierdzi że maialam późna owulację skoro 22 maja test był negatywny, żadnego cienia nie byłoTo teoretycznie do początku 7 tygodnia zarodek może się pojawić.Dodatkowo jeśli pęcherzyk ciążowy przekracza 25 mm średnicy, a nadal nie widać zarodka, to wtedy można się martwić. Masz prawidłową wielkość pęcherzyka jak na czas, w którym jesteś, więc jeszcze nic nie jest przesądzone. Mocno trzymam kciuki i czekam razem z Tobą!
Nawet bez tej analizy zarodek może się jeszcze pojawić, a z tą analizą to już w ogóle optymistyczna sytuacja.staram się podbudowywać analizą chatu gpt który twierdzi że maialam późna owulację skoro 22 maja test był negatywny, żadnego cienia nie byłoa byłam dzień przed spodziewaną miesiączka. Dopiero 25 wyszedł ale też nie był jakiś wyraźny (na zdjęciu), w sumie po czasie dopiero było lepiej ta kreskę widać jak wyschło
więc podbudowuje się tym że może naprawdę jest dużo młodsza
![]()
Kiedy masz kolejną wizytę?staram się podbudowywać analizą chatu gpt który twierdzi że maialam późna owulację skoro 22 maja test był negatywny, żadnego cienia nie byłoa byłam dzień przed spodziewaną miesiączka. Dopiero 25 wyszedł ale też nie był jakiś wyraźny (na zdjęciu), w sumie po czasie dopiero było lepiej ta kreskę widać jak wyschło
więc podbudowuje się tym że może naprawdę jest dużo młodsza
![]()
26 czerwca dopieroKiedy masz kolejną wizytę?
Bardzo przykra historia, współczuję.26 czerwca dopieromyślałam żeby iść jakoś za tydzień, ale chyba mam taki trochę „uraz”. Bo w pierwszej ciąży było podobnie, miałam przyjść za 2 tygodnie, poszłam po tygodniu do medicover na usg, tam bardzo niemiła Pani robiła usg i stwierdziła że jest zarodek, serce bije ale takie jakieś niewyraźne, jakby rozmazane, może to bliźniaki.. tydzień później poszłam tak jak miałam umówioną wizytę i okazało się że ciąża obumarła jakoś zaraz po tamym usg. Nie było żadnych bliźniaków, lekarz stwierdził że prawdopodobnie ten zarodek już słabo sobie radził i tętno też było za wolne .. więc tamta zrobiła nadzieję na bliźniaki a skończyło się poronieniem. Więc tym razem postaram się wytrzymać te 2 tygodnie. Akurat bedize to 8 tydzień a tamta zatrzymała się w 7 więc wiecie