reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Styczniowe mamy 2026

reklama
Wszystko jest ok. Dzidziuś ma 1,6cm. Serduszko ładnie biło. Założona mam kartę ciąży. Termin porodu zmienili mi z 18 na 20 stycznia więc przyjmuje już ten 20 :) choć zobaczymy co
Lekarz w Warszawie wpisze bo docelowo tam będe prowadzić ciążę. Dostałam zlecenie na badania więc sobie zrobię w między czasie na pewno ułatwi to w tamtejszym szpitalu.

Załączniki

• IMG_2003.jpeg
    IMG_2003.jpeg
    769,4 KB · Wyświetleń: 40
Chciałabym i ja dołączyć 🤗 ciąża po ivf, wcześniej 2 lata temu ciąża, ale poroniona. Termin porodu 21.01. Jestem już po badaniach krwi tych obowiązkowych, tutaj miałam spore jazdy, bo pomylili mi próbki moczu 🫣 wyszło mi bardzo ostre zapalenie pęcherza, przepisali mi mocne antybiotyki. Na szczęście intuicja mi podpowiadała żeby zanim je wezmę to to badanie powtórzyć, skoro nie mam objawów. Na powtórce wszystko ok 😅
Wczoraj miałam usg, bąbel ma 1,5cm ❤️

Ja melduję też po wizycie, kropek ma 1,7 cm 🥹wszystkie badania pierwszego trymestru zrobione i prenatalne na lipiec umówione :) @Ann2907 wiesz już może jak będziesz schodzić z progesteronu?
Tak, to mi jeszcze lekarz w klinice rozpisał, jak już potwierdzono ciążę. Besins miałam odstawić dosłownie wczoraj (wcześniej miałam 2x dziennie). A luteinę mam do 3.07, dawka niezmienna do tego czasu, 3x dziennie

Ja melduję też po wizycie, kropek ma 1,7 cm 🥹wszystkie badania pierwszego trymestru zrobione i prenatalne na lipiec umówione :) @Ann2907 wiesz już może jak będziesz schodzić z progesteronu?
Ja też już mam rozpiskę jak schodzić jeszcze 3 tyg brać czyli do 30 czerwca i potem po 5 dni schodzić wszystko rozpisane ostatecznie 25 lipca już tylko na clexanie będę 💪💪który to już tydzień u Ciebie kochana 🥰

Ja bym przedzwoniła do Zusu i zapytala się jak oni patrzą na taką zmianę w papierach:) wytłumaczyła sytaucje, po to są w sumie aby odpowiadać na pytania ;)
Rozmawiałam z moją kadrową i szczerze mówiąc średnio opłacalna zmiana, bo na l4 liczyli by mi tylko kwotę po zmianie umowy. Czyli zarobki z tej spółki gdzie zarabiam trochę więcej nie liczyły by mi się do zasiłku...

Ja też już mam rozpiskę jak schodzić jeszcze 3 tyg brać czyli do 30 czerwca i potem po 5 dni schodzić wszystko rozpisane ostatecznie 25 lipca już tylko na clexanie będę 💪💪który to już tydzień u Ciebie kochana 🥰
Oo dzięki 🤩 ja na razie zmieniłam agolutin na Prolutex, i będę powoli zmieniać cyclogest na utrogestan. Ale nie wiem do kiedy będe brać 🤣 zakładam że pewnie max do 12 tygodnia. Dzisiaj 8+1 wg USG, 8+2 wg transferu :)

reklama
Do góry