Usagitsukino
Fanka BB :)
I jak tam?Czekam u lekarza. Taka obsuwa ze z godzinę będę siedzieć. A specjalnie na cito małego do przedszkola odstawiałam jeszcze taki zaspany był biedny.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
I jak tam?Czekam u lekarza. Taka obsuwa ze z godzinę będę siedzieć. A specjalnie na cito małego do przedszkola odstawiałam jeszcze taki zaspany był biedny.
Tak, to mi jeszcze lekarz w klinice rozpisał, jak już potwierdzono ciążę. Besins miałam odstawić dosłownie wczoraj (wcześniej miałam 2x dziennie). A luteinę mam do 3.07, dawka niezmienna do tego czasu, 3x dziennieJa melduję też po wizycie, kropek ma 1,7 cmwszystkie badania pierwszego trymestru zrobione i prenatalne na lipiec umówione
@Ann2907 wiesz już może jak będziesz schodzić z progesteronu?
Ja też już mam rozpiskę jak schodzić jeszcze 3 tyg brać czyli do 30 czerwca i potem po 5 dni schodzić wszystko rozpisane ostatecznie 25 lipca już tylko na clexanie będęJa melduję też po wizycie, kropek ma 1,7 cmwszystkie badania pierwszego trymestru zrobione i prenatalne na lipiec umówione
@Ann2907 wiesz już może jak będziesz schodzić z progesteronu?
Rozmawiałam z moją kadrową i szczerze mówiąc średnio opłacalna zmiana, bo na l4 liczyli by mi tylko kwotę po zmianie umowy. Czyli zarobki z tej spółki gdzie zarabiam trochę więcej nie liczyły by mi się do zasiłku...Ja bym przedzwoniła do Zusu i zapytala się jak oni patrzą na taką zmianę w papierachwytłumaczyła sytaucje, po to są w sumie aby odpowiadać na pytania
![]()
A to prawda i później na macierzyńskim liczyloby się ostatnie 12 miesięcy (w tym to ZLA)Rozmawiałam z moją kadrową i szczerze mówiąc średnio opłacalna zmiana, bo na l4 liczyli by mi tylko kwotę po zmianie umowy. Czyli zarobki z tej spółki gdzie zarabiam trochę więcej nie liczyły by mi się do zasiłku...
Oo dziękiJa też już mam rozpiskę jak schodzić jeszcze 3 tyg brać czyli do 30 czerwca i potem po 5 dni schodzić wszystko rozpisane ostatecznie 25 lipca już tylko na clexanie będęktóry to już tydzień u Ciebie kochana
![]()
Hej... Mam 37 lat i II kreski na teście ciążowy po spóźnionym okresie 10 dni. Mój partner się nie cieszy bo jest jeszcze starszyCześć, zapraszam styczniowe mamy 2026![]()