reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniowe mamy 2026

Dziewczyny, pytanko... czy któraś w okolicy 7 tygodnia miała usg?
Ja owszem zobaczyłam akcję serca, szczęście niesamowite... a potem zaczęłam rozkminiać, że dzidziuś ma tylko 0,6 cm i cholernie się boję, że za mało.
Byłam dokładnie 7+0, z tych emocji serduszkowych nawet nie zapytałam czy wszystko na pewno rozwija się prawidłowo.

reklama
Ja owszem zobaczyłam akcję serca, szczęście niesamowite... a potem zaczęłam rozkminiać, że dzidziuś ma tylko 0,6 cm i cholernie się boję, że za mało.
Byłam dokładnie 7+0, z tych emocji serduszkowych nawet nie zapytałam czy wszystko na pewno rozwija się prawidłowo.
Wystarczy, że miałaś odrobinę później owulację i możliwe, że według OM jest 7+0, a według USG ciąża jest trochę młodsza i wtedy wielkość dzidziusia jest ok. Lekarz powinien to powiedzieć i na zdjęciu USG też jest taki zapis 😊

Ja miałam USG w 6+2 i zarodek miał 3,4mm, później poszłam 6+6 i zarodek miał 6,9mm, czyli mniej więcej tyle ile piszesz. Był mniejszy niż wypadałoby z OM, zmieniło się to na kolejnym USG gdzie CRL już w zasadzie odpowiadało obrazowi USG. I serduszko w trybie m-mode miałam sprawdzane to było około 123, a 2tyg później około 180.
Także wygląda, że na ten moment wszystko u Ciebie ok, a kiedy masz następną wizytę?
My byliśmy na dzień matki i teraz idziemy 23.06 na dzień ojca i to będzie 10+2. Teraz taki super czas na USG bo dziecko już naprawdę wygląda jak dziecko 😄 tu machnie rączką, tam nóżką. Wspaniałe widoki.

Ja miałam USG w 6+2 i zarodek miał 3,4mm, później poszłam 6+6 i zarodek miał 6,9mm, czyli mniej więcej tyle ile piszesz. Był mniejszy niż wypadałoby z OM, zmieniło się to na kolejnym USG gdzie CRL już w zasadzie odpowiadało obrazowi USG. I serduszko w trybie m-mode miałam sprawdzane to było około 123, a 2tyg później około 180.
Także wygląda, że na ten moment wszystko u Ciebie ok, a kiedy masz następną wizytę?
My byliśmy na dzień matki i teraz idziemy 23.06 na dzień ojca i to będzie 10+2. Teraz taki super czas na USG bo dziecko już naprawdę wygląda jak dziecko 😄 tu machnie rączką, tam nóżką. Wspaniałe widoki.
To już tak będzie widać? 🙈

To już tak będzie widać? 🙈
Będzie, pamiętam, że miałam plamienie w poprzedniej ciąży 8+0 i pojechałam na USG, a tam dziecko z rączkami, nóżkami, a w 7+0 widziałam jeszcze fasolkę.
Choć pani doktor tak uchwyciła obraz że i teraz przed 7 nam pokazała gdzie są nóżki i rączki, ale to chyba ona bardziej widziała niż my i że jakaś czwarta komora mózgu się rozwija itp😅 także w 10+2 to już będzie kompletny człowieczek i liczymy na fajne zdjęcia.

Następna wizyta 26.06 i to już będzie 9+1 :)
Oby było tak jak mówisz :)

Ty się wstrzeliłaś idealnie, nie wyobrażam sobie lepszego prezentu na Dzień Mamy i Taty niż taki wyczekiwany podgląd :)

reklama
Do góry