reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2026

Ja 9 dni przed porodem byłam o wiele większa w pierwszej ciąży Zobacz załącznik 1708862
Wydaje mi sie, ze geny tutaj mają ogromne znaczenie. Moja Mama i Babcia we wszystkich ciążach miały ogólnie małe brzuszki, wiec kto wie.
Ja mam teraz słabszy brzuch niz przed 1 ciążą, wiec wydaje mi sie, ze to tez ma jakies znaczenie.

reklama
Wydaje mi sie, ze geny tutaj mają ogromne znaczenie. Moja Mama i Babcia we wszystkich ciążach miały ogólnie małe brzuszki, wiec kto wie.
Ja mam teraz słabszy brzuch niz przed 1 ciążą, wiec wydaje mi sie, ze to tez ma jakies znaczenie.
Geny na pewno mają znaczenie, moje siostry też miały duże brzuchy a dzieci niekoniecznie duże

Mojej siostrze po zmierzeniu miednicy stwierdzili że nie dałaby rady urodzić dziecka które ważyło niespełna 2 kg a ona od zawsze była szersza w biodrach ode mnie, nie mam pojęcia jak to policzyli ale jak na moje oko to się musieli pomylić chociaż się nie znam na tym zbytnio

Mojej siostrze po zmierzeniu miednicy stwierdzili że nie dałaby rady urodzić dziecka które ważyło niespełna 2 kg a ona od zawsze była szersza w biodrach ode mnie, nie mam pojęcia jak to policzyli ale jak na moje oko to się musieli pomylić chociaż się nie znam na tym zbytnio
Więc ją zmusili do cesarki 😞

Więc ją zmusili do cesarki 😞
Hmm mnie zmierzyli i powiedzieli, ze moze sie uda, moja położna mocno naciskala bo ja chcialam za wszelka cene SN no i koniec końców musiala mnie naciac (co zrobila tak umiejetnie ze nic nie czułam) i tyle, urodziłam. Rany zupełnie nie czułam, co tez bylo zaskakujace bo wiekszosc kobiet opisywala, ze nie potrafia usiasc etc.

Hejka kochane. Dziś zobaczyłam u siebie plamienie brązowe. Kompletnie się nie spodziewałam tego co zobaczyłam na papierze. Leżę i odpoczywam. Boję się że to się powtórzy.
Jeszcze coś mi w przedramię weszło i pali mnie żywym ogniem i ciągnie…

reklama
Hejka kochane. Dziś zobaczyłam u siebie plamienie brązowe. Kompletnie się nie spodziewałam tego co zobaczyłam na papierze. Leżę i odpoczywam. Boję się że to się powtórzy.
Jeszcze coś mi w przedramię weszło i pali mnie żywym ogniem i ciągnie…
Mnie dziś cały dzień tak dziwnie kłuje tuż nad spojeniem łonowym, więc też staram się leżeć i odpoczywać. Trzymam kciuki żeby wszystko było u nas dobrze 🤞

Do góry