reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniowe mamy 2026

reklama
W którym tygodniu poznaliście płeć ?
U mnie po badaniach prenatalnych lekarz nie dostrzrgł jeszcze.
Ja w pierwszej ciąży już po USG w 9 tygodniu mialam podejrzenia, bo lekarka podczas badania powiedziała, że widać wyrostek płciowy i choć nie powiedziała, kogo podejrzewa to tak pomyślałam że pewnie synek (u chłopców widać i szybciej i jest bardziej odstający- u dziewczynek równoległy do kręgosłupa) i na prenatalnych w 12 Tc potwierdziła, że chłopiec 😊

a u mnie rozkmin ciąg dalszy o_O
bo w środę mam prenatalne no i wiadomo, trzeba zrobić papp-a i bhcg. Lekarka powiedziała że jak rano w środę zrobię to do 18 będzie wynik.
No to se myśle luzik arbuzik, niedawno weszłam na diagnostykę, dodaję sobie wesoło ten pakiet, patrzę a tam czas oczekiwania od 1-3 dni 😳 wiem, że zawsze mogę jej dosłać pewnie czy coś ale już zaczynam kminic czy lepiej nie pójść dziś.. ale ona wyraźnie mówiła że w dniu USG.. 😳 czemu u mnie nigdy nic nie może być oczywiste

bo w środę mam prenatalne no i wiadomo, trzeba zrobić papp-a i bhcg. Lekarka powiedziała że jak rano w środę zrobię to do 18 będzie wynik.
No to se myśle luzik arbuzik, niedawno weszłam na diagnostykę, dodaję sobie wesoło ten pakiet, patrzę a tam czas oczekiwania od 1-3 dni 😳 wiem, że zawsze mogę jej dosłać pewnie czy coś ale już zaczynam kminic czy lepiej nie pójść dziś.. ale ona wyraźnie mówiła że w dniu USG.. 😳 czemu u mnie nigdy nic nie może być oczywiste
Ja mam badania krwi tydzien wcześniej:) a w którym tygodniu masz to usg?

Ja bym zrobiła na Twoim miejscu tak jak Ci mówili :) nie pierwszy raz przecież robią te badania pacjentom. A jeśli masz nagle wątpliwości to przedzwoń do nich i dopytaj czy nie możesz zrobić krwi dzień wcześniej :) Ja np. będę robić z krwi badanie w ten sam dzień - pobranie zaraz przed usg, a potem mam dostać wyniki skorygowane na mejla w przeciągu tygodnia/dwóch już do konsultacji u lekarza prowadzącego.

reklama
Zbliża się końcówka miesiąca, miałyśmy powoli zastanawiać się nad stworzeniem wątku prywatnego. Czy mamy już dwie chętne do moderowania? Zamykamy wątek z dniem 1 lipca? Co wy na to? :)

P.S - jeśli któraś czyta zza krzaka to polecam się ujawnić teraz, bo potem będzie problem z dodawaniem spóźnialskich :)

Do góry