reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Styczniowe mamy 2026

„nie da się zapeszyć”
- tym czasem oto ja, niepatrząca przez judasz, nie patrząca na chorych i niedołężnych ludzi, uciekająca od tryskającego oleju, nie ruszająca łańcuszka na szyi, nie ścinającą włosów do porodu XD
What 🫣 słyszałam jedynie o tym przesądzie ze ścinaniem włosów 🤡 wiesz… jak Ci będzie lepiej przestrzegać tych zabobonów, to rób co tylko uważasz za stosowne :) szczęście mamy najważniejsze ❤️

reklama
Ciąża pierwsza - dwa miesiące przed tą była ciąża biochemiczna, która też pokazała nasze nastawienie do posiadania dzieciątka, bo wiecie ja mam już trochę wiosen ;) Generalnie na początku było nas czworo (razem ze mną). Dwa zarodki i jeden pęcherzyk - lekarz sam pytał jak do tego doszło (nie wiem) ;) bo nie wspomagaliśmy się przy zapłodnieniu. Ostatecznie na badaniu tydzień temu został jeden, drugi z zarodków się wchłonął. Lekarz ostrzegał, że tak może być. To dość często sie zdarza i dobrze, że stało sie w 1 trymestrze. Nie ukrywam, że poczułam lekką ulgę... Wiem, że niektórzy marzą o bliźniakach, ja tylko zastanawiałam się czy na rynku są dostępne dwuosobowe nosidła turystyczne. Generalnie czuje się dobrze, nie było mdłości, może lekkie zmęczenie (ale kto w dzisiejszych czasach nie jest zmęczony po pracy ;). Było plamienie na początku ciąży, ale po włączeniu progesteronu ustało. Jak dostałam zielone światło od lekarza, to wróciłam do aktywności fizycznej i w weekend zdobyliśmy Turbacz, choć w dużo wolniejszym tempie tak by nie przekroczyć 130 HR. Tak że jesteście pierwsze, którym obwieściłam tą radosną nowinę (oczywiście poza mężem), bo ani rodzinka ani w pracy nikt jeszcze nie wie.
Super że do nas dołączyłaś, w grupie raźniej! Tutaj dziewczyny w różnym wieku, z różnymi przejściami (lub bez!) na koncie :) podziwiam, że dałaś radę wyjść na Tubacz! Ja to przy szybszym spacerze mam zadyszkę 🤣 chciałabym spowrotem zacząć chodzić na basen ale bardzo się boję infekcji, więc coś czuję że pozostanę przy spacerach lub jakiejś jodze i rozciąganiu. Masz już umówione prenatalne? :)

Super że do nas dołączyłaś, w grupie raźniej! Tutaj dziewczyny w różnym wieku, z różnymi przejściami (lub bez!) na koncie :) podziwiam, że dałaś radę wyjść na Tubacz! Ja to przy szybszym spacerze mam zadyszkę 🤣 chciałabym spowrotem zacząć chodzić na basen ale bardzo się boję infekcji, więc coś czuję że pozostanę przy spacerach lub jakiejś jodze i rozciąganiu. Masz już umówione prenatalne? :)
Tak. Prenatalne mam 03.07, idelanie w 12 tygodniu + dodatkowo badanie PLGF-1.

Basen też mnie kusi, ale ryzyko infekcji trochę jednak zniechęca.

Załączniki

• IMG_20250624_122405.jpg
    IMG_20250624_122405.jpg
    760,9 KB · Wyświetleń: 45
Boże już myślałam że nie napiszesz!! Tyle czasu w niepewności nas trzymałaś.
A tu bobo! Pisz wszystko szybko co i jak! ❤️
Ogólnie dostałam się do pierwszego lepszego lekarza. Ciąża 6 tyg. 5,7 mm Mam przyjść za 2 tyg. Serduszko bije. Powiedział że mam jeść warzywa i owoce a nie brać tabletk bo są rakotwórcze ... Masakra ci lekarze teraz. Co jeden lepszy.

Ostatnia edycja:
reklama
Ogólnie dostałam się do pierwszego lepszego lekarza. Ciąża 6 tyg. 5,7 mm Mam przyjść za 2 tyg. Serduszko bije. Powiedział że mam jeść warzywa i owoce a nie brać tabletk bo są rakotwórcze ... Masakra ci lekarze teraz. Co jeden lepszy.
Tabletki rakotwórcze? W sumie.. a co w tych czasach nie jest rakotwórcze 🤣 ale widzisz, tamten kazał już czekać na poronienie. Ale co pójdziesz do niego za 2 tygodnie czy będziesz szukać już kogoś u kogo zostaniesz?

Do góry