reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lutowe mamusie 2026

Dziewczyny ja dzisiaj najadłam się strachu, rano idę do toalety i widzę czerwona plamę krwi... jako że jestem już po jednym poronieniu spodziewałam się najgorszego. Przygotowałam sobie nawet torbę do szpitala. Napisałam do mojej ginekolog, przyjeła mnie poza kolejką na usg i na szczęście wszystko dobrze, mamy 7+3, wielkość idealna, serducho bije. Mam zwiększony duphaston i zalecenie żeby się oszczędzać. Plamienia podobno zdarzają się bardzo często, ale tak czy siak trzeba konsultować się zawsze z lekarzem :)
cudownie że maluch ma się dobrze 💕💕 wyobrażam sobie ten strach 😣😣

reklama
Mnie też raczej tak krzywa teraz nie ominie bo cukry na czczo wysokie 🙈
Przepraszam, że się wtrącę ze styczniówek, ale właśnie w przypadku podwyższonych cukrów na czczo krzywa może Cię ominąć- wystarczy 2x w ciąży w odstępie kilku dni iść na pobranie i sprawdzenie cukru na czczo- 2 niezależne wyniki powyżej lub równe 92 są podstawą do rozpoznania cukrzycy ciążowej i wdrożenia leczenia przez diabetologa 🙂

Według moich obliczeń 6+4 :)
o, u mnie na tym etapie był tylko pęcherzyk żółtkowy, ale na 100% miałam później owulację 🙈 dzisiaj niby 8+4 ale wydaje mi się że -5 dni jakoś powinno być 🙈 tak czy tak u mnie musi być już dzisiaj zarodek z serduszkiem 😬 chyba zejdę do tej 16 🙈 muszę sobie dobrze dzień zająć żeby szybko zleciało 🙈

Ja to chyba zeswiruje do następnej wizyty (mam 4 lipca), dalej nie mam objawów, a i ciągnięcie w pachwinach się zmniejsza, czasem w ogóle nie mam. Wiem, że to głupie ale chciałabym coś czuć 🥲

Nie wiem czy jest sens sprawdzić jeszcze raz przyrost bety?

Ja to chyba zeswiruje do następnej wizyty (mam 4 lipca), dalej nie mam objawów, a i ciągnięcie w pachwinach się zmniejsza, czasem w ogóle nie mam. Wiem, że to głupie ale chciałabym coś czuć 🥲

Nie wiem czy jest sens sprawdzić jeszcze raz przyrost bety?
Oj powiem Ci, że ja dopiero co narzekałam na brak objawów i teraz mam za swoje 😅 Od 3 dni mam takie mdłości połączone z wilczym głodem że szkoda gadać...

Nie spodziewałam się, że szybko zmienią mi się smaki, ale wczoraj jadłam bigmaca i miałam wrażenie, że jest tak przepyszny z tym sosem z ogórkami, jak jakaś ambrozja...
Jakby mi sam Zeus tego bigmaca z Olimpu podawał. 🤣
Naciesz się póki możesz;) ja mam taki etap, że jak myślę co bym zjadła to nic bym nie zjadła;)

Naciesz się póki możesz;) ja mam taki etap, że jak myślę co bym zjadła to nic bym nie zjadła;)

Nie no, wstręty też mam, ale to co mnie odrzuca to zwyczajnie nie jem. Niech mąż je. 😏

Lody, słodycze, ciasta, ciastka, cukier, miód, kawa nawet zbożowa i owoce to dla mnie obrzydliwość nad obrzydliwości.
Mięso, warzywa, nabiał, kasza (gryczana palona oczywiście) i ryż brązowy u mnie króluje ostatnio, ale wciąż mięso top 1 w tym rankingu. 😆

reklama
Nie spodziewałam się, że szybko zmienią mi się smaki, ale wczoraj jadłam bigmaca i miałam wrażenie, że jest tak przepyszny z tym sosem z ogórkami, jak jakaś ambrozja...
Jakby mi sam Zeus tego bigmaca z Olimpu podawał. 🤣
pamiętam jak w ciąży z córką, po wizycie właśnie około 8tc tak się cieszyłam że jest dalej serduszko, że prosto od lekarza pojechaliśmy do maka… nie zdążyłam do domu dojechać jak musieliśmy się zatrzymać bo 🤮🤮🤮🤮

Do góry