reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

☀️🍒 W czerwcu czas na wielkie zmiany, dwie kreseczki wysikamy 🍒☀️

U mnie dziś 15dc i ja już mam dość tego cyklu. Testy mi wychodzą ciągle podobne, chociaż od kilku dni już raczej jasne. I teraz nie wiem czy ta owulacja już była (jeśli tak to kiedy?) czy dopiero będzie. A powinnam po owu brać duphaston...
Może cykl bezowulacyjny?

Mi na tik toku znowu wyskakują taroty ciążowe 🤣 ale staram się im nie wierzyć bo w maju też wyskakiwały i ciąży nie było 🤣

reklama
Cześć, przywitam się 🙂 Niby koniec miesiąca, ale raczej planuje zostać na dłużej 😉
Mam już jedno dziecko z 2019. Za mną CC, mam ubytek w bliźnie, tyłozgięcie macicy. Po drodze w 2022 usuwana była endometrioza z blizny.
Podjęliśmy decyzje, póki co bardzoooo luźną, że a coś spróbujemy. Ale tak bez spiny - cykle mam 30-33 dni, owulacje jako tako ogarniam kiedy jest 🤣 mierząc temperaturę od pół roku. Ostatnie 3 cykle mi się coś rozwaliły, plamię około 23-25 dc, taką bym powiedziała dość żywą krwią... jestem umówiona do mojego ginekologa na 17.07, pewnie mi zleci jakieś hormony. Nie znam się aż tak, dlatego trochę was podczytuje, w grupie raźniej 😃
W tym cyklu to wygląda tak - 6.06 🩸, 24/25.06 owu. 26.06 ładny skok temperatury. Zobaczymy, nie nastawiam się kompletnie i nie chce też wariować, bo jeszcze nie pora 😅 W pierwszą ciąże zaszłam totalnie z zaskoczenia, bez starania, więc teraz to trochę będzie inna bajka. Narazie przycupnę na ławeczce, bo testować będę najwcześniej 5.07 - mamy imprezę i wolę mieć luz w głowie że mogę się napić 😃

Mam pytanie do dziewczyn które mają bolesną owulację,powiedzcie mi ile przeważnie u was trwa taki ból? I mnie przeważnie dwa dni, dzień przed i w trakcie i potem ten ból powoli znika pierwszy dzień to boli tak dosyć mocno i kolejny już słabiej ale w tym cyklu nie wiem co się dzieje brzuch mnie boli już 5 dzień i trochę się martwię czy aby wszystko jest ok... Nigdy tak nie miałam żeby mnie tyle dni bolało podbrzusze, pierwsze dwa dni bolało mnie z prawej strony a teraz całe podbrzusze boli
Mnie zawsze boli dzień po piku, wtedy wiem, że to owulacja. I boli tylko jeden dzień, ok. 16 godzin. Na drugi dzień po owulacji już nic nie czuję, jak ręką odjął.

Ja nigdy testow owu nie robilam, ostatnio bolalo mnie 1.5 dnia i sie zastanawialam kiedy dokladnie ta komorka sie uwalnia
Myślę, że to bardzo indywidualne. Testy owu pokazują pik lh ale owulacja występuje na ogół 24-36h po. Ja czasem mocno ją czuję, a czasem w ogóle. Najlepiej jak zaczyna się robić testy owu iść do ginekologa i sprawdzić czy pokrywają się faktycznie z owulacją ☺️

reklama
Myślę, że to bardzo indywidualne. Testy owu pokazują pik lh ale owulacja występuje na ogół 24-36h po. Ja czasem mocno ją czuję, a czasem w ogóle. Najlepiej jak zaczyna się robić testy owu iść do ginekologa i sprawdzić czy pokrywają się faktycznie z owulacją ☺️
Po wizycie teraz wiem ze ból jest już po owulacji, więc wychodzi ze wcześniej zwyczajnie za pozno były zbliżenia bo byłam pewna ze jak najbardziej boli to wtedy owulacja a sie okazało ze kilka godzin po piku dopiero mocno boli. Wiecie co moja córka odwaliła? W przedszkolu rozpowiada ze jestem w ciąży i jeden z rodziców mi pogratulował... wyszło tak niezręcznie jak musiałam sprostować ze moje dziecię tak chce juz mieć rodzeństwo ze takie głupoty gada (albo przewiduje przyszłość 🤗🤭)

Do góry