Ja całkowicie zrezygnowałam z alkoholu i kawy. Dla zdrowia maluszka dam radę;-)Tylko że w piwach 0 chyba jest chmiel, a chmiel w ciąży niewskazany, tak przynajmniej mi lekarz mówił
reklama
panna1anna
Zaangażowana w BB
Ja teraz rzadko piję 0%, przypadł mi do gustu Okocim mango marakuja. Ale ogólnie nie mam ciągutek, przed ciążą z alko najbardziej lubiłam lampkę białego wina półwytrawnego, ale 0% nie znalazłem jeszcze takiego, które by mi odpowiadało
xewee
Moderator
Przykro mi bardzoWitam dziewczyny ja znów szpitalowo pojawiało się znowu krwawienie nie wiadomo skąd z dziećmi wszystko ok serduszka biją szyjka zamknięta mam tylko leżeć mogę wstać tylko na siku dostaje tabletki na podtrzymanie

Marta04
Fanka BB :)
No właśnie zmieniłam teraz szpital i tu jest naprawdę dobra opieka wszystko mi pani doktor wyjaśniła i jestem teraz spokojnaPrzykro mi bardzobardzo stresujący masz ten 1 trymestr
moze warto odwiedzić jeszcze jakiś inny szpital po konsultacje ?
Hashi
Ja dzisiaj również w stresie… byliśmy w burgerowni bo Synek bardzo chciał i poprosiłam dla nas o dobrze wysmażoną wołowinę, niestety zrobiłam gryza, przeżułam i w jednym miejscu, gdzie było więcej mięsa było ono lekko różowe, Maz mowi, ze nie mam panikowac, bo listeria ginie jesli sie ja 2/3 minuty obrabia w temp. około 70 stopni i, że to był minimalny gryzek, ale no jednak.. zrobię sobie za parę dni crp i morfologie. Z tego co czytałam to przeciwciała w ciazy na listerioze wychodzą przekłamane i dopiero leukocyty w morfologii i crp wykrywa. Mam nadzieję, że ten mały gryzek nie zaszkodzi i, że moze nie ugryzłam tego różowawego, a well done…
panna1anna
Zaangażowana w BB
Myślę, że temperatura która jest nawet przy obróbce burgera do medium spokojnie wystarczy żeby takie ewentualne listerie pokonaćJa dzisiaj również w stresie… byliśmy w burgerowni bo Synek bardzo chciał i poprosiłam dla nas o dobrze wysmażoną wołowinę, niestety zrobiłam gryza, przeżułam i w jednym miejscu, gdzie było więcej mięsa było ono lekko różowe, Maz mowi, ze nie mam panikowac, bo listeria ginie jesli sie ja 2/3 minuty obrabia w temp. około 70 stopni i, że to był minimalny gryzek, ale no jednak.. zrobię sobie za parę dni crp i morfologie. Z tego co czytałam to przeciwciała w ciazy na listerioze wychodzą przekłamane i dopiero leukocyty w morfologii i crp wykrywa. Mam nadzieję, że ten mały gryzek nie zaszkodzi i, że moze nie ugryzłam tego różowawego, a well done…
SzklanaKulka
Też uważam że nie ma co panikować, leukocyty w ciąży i tak mogą być podwyższone a crp jest tak czułe że i tak nie będziesz wiedzieć czy to listeria. W burgerowniach zazwyczaj mają świeże mięso dobrej jakości więc tym bardziej spokojnieJa dzisiaj również w stresie… byliśmy w burgerowni bo Synek bardzo chciał i poprosiłam dla nas o dobrze wysmażoną wołowinę, niestety zrobiłam gryza, przeżułam i w jednym miejscu, gdzie było więcej mięsa było ono lekko różowe, Maz mowi, ze nie mam panikowac, bo listeria ginie jesli sie ja 2/3 minuty obrabia w temp. około 70 stopni i, że to był minimalny gryzek, ale no jednak.. zrobię sobie za parę dni crp i morfologie. Z tego co czytałam to przeciwciała w ciazy na listerioze wychodzą przekłamane i dopiero leukocyty w morfologii i crp wykrywa. Mam nadzieję, że ten mały gryzek nie zaszkodzi i, że moze nie ugryzłam tego różowawego, a well done…
reklama
Hashi
Też mam taką nadzieję, dzięki za pocieszenie.Myślę, że temperatura która jest nawet przy obróbce burgera do medium spokojnie wystarczy żeby takie ewentualne listerie pokonaćna pocieszenie powiem Ci, że jem czeresnie prosto z drzewa, to było silniejsze ode mnie i trudno co bedzie to bedzie