reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Styczniowe mamy 2026

Hm, mi lekarz powiedział, ze to jak z lataniem i nie mam sie stresowac bo to będzie dopiero 18/19 tydzień. 🤍

Co do siatkówki to cenna informacja, ja mam -4,50 i 3,75. 😩
Kurcze, mój mąż mi ciągle powtarza że mam sobie wybić z głowy wyjazdy, że co najwyżej nad polskie morze możemy się wybrać. A ja sobie wyliczyłam że akurat wrzesień bez upałów, mniej ludzi, a ja będę w 2 trymestrze więc idealnie na jakąś podróż...
Zobaczymy co z tego wyniknie 😁

reklama
Dziewczyny któraś z was bierze może utrogesan? Wiecie do kiedy będziecie brać?
9.07 mam wizytę, to będzie 11+2, i zastanawiam się czy lekarka zdejmie mi jakieś leki, szczerze mam już dość tych wszystkich tabletek i zastrzyków 🥴
Ja teraz biorę inny progesteron, w poprzednich ciążach brałam Utrogestan. Zazwyczaj odstawia się go po skończeniu 12 tc. Ja już powoli czekam na odstawienie w nadziei, że odpuszczą wtedy mdłości i zawroty głowy.

9.07 mam wizytę, to będzie 11+2, i zastanawiam się czy lekarka zdejmie mi jakieś leki, szczerze mam już dość tych wszystkich tabletek i zastrzyków 🥴
Ja mam 2x dziennie, 8 lipca mam prenatalne i może już będę schodzić? Zobaczymy.

Ja teraz biorę inny progesteron, w poprzednich ciążach brałam Utrogestan. Zazwyczaj odstawia się go po skończeniu 12 tc. Ja już powoli czekam na podstawie ów w nadziei, że odpuszcza wtedy mdłości i zawroty głowy.
Ale to myślisz że ten progesteron pogarsza mdłości? Matko, jak by było fajnie jakby odpuściły! Bo dziś mi wróciły że zdwojoną siła 🤢

Ale to myślisz że ten progesteron pogarsza mdłości? Matko, jak by było fajnie jakby odpuściły! Bo dziś mi wróciły że zdwojoną siła 🤢
Przypuszczam, że Utrogestan bierzesz dopochwowo? On może powodować mdłości chociaż bardziej przyczynia się do tego progesteron doustny. Ja teraz biorę doustnie i myślę, że dzięki niemu się kiepsko czuję. Dopochwowy raczej w mniejszym stopniu ale też trochę na pewno.

My tez sierpień, marze o Chorwacji ale boję sie przejazdu przez wysokie góry, moja Pani Doktor odradza.. eh..
Takze chyba pomyślimy o północy Włoch.. ale zobaczymy, na razie nie planujemy nic..

A odnośnie siatkówki to jak bylam w ciazy na wizycie zeby wlasnie posprawdzać czy moge SN, to okulistka wręcz powiedziała mi ze siatkówka w czasie porodu naturalnego moze sie wkrecz przykleić a nie odkleić (ze wzgledu na cisnienie w trakcke parcia) i zebym sie nic nie bała (mam krotkowzrocznosc -5.75 D), z ciekawości dopytam jeszcze znajoma okulistke jak to z tym jest.. bo zawsze podkreślano ze to jednak ryzyko.
Ale przez jakie wysokie góry chcecie jechać do Chorwacji? Przecież autostrady są poprowadzone dołem, to max wysokość 800 m n.p.m.
Na pewno wyzwaniem jest czas podróży. My jak co roku wybieramy Istrię, pewnie będzie inaczej niż dotychczas, bo przed słońcem trzeba się chować, więc nie będzie wypraw na dzikie plaże. Ale i tak się cieszę, bo kolejne wakacje będą już zupełnie inne ;)

Ja biorę właśnie od wczoraj zaczęłam schodzenie więc teraz biorę 2x1 i tak przez 5 dni potem znowu 2x1 przez 5 dni potem 1x1 przez 5 dni i potem już bez ultrogestanu

Taak zaczyna sie, po prodzie trzymało jeszcze rok. 😂

Zapomniałam nazw połowy leków i w końcu zdecydowałam się wrocic do zawodu po urodzeniu 2, ostatniego dzieciątka bo inaczej może byc kiepsko. 😂
Mi też się zaczyna chyba była mózgowa :( brakuje mi słów co chwilę, straszne uczucie 🫣albo słowa przekręcam w jakiś dziwny sposób 🤣

Ja biorę 3x1 utrogestan 300. Dzisiaj jestem 10+5 i wzięłam ostatni zastrzyk prolutexu z rana. A utrogestan mam zużyć do końca opakowania. Z tego co kojarzę to zostało mi jeszcze tabletek do końca tygodnia na pełnej dawce i potem jedno nowe opakowanie do zejścia z dawki.W środę albo czwartek pójdę zmierzyć progesteron czy się trzyma na dobrym poziomie i jeśli tak to koniec z suplementacją progesteronem. Jeśli nie, to będę brać dalej utrogestan pewnie (ale nie wiem do kiedy). P.s - cykl naturalny :)

reklama
Do góry