reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

❤️W lipcu bociany latają wysoko, my na dwóch kreskach zawieszamy oko !🫶✊️❤️

reklama
Uff w końcu was nadrobiłam.
Miałam strasznie intensywny czas od weekendu.
Małpa zawitała w nocy i jest tak paskudna, że dramat. Dawno tak nie miałam.
Ostatni cykl na luzie, a potem pójdziemy w głębszą diagnostykę. W przyszłym tygodniu mam wizytę u gina, chce z nią pogadać i obrać jakiś konkretny plan działania bo męczy mnie już to wszystko bardzo.

Niby tak ale ta beta 10 dpo mnie troszkę zdołowała 😅 ale ja jestem taka nadmiernie myśląca.
Dlatego właśnie ja nie robie bety bez choćby chujocienia na teście, bo jakoś dla mnie test negatywny z moczu to mam w głowie, że jeszcze może się coś pokaże, a beta jednak dokładniejsza z krwi negatywna działa na mnie przygnębiająco 😏

Ja mam to samo podejście, ale teraz nawet nie chce testować przed terminem miesiączki. Też przez tą ostatnią przerwę moja głowa odetchnęła trochę, więc już aż tak nie schizuje, ale zobaczymy, co będzie bliżej terminu miesiączki

Fajnie. Ciekawe jak w praktyce to wyjdzie.
Ja miałam usuwaną endo w styczniu 2022, na szczęście nie powróciła póki co.
A ma może któraś ubytek w bliźnie tzw niche? Ja początkowo miałam przez kilku ginekologów mówione, że powinnam to operować, a ostatecznie mój gin powiedział że po konsultacjach doszli do tego, że nie operujemy. Mogę próbować z ciążą, jakby były liczne poronienia albo długie starania to pomyślimy... i tak z tym się bimbam. Wiadomo, skończy się ewentualnie cc około 37 tc, ale jakoś z tyłu głowy mam ciągle ten temat.

Ja mam.
Nie daje u mnie objawów.
Ma ok 2mm
Rodziłam 2 razy naturalnie w 40+3, drugi raz w 39+3
Oba wywołane porody za 1 razem z powodu kiepskiego KTG, 2 z powodu cukrzycy ciążowej

Ja mam.
Nie daje u mnie objawów.
Ma ok 2mm
Rodziłam 2 razy naturalnie w 40+3, drugi raz w 39+3
Oba wywołane porody za 1 razem z powodu kiepskiego KTG, 2 z powodu cukrzycy ciążowej
O widzisz... moja też 2mm plus minus. Ja miałam pierwszą cesarkę, potem jeszcze ta operacja na endo i mój gin powiedział że nie pozwoli mi próbować sn rodzić, tylko rozwiązanie max 2 tyg przed terminem... No zobaczymy.

Powiem wam, że aż mi głupio że tak świruje 🤣 człowiek to jednak ma tą głowę zaprogramowaną, ale po to tu jesteśmy żeby poświrować razem.
Ogólnie zawsze mnie pobolewa brzuch na okres ale to tak 1 dzień przed, a mnie już ciągnie chyba 3 dzień, dzisiaj jakieś takie ukłucia i w macicy i z boku piersi. Słabo mi mega, zawroty głowy. Jak się okaże że to fałszywe alarmy to chyba do psychiatry się zapisze 🤣

reklama
Do góry