reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamusie 2026

Dziewczyny, bierze któraś z was preparat z żelazem ? U mnie mimo iż HB wysokie bo 14,1 to niestety ferrytyna leży i kwiczy i tak dumam, czy z ginem pogadać o suplementacji … macie jakieś godne polecenia nie obciążające żołądka?

reklama
Tak, u mnie premia roczna jest uzależniona od ilości L4. Teraz już i tak nie wygląda to źle, bo kiedyś >30 dni L4 oznaczało brak premii (a to jedna goła pensja), teraz już mają jakieś tam widełki, jak zresztą do wszystkiego - wczasów pod gruszą czy nawet socjala takiego jak "zajączek" czy "karp". Z tą różnicą, że do socjala są tylko widełki dochodowe.
u mnie min. 1 dzień l4 oznacza brak premii za cały miesiąc w którym było to l4 🤷‍♀️🙈 na urlopie też zmniejszają premie proporcjonalnie 😂😅

u mnie min. 1 dzień l4 oznacza brak premii za cały miesiąc w którym było to l4 🤷‍♀️🙈 na urlopie też zmniejszają premie proporcjonalnie 😂😅
za to roczna premia (za przepracowane lata (każdy rok to jest 100 zł brutto i do tego jakiś minus za nieobecności w danym roku) jest wypłacana jak się przybywa na długotrwałym l4(który zachaczy miesiąc wypłaty tej premii), ale jak się jest na macierzyńskim to dany przelewu nie ma 🙈🤷‍♀️ tak więc dziwna polityka.

@Aewea a o karpia i zajączka trzeba pisać wniosek, bo moi pracodawcy chyba myślą, że nie każdy chce dodatkową kasę. 😂
u nas co roku jest o to walka. W zeszłym roku na święta dostaliśmy 100 zł brutto 😂 no ale jak to mówią lepszy rydz niż nic. O dziwo w miesiącu kiedy były te premie to i wypłaty były odpowiednio mniejsze, bo przecież jak to za darmo dać premię 😂 tak więc jedną premię ucięli żeby się pokazać i dać inna 😂😂

Dziewczyny, bierze któraś z was preparat z żelazem ? U mnie mimo iż HB wysokie bo 14,1 to niestety ferrytyna leży i kwiczy i tak dumam, czy z ginem pogadać o suplementacji … macie jakieś godne polecenia nie obciążające żołądka?
Nie zaszkodzi porozmawiać, ale tutaj myślę, że warto byłoby podziałać też dietą. Fizjologicznie w pewnym momencie i tak hemoglobina może polecieć i wtedy pewnie będzie suplementacja żelaza.

reklama
Tak, u mnie premia roczna jest uzależniona od ilości L4. Teraz już i tak nie wygląda to źle, bo kiedyś >30 dni L4 oznaczało brak premii (a to jedna goła pensja), teraz już mają jakieś tam widełki, jak zresztą do wszystkiego - wczasów pod gruszą czy nawet socjala takiego jak "zajączek" czy "karp". Z tą różnicą, że do socjala są tylko widełki dochodowe.

Niestety tu już trzeba dziękować "przodownikom" pracy...
Dobrze mieć ogar ludzi w zespołach, to oni budują te wszystkie dziwne zasady. Ja chyba drugi raz trafiłam na naprawdę spoko ekipę, gdzie szanuje się innych i nie zrzuca obowiązków bo trzeba wziąć po raz 4 w miesiącu L4 na głupoty.

Do góry