reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2026

Mam to samo co Ty , mieszkam w małym mieście, rejestratorka to koleżanka mojej siostrzenicy plus żona kolegi mojego męża. Już pamięta 4 cyfry pierwsze mojego numeru PESEL. Pytała czemu tak często chodzę na betę i też mi głupio, ale w sumie nie powinnyśmy tak się czuć. Skoro mamy potrzebę robić tą betę i się upewnić to w sumie nikomu do tego. Mi lekarz w klinice kazał 5 razy już robić, teraz robię kolejną w piątek ;)
U nas są niby 2 punkty ale w tym drugim pracuje sąsiadka więc nie chciałabym zeby na tym etapie pół okolicy juz wiedziało:D do niej chodzę juz pozniej jak widać ze jestem w ciazy. Niby wiadomo tajemnica i tak dalej, ale jednak juz nie raz sie zdarzyło ze przekazała cos dalej;D

reklama
Ja biorę tylko progesteron besins i lekarz kazał zrobić oprócz bety, progesteron i tsh
Myślę, że warto zrobić, lekarz zobaczy czy nie zwiększyć dawek. Ja w pierwszej ciąży udanej miałam właśnie plamienia od 6 tygodnia prawie do 13 tygodnia. To były ciemne brunatne plamienia niby dlatego, że miałam krwiaka ale miałam wrażenie, że lekarze nie wiedzieli. Ja teraz biorę luteinę 3 razy 2 tabletki dziennie plus duphaston 3 razy 1 tabletkę, zastrzyki przeciwzakrzepowe , acard, estrofem 3 razy 2 tabletki. Może lekarz po zobaczeniu progesteronu coś dołoży bo można go przyjmować w różnej formie. Ponoć najlepsze są zastrzyki.
Dzięki dziewczyny, jestem po pobraniu czekam na wyniki bety i progesteronu i zobaczymy 🫣☺️

Ja się od kilku dni kiepkso czuję, tak inaczej, bolą mnie lędzwia i mam bardzo kiepskie przeczucia :(

własnie dostałam wyniki bety, jest źle :(
07.07. 2797,60
09.07. 4338,60
jestem w pracy i nie mogę sie popłakać :(

Ostatnia edycja:
U nas są niby 2 punkty ale w tym drugim pracuje sąsiadka więc nie chciałabym zeby na tym etapie pół okolicy juz wiedziało:D do niej chodzę juz pozniej jak widać ze jestem w ciazy. Niby wiadomo tajemnica i tak dalej, ale jednak juz nie raz sie zdarzyło ze przekazała cos dalej;D
Taaa , mnie się w prost zapytała przy którejś becie co się dzieje, że tak często przychodzę 😄 No nic to są właśnie minusy małomiasteczkowego życia😄😄

własnie dostałam wyniki bety, jest źle :(
07.07. 2797,60
09.07 4338,60
jestem w pracy i nie mogę sie połakać :(
Kochana , beta rośnie wiec to dobry znak, powyżej tysiąca przyrosty mogą być niższe. Byłaś już na wizycie u lekarza? Ja z córką też miałam małe przyrosty przy becie wysokiej i też panikowałam. Wydaje mi się , że jeśli lekarz nie zaleci nie ma sensu przy takich wartościsch robić bety. Pomyśl , że teraz się stresujesz a tak na prawdę fasola może rozwijać się dobrze, a stres jest niepotrzebnych. Trzymaj się tam, może uda Ci się wyjść z pracki odetchnąć :)

reklama
Kochana , beta rośnie wiec to dobry znak, powyżej tysiąca przyrosty mogą być niższe. Byłaś już na wizycie u lekarza? Ja z córką też miałam małe przyrosty przy becie wysokiej i też panikowałam. Wydaje mi się , że jeśli lekarz nie zaleci nie ma sensu przy takich wartościsch robić bety. Pomyśl , że teraz się stresujesz a tak na prawdę fasola może rozwijać się dobrze, a stres jest niepotrzebnych. Trzymaj się tam, może uda Ci się wyjść z pracki odetchnąć :)
Chyba powyżej 10000 są niższe przyrosty, przynajmniej tak mialam w zdrowej ciąży. W innych mialam słabsze i niestety nie zakończyło sie dobrze.
Nic nie zrobię, gdzieś tam tli sie nadzieja ale raczej powoli oswajam sie z myślą, że czeka mnie najgorsze.

Do góry