reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamusie 2026

Mój człowiek ma już 1,2cm. 🥰 Karta ciąży założona. Myślałam, że to będzie ostatnia wizyta w klinice, ale mam przyjść jeszcze za 2 tygodnie. Miałam dziś też kontrolę u endokrynologa i dostałam skierowanie na biopsję cienkoigłową tarczycy. 🫣 Na pocieszenie kupiłam sobie 6 par ciążowych legginsów, 2 pary ciążowych dżinsów i 3 dwupaki biustonoszy do karmienia w H&M za całe 297zl na wyprzedaży. :D Dzisiaj na noc ruszam z Bonjestą, bo znów rozkręcają mi się mdłości.

reklama
Mój człowiek ma już 1,2cm. 🥰 Karta ciąży założona. Myślałam, że to będzie ostatnia wizyta w klinice, ale mam przyjść jeszcze za 2 tygodnie. Miałam dziś też kontrolę u endokrynologa i dostałam skierowanie na biopsję cienkoigłową tarczycy. 🫣 Na pocieszenie kupiłam sobie 6 par ciążowych legginsów, 2 pary ciążowych dżinsów i 3 dwupaki biustonoszy do karmienia w H&M za całe 297zl na wyprzedaży. :D Dzisiaj na noc ruszam z Bonjestą, bo znów rozkręcają mi się mdłości.
ostatnio miałam detoks od H&M bo za dużo kasy wydawałam na ciuchy dla córki w promocjach XD ale chyba muszę powrócić na jakiś shopping dla siebie 🥲

Ja jestem chyba 10+3 albo 10+5, wg ostatniego USG 10+3 ale dokładnie mi powie ginekolog na prenatalnych przez te moje wydłużone cykle. Wiesz co chyba jest ten tydzień taki, ja od dwóch dni znowu mam mdłości i też bardzo duże zmęczenie i ból głowy, a już było lepiej parę dni temu. Może być też od pogody, liczę na to bo myślałam że już mdłości przechodzą.. jestem na leku xonvea a i tak niedobrze.
no to na podobnym etapie jesteśmy, też czekam na prenatalne żeby już mieć tą jedną datę ustalona i się jej trzymać 🙈 ja to wgl nie mam karty jeszcze założonej bo na wizycie lekarz zapomniał, na tej ostatniej co było 10+1 to powiedział że tu są słabe karty i ich nie lubi i 24 mi założy 😅 a 22 mam prenatalne także ten 🙈

ostatnio miałam detoks od H&M bo za dużo kasy wydawałam na ciuchy dla córki w promocjach XD ale chyba muszę powrócić na jakiś shopping dla siebie 🥲
Legginsy brałam po 12,99 i 24,99, dżinsy za 12,99 i 34,99, a do tego te dwupaki po 40,99 i 50,99. No to tak naprawdę śmieszne ceny... Stacjonarnie jest taniej niż w apce.

We mnie tez nie ma życia.. mdlosci, głowa cmi, caly czas jestem zmęczona.. kompletnie nic mnie nie cieszy.. juz sama zaczelam sie zastanawiam co jest grane..
To przejdzie, chciałam tylko pocieszyć, czekajcie cierpliwie na drugi trymestr😊
Ja w ciąży w tych okolicach to miałam nawet tak, że płakałam że w niej jestem....to hormony, głowa pracuje inaczej, jeszcze troszkę 😊

reklama
Ostatnio się nie udzielałam ale podczytywalam, jestem już na bieżąco. Miałam przewiany bark, doszło do tego, że nie mogłam przekręcić głowy 😰 jak wiecie oprócz apapu wszystko miejscowe przeciwzapalne odpada, zwłaszcza w pierwszym trymestrze. Pomógł mi fizjo, byłam też na zwolnieniu. Bałam się, że taki ból i stres mógł jeszcze wpłynąć na ciążę ale poszłam wczoraj do luxmedu i wszystko super. Jest 18mm, serce bije ❤️ rozpoczynam chodzenie podwójnie, fajny lekarz i dostałam dużo skierowań, nawet dodatkowych ale sam mówił, że sprzęt jest słaby....

Dodatkowo powiedziałam o ciąży najbliższym znajomym, nie mogłam wytrzymać 🤭🤭

Do góry