reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamusie 2026

Córka 4, mam jeszcze syna nastolatka ale obawiam się że on z kolei nie będzie zadowolony z tej informacji dlatego mu jeszcze nie powiedziałam 🤣🤣 No chyba, że jakimś cudem tym razem będzie miał brata to się ucieszy
Oo a z siostry się nie cieszył? Może akurat:) aczkolwiek nastolatkowie….. :) 😅
My powiedzieliśmy naszemu synowi w pierwszej kolejności i pozwoliliśmy, żeby on przekazał informację dalej. Od tamtej pory codziennie wita się ze mną buziakiem, a kolejny dostaje bobo w mój brzuch. :D Do tego pyta "bobo, wyspałeś się?" 😂 Syn ogromnie się ucieszył, bardzo długo dopytywał o rodzeństwo. Ja chciałam trochę poczekać, ale mąż nie mógł się już doczekać, żeby mu powiedzieć. Wie o każdym badaniu i za każdym razem pyta, czy bobo ma już oczy, uszy, nos i ręce :D Zanim się dowiedział, to rozmawialiśmy z mężem przy nim, ale bardzo na okrętkę, żeby nie wiedział o czym mówimy, a on następnego dnia po tym jak się dowiedział, powiedział mi "mamusiu, ja wiedziałam, że ta niespodzianka to będzie braciszek" 😅
oooo a ile syn ma lat??? Ale cudownie😍 fantastyczna reakcja i zachowanie, takie dojrzałe:)

reklama
Oj tak prenacaps musiałam zmienić, bo po odkręceniu słoika od razu miałam odruch 🤢 tak samo wcześniej piłam omegę płynną i nie robiła na mnie wrażenia, a teraz muszę mieć w kapsułce. Zmieniałam prenacaps na prenatal uno i jest lepiej. Może też spróbuj.
z marszu zamówiłam dwa opakowania. Jedno własnie zjadłam, zostało drugie… przemęczę się… zatykam nos i robię to szybko 😂😂😂

napisz prosze kiedy masz termin i wizyty :)
Jak sie czujesz? Na styczniowych widzialam ze pisałaś o problemach z partnerem i brakiem akceptacji bliskich tego ze jestes w ciąży :(
Tak tak tam byłam na początku i tak jakoś zostało 😆 no mam spore problemy przez to że jest już pewnien wiek. Badania prenatalne mam 5 sierpnia zaś badania USG mam 11 sierpnia. Dziś zaczynam 9 tydzień.

Jest tu przyszła mamusia bliższa 40 ? 🙂 W których tygodniach jesteście? Jak samopoczucia ? Macie bóle ciągle w podbrzuszu ? Ja jakoś mam mały apetyt. Zapachy np kiełasy odrzucają... I te bóle piersi i wieczna senność ....

Jest tu przyszła mamusia bliższa 40 ? 🙂 W których tygodniach jesteście? Jak samopoczucia ? Macie bóle ciągle w podbrzuszu ? Ja jakoś mam mały apetyt. Zapachy np kiełasy odrzucają... I te bóle piersi i wieczna senność ....
Ja mam 33, zapach kiełbasy to dla mnie tortury, a z grilla to w ogóle jakis dramat. Nie mogę jesc chleba i pić kawy. Ogólnie ta ciąża strasznie mną poniewiera narazie 🙈

My powiedzieliśmy naszemu synowi w pierwszej kolejności i pozwoliliśmy, żeby on przekazał informację dalej. Od tamtej pory codziennie wita się ze mną buziakiem, a kolejny dostaje bobo w mój brzuch. :D Do tego pyta "bobo, wyspałeś się?" 😂 Syn ogromnie się ucieszył, bardzo długo dopytywał o rodzeństwo. Ja chciałam trochę poczekać, ale mąż nie mógł się już doczekać, żeby mu powiedzieć. Wie o każdym badaniu i za każdym razem pyta, czy bobo ma już oczy, uszy, nos i ręce :D Zanim się dowiedział, to rozmawialiśmy z mężem przy nim, ale bardzo na okrętkę, żeby nie wiedział o czym mówimy, a on następnego dnia po tym jak się dowiedział, powiedział mi "mamusiu, ja wiedziałam, że ta niespodzianka to będzie braciszek" 😅
Ja mam dzieciaki 16 córka ona dowiedziała się jako pierwsza - wsparcie obronę. Syn lat 14 zobaczył małe buciki i zaczął pytać partnera jak byłam w pracy co jest grane 😅 na początku nie uwierzył i pytanie czy wy aby nie jesteście za starzy na dziecko 🤪 ale później tylko stwierdził że mógłby być brat . Lepiej to przyjęli niż mój partner i mama 😔 w pracy jeszcze nie wiedzą. Czekam na prenatalne.

reklama
Ja mam dzieciaki 16 córka ona dowiedziała się jako pierwsza - wsparcie obronę. Syn lat 14 zobaczył małe buciki i zaczął pytać partnera jak byłam w pracy co jest grane 😅 na początku nie uwierzył i pytanie czy wy aby nie jesteście za starzy na dziecko 🤪 ale później tylko stwierdził że mógłby być brat . Lepiej to przyjęli niż mój partner i mama 😔 w pracy jeszcze nie wiedzą. Czekam na prenatalne.
Moja ciocia urodziła mając 50 lat ;)

Do góry