mysle ze wszystko ma swoje plusy i minusy jednak tak jak kobieta moze powiedziec ze dla niej późne macierzyństwo było przyjemniejsze tak
@loumarie która jest dzieckiem takiej kobiety może powiedzieć swoją wersję, bo to ze dla kobiety było przyjemne nie znaczy ze dla dziecka również. Różnica w rodzicielstwie między np 25 latkami a 45 latkami jest ogromna i te dzieci też będą zupełnie inne bo to są po prostu 2 różne pokolenia. Moi rodzice jeździli ze mną za granicę, po Polsce, wgl wszędzie. Mam pełno wspomnień z wycieczek rowerowych itp itd. Ale teraz są po 50 i gdyby mieli dziecko teraz to na 100% by nie robili tego samego bo nie mają tyle siły i zapału co wtedy. Widzę jak są zmęczeni po 1 dniu z moją 2 letnią córką. Sami mówią że jest tak energiczna że bali by się gdzieś ją dalej zabrać bo by nie zdążyli jej złapać jakby uciekła. Moja babcia ma 70 i jej nigdy bym samej córki nie zostawiła, bo tu zupełnie by nie poradziła sobie z nią. Jednak wiek wpływa na tą stronę fizyczna więc nawet jeśli kobieta później jest dojrzalsza, ma więcej cierpliwości to jednak jest na 90% mniej sprawna.
Więc każdy ma prawo żyć jak chce, oczywiście, jednak warto spojrzeć na to z każdej strony.