reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wywołanie porodu

Domi_Nikaa

Fanka BB :)
Witam was, czy macie jakieś porady na wywołanie porodu.
Jestem dopiero co parę dni po terminie, ale mam cukrzycę ciążową i jestem w szpitalu na wywołanie porodu w Niemczech.
Dostawałam przez pierwsze dwa dni tabletki, ale skutki były odwrotne, szyjka macicy dalej zamknięta 😪 chodzę po schodach ile sił mi w nogach.. dzisiaj dostałam taki lek do pochwy by otworzyła się szyjka, ale dalej nic i położna zrobiła mi masaż który też nie pomógł.

Może macie jakieś rady?

reklama
Podobno jeszcze napar z liści malin pomaga, choć chyba na to dowodów nie ma.

Polecam pochodzić po schodach. To chyba najszybciej może pomóc. Tylko weź ze sobą telefon na wszelki wypadek.

W Polsce daje się balon i pomaga z rozwarciem Na 3 cm. Mi nic nie przyspieszyło porodu, nawet oksytocyna. Dopiero przebicie pęcherza przez położna przy drugiej indukcji. Były seksy, schody, 3 km na twardym brzuchu w szybkim marszu, mycie okien przesuwanie łózka z gruntownymi porządkami. Ani trochę nie ruszyło 😅 urodzony przy 2 wywołaniu, w 41+ 4 😅

Podobno jeszcze napar z liści malin pomaga, choć chyba na to dowodów nie ma.

Polecam pochodzić po schodach. To chyba najszybciej może pomóc. Tylko weź ze sobą telefon na wszelki wypadek.

Z tą herbatką to chyba parę tygodni wcześniej trzeba, jakoś od okolic 35 tyg

Witam was, czy macie jakieś porady na wywołanie porodu.
Jestem dopiero co parę dni po terminie, ale mam cukrzycę ciążową i jestem w szpitalu na wywołanie porodu w Niemczech.
Dostawałam przez pierwsze dwa dni tabletki, ale skutki były odwrotne, szyjka macicy dalej zamknięta 😪 chodzę po schodach ile sił mi w nogach.. dzisiaj dostałam taki lek do pochwy by otworzyła się szyjka, ale dalej nic i położna zrobiła mi masaż który też nie pomógł.

Może macie jakieś rady?
Ja szczerze mówiąc próbowałam wszystkiego, seksu, mycia okien, przysiadów, ćwiczeń, bez skutku 🤣 skończyło się i tak wywołaniem pod oksytocyną i przebicie pęcherza płodowego. Niestety bez postępu i cesarka.

reklama
Do góry