reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

Normalnie tak, ale sa ludzie, dla ktorych te 2 uzbierac ponad przy kompletowaniu wyprawki to niemalze niemozliwe… swoja droga podziwiam wtedy decydowac sie na powiekszenie rodziny, bo to pochlania duzo kasy, ale roznie ludzie do tego podchodza

Tak to nie mów bo zaraz ktoś przyjdzie i powie, że co, jeśli ktoś nie ma oszczędności to nie ma prawa do reprodukcji? 🤣

reklama
To ja powiem, że mnie nawet przy przyjęciu nie zapytali o plan porodu. Oczywiście mieli gotowca na stronie do wypełnienia. Położna, która się mną zajmowała jak zacząłem rodzic była akurat i innej rodzącej. Zaczęłam z tą co przyszła poprawić peloty od ktg. Widać było i nich różne podejście. A że 2 zaczynały się jednocześnie to już ze mną została.

Powiem Ci tak, przy pierwszym mnie nacieli po sam odbyt, 13 szwów na zewnątrz..
Dla mnie trauma i nigdy więcej, przy drugim odmówiłam naciecia i pękłam na 1 szew 😏 nie wierzyłam, że tak się można czuć po porodzie...przy trzecim też odmówiłam i nie pękłam wcale.
Generalnie wychodzę z założenia, że lepiej pęknąć w słabszym miejscu jak ciąć na oślep 😒
Ja też zostałam nacięta ze względu na brak postępu porodu, bo nie umiałam córki wypchnąć. Było mi potem już jedno, jeśli miało pomóc to nacieli. Niby na skurczu nacinają, żeby nie czuć ale ja normalnie czułam jak żywcem mi nacieli, bolało 😬 a przy wyjściu córki to nacięcie mi pękło aż do pośladka. Także szwów miałam kilkanaście, i każdy kto oglądał moja ranę w szpitalu czy się goi to mówił, że mocno pokiereszowana tam jestem.
Chyba przy drugim porodzie też powiem, ze nie chce oksy i nacięcia.

Ostatnia edycja:
Normalnie tak, ale sa ludzie, dla ktorych te 2 uzbierac ponad przy kompletowaniu wyprawki to niemalze niemozliwe… swoja droga podziwiam wtedy decydowac sie na powiekszenie rodziny, bo to pochlania duzo kasy, ale roznie ludzie do tego podchodza
Jak robiłam wyprawkę to wcale dużo nie wyszło. A kupiłam nawet komodę z przewijakiem, łóżeczko i szafę. Nie kupowałam jakis gadżetów. Jedyna droga rzeczą był fotelik samochodowy. Na który wcześniej zbierałam bo wiedziałam że szarpanie po kieszeni. I kosztował 2 razy tyle co reszta rzeczy.

Ja też dostałam naciętą ze względu na brak postępu porodu, bo nie umiałam córki wypchnąć. Było mi potem już jedno, jeśli miało pomóc to nacieli. Niby na skurczu nacinają, żeby nie czuć ale ja normalnie czułam jak żywcem mi nacieli, bolało 😬 a przy wyjściu córki to nacięcie mi pękło aż do pośladka. Także szwów miałam kilkanaście, i każdy kto oglądał moja ranę w szpitalu czy się goi to mówił, że mocno pokiereszowana tam jestem.
Chyba przy drugim porodzie też powiem, se nie chce oksy i nacięcia.
To mnie znieczulali do nacięcia 🙈

Nie no reprodukcja zawsze wskazana 😂 ale jakbym na koncie miala 0, to mocniej bym sie nad nia zastanowila :D
Ja mam zawsze to szczescie, ze wyrzuca mi cos tuz przed wakacjami, od kilku lat, a to pralka, a to lodowka, w tym roku samochody jeden po drugim… chyba przestane planowac wakacje 😂 w zeszlym noc przed wyjazdem ogarnialismy wode, bo moje dziecko zalalo lazienke i woda kapala w korytarzu

Ja nie wiem ile mi szwów założyli, zasadniczo było mi wszystko jedno. Jeszcze miałam widownię w postaci studentów. Też mi wisiało. Najlepiej jak mnie szyli i zostały 3 szwy do założenia, i zaczęłam czuć. Pytał lekarz czy znieczulić, nie no na 3 szwy po co. Pierwsze na klucie i kazałam się jednak znieczulić.

W wyprawce dla mnie najdrozsze fotelik i wozek, reszte idzie ogarnac, chociaz juz wiem, ze na ubrankach z poczatku sama bede leciala na uzywkach, to jak szybko sie rozmiary zmieniaja skutecznie mnie do tego motywuje :D

reklama
Do góry