reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

Pytanie techniczne mam :D nigdy nie uzywalam testow na owu, a z racji lat brania tabletek chcialam przy pierwszych naturalnych cyklach sprawdzic, czy idzie dobrze, jak to bedzie dzialac? Tzn. Jak bedzie 2 kreska to oznacza, ze owulacja byla/jest/bedzie w sensie cykl jest ok, a jak nic sie nie pojawi, znaczy ze bezowulacyjny tak? I robic to normalnie od 1 dnia jeszcze w trakcie okresu, czy jak juz minie?

reklama
Znam ten typ 😅 dla mnie poczucie bezpieczeństwa finansowego jest mega ważne, dlatego ja sporo analizuję, kombinuję, jak więcej zarobić, oszczędzam. Nie żeby mi to spędzało sen z powiek, ale poświęcam temu sporo uwagi. No ale jak wypadnie nieprzewidziany wydatek, to wiem, że mam te pieniądze i nie muszę pożyczać. A takie osoby jak Twój brat to wyjątki 😜 Jednak większość jak nie ma kasy to ma dużo stresu
Chociaz nie powiem, zamienilabym sie czysta glowa z taka osoba raz na jakis czas :D ale ja tez wybieram poczucie bezpieczenstwa, najwyzej zacisne pasa i cos sobie odmowie, ale odloze :p

Pytanie techniczne mam :D nigdy nie uzywalam testow na owu, a z racji lat brania tabletek chcialam przy pierwszych naturalnych cyklach sprawdzic, czy idzie dobrze, jak to bedzie dzialac? Tzn. Jak bedzie 2 kreska to oznacza, ze owulacja byla/jest/bedzie w sensie cykl jest ok, a jak nic sie nie pojawi, znaczy ze bezowulacyjny tak? I robic to normalnie od 1 dnia jeszcze w trakcie okresu, czy jak juz minie?

Na testach owulacyjnych powinny być dwie kreski, jeśli ta druga jest w takim samym odcieniu albo ciemniejsza niż kreska kontrolna to oznacza wyrzut lh 😊
Nie wiem czy zrozumiale napisałam więc dodam, że do każdych testów owulacyjnych jest dołączona szczegółowa instrukcją użycia. Owa ulotka na pewno rozwieje wszystkie Twoje wątpliwości jeśli będziesz jakiekolwiek miała a i Dziewczyny tutaj czy na wątku miesięcznym służą pomocą 🥹🥰

Za 1 razem mierzylam temp, swoja droga przez to wiedzialam juz przed testem, ze cos pyklo 🙈 ale fajne doswiadczenie, bardzo poznalam swoj organizm dzieki temu

Pytałam już na lipcowych, ale zapytam jeszcze tutaj. Mam wyniki z dzisiaj, 4dc.
Fsh 5,5 lh 5,6 prolaktyna 13, więc to wszystko w normie. Ale estradiol 26 przy normie 31-90. Co się z tym robi? Ja mam długie cykle, 30-36 dni i w związku z tym późne owulacje, ale jak kiedyś badałam w okolicy owulki to też szału nie robił. Może ja powinnam każdy cykl mieć stymulowany?

@loumarie ja mialam super spacerówkę w zestawoe 2w1 :) zresztą całe ten wózek był obłedny. Przesiedlismy się na samą spacerówkę dopiero jak syn mial 1,5 roku i głownie dlatego, ze chcielismy coś lżejszego i łatwiejszego w skladaniu. No i ktoś na grupie osiedlowej sprzedawał to wzięlismy 😂 ale myślę, ze w ten z 2w1 spokojnie mozna było jeszcze jeździć.

reklama
@loumarie ja mialam super spacerówkę w zestawoe 2w1 :) zresztą całe ten wózek był obłedny. Przesiedlismy się na samą spacerówkę dopiero jak syn mial 1,5 roku i głownie dlatego, ze chcielismy coś lżejszego i łatwiejszego w skladaniu. No i ktoś na grupie osiedlowej sprzedawał to wzięlismy 😂 ale myślę, ze w ten z 2w1 spokojnie mozna było jeszcze jeździć.

A co to za wózek był?
Bo ja ogólnie myślę o czymś w miarę lżejszym, bo trochę jestem krasnal i z landarą mogę nie poradzić

Do góry