reklama
Dlaczego ??? Powiedz co zrobila nie tak ???To ta ginekolog nie zna aktualnych zaleceń.
Lady Loka
Fanka BB :)
No np. nie zaleca się odpalac serduszka na głośniku przed prenatalnymi. I nospa też trochę nie wiadomo po co, bo ona nie opróżnia krwiaków. Za to jak zaczniesz krwawić to moze krwawienie zwiększyć.Dlaczego ??? Powiedz co zrobila nie tak ???
No nospe dala mi właśnie dlatego żeby te krwiaki zlikwidować tak mowila . Już sama nie wiem co mam robićNo np. nie zaleca się odpalac serduszka na głośniku przed prenatalnymi. I nospa też trochę nie wiadomo po co, bo ona nie opróżnia krwiaków. Za to jak zaczniesz krwawić to moze krwawienie zwiększyć.
jasani
Nospa to lek rozkurczowy. Nie ma nic wspólnego z opróżnianiem krwiaków. Na to w sumie nie ma żadnego lekarstwa. Tylko czas. Albo się wchłoną z czasem albo opróżnią. Poza tym robienie badań TSH za tydzień jest bez sensu bo leki nie zadziałają tak szybko. Miesiąc czasu tak, ale nie tydzień.No nospe dala mi właśnie dlatego żeby te krwiaki zlikwidować tak mowila . Już sama nie wiem co mam robić![]()
Czyli lepiej pobrać te leki minimum miesiąc i wtedy zrobić krew i sprawdzić poziom tsh i iść do endokrynologa ???Nospa to lek rozkurczowy. Nie ma nic wspólnego z opróżnianiem krwiaków. Na to w sumie nie ma żadnego lekarstwa. Tylko czas. Albo się wchłoną z czasem albo opróżnią. Poza tym robienie badań TSH za tydzień jest bez sensu bo leki nie zadziałają tak szybko. Miesiąc czasu tak, ale nie tydzień.
I co radzicie nie brac tej nospy??? Mi mówiła ta doktor żebym 3razy dziennie brala bo mam za duże te krwiaki
Lady Loka
Nikt z nas tutaj nie będzie odpowiadał za udzielanie Ci porad medycznych. Nikt tu nie powie Ci, że masz jakiś lek brać albo go nie brać.Czyli lepiej pobrać te leki minimum miesiąc i wtedy zrobić krew i sprawdzić poziom tsh i iść do endokrynologa ???
I co radzicie nie brac tej nospy??? Mi mówiła ta doktor żebym 3razy dziennie brala bo mam za duże te krwiaki
Wątpliwości najlepiej skonsultować z lekarzem.
Nospa w takiej dawce może Ci zwiększyć ryzyko przedwczesnego porodu, nie wiem jak miałaby działać na krwiaki.
Ale skoro Pani doktor mi powiedziała żebym brala to chyba wie czy to dobrze wpłynie czy zaszkodzi ??? Jestem 7 tygodniu a nie pod koniec ciazy więc jak mkze wywołać przedwczesny porod.Nikt z nas tutaj nie będzie odpowiadał za udzielanie Ci porad medycznych. Nikt tu nie powie Ci, że masz jakiś lek brać albo go nie brać.
Wątpliwości najlepiej skonsultować z lekarzem.
Nospa w takiej dawce może Ci zwiększyć ryzyko przedwczesnego porodu, nie wiem jak miałaby działać na krwiaki.
Lady Loka
To bierzAle skoro Pani doktor mi powiedziała żebym brala to chyba wie czy to dobrze wpłynie czy zaszkodzi ??? Jestem 7 tygodniu a nie pod koniec ciazy więc jak mkze wywołać przedwczesny porod.

Już Ci napisałam, że ta pani doktor najwyraźniej nie jest na bieżąco z zaleceniami.
I Jasani też Ci napiasała, że nospa nie ma wpływu na opróznienie/wchłonienie się krwiaków.
Przedwczesny poród jest jak rodzisz po skończonym 22tc, wcale nie tylko pod koniec ciąży. Mnie się szyjka skracała już w 1 trymestrze. Nospa działa rozkurczowo, a szyjka ma być ciasna i twarda. Jak rozpulchnisz sobie szyjkę to potem mogą być problemy.
Ja bym poczekała, brała luteinę i poszła na konsultację do kogoś innego.
reklama
LiliankaKornelka
Mój lekarz nie zaleca brania nospy w ciąży, tym bardziej w 7 tc. Ogólnie mój jest bardzo ostrożny z lekami, ale sama nospa nie jest obojętna dla płodu. Może wpływać np na napięcia mięśniowe. No i tak jak wyżej napisano, przedwczesny poród to nie jest na koniec ciąży.
Na twoim miejscu umówiłabym się na konsultację do prowadzącego ale jeśli nie ufasz swojej prowadzącej to poszukała lekarza któremu ufasz. Mój nawet krzywo patrzy na syrop na zaparcia który niby może być stosowany w 1 trymestrze, ale mam go brać tylko w ostateczności kiedy naturalne sposoby nie działają (np suszone owoce, lekką dieta i dużo wody)
oczywiscie mówię o sytuacji w której nie ma konkretnych wskazań do przyjmowania leków
Na twoim miejscu umówiłabym się na konsultację do prowadzącego ale jeśli nie ufasz swojej prowadzącej to poszukała lekarza któremu ufasz. Mój nawet krzywo patrzy na syrop na zaparcia który niby może być stosowany w 1 trymestrze, ale mam go brać tylko w ostateczności kiedy naturalne sposoby nie działają (np suszone owoce, lekką dieta i dużo wody)