reklama
LiliankaKornelka
Moderator
mnie też do coli ciągnie jak mam mdłościMi przyjaciółka podpowiedziała, że jej podczas ciąży cola pomagała przy wymiotach i nudnościach, i powiem Wam, że rzeczywiścieparę łyczków i jest o wiele lepiej. Dzisiaj w ogóle czuję się o wiele lepiej, nie wiem czy dlatego że od jutra urlop czy powoli te nudności i wymioty mijają, ale dzisiaj się czuję całkiem dobrze.

LiliankaKornelka
Moderator
jestem na 99,9% pewna ze w piatek sie dowiem jaka płećCiągnie mnie podbrzusze od dwóch dni. Też myślałam że to już minęło. I bardzo kręci się w głowie przy wstawaniu. Ale chyba mdłości odchodzą(boję się to powiedzieć żeby nie zapeszyć). U mnie będzie drugi trymestr od piątku
jestem bardzo ciekawa czy na Twoich drugich prenatalnych wyjdzie płeć dziecka. Ja się nie mogę doczekać wizyty 25 sierpnia bo ginekolog powiedział że powinno być wtedy widać płeć bo to będzie 17+3.

LiliankaKornelka
Moderator
Mnie ogólnie niby też mdłości tak mocno już nie męczą ale np odrzuciło mnie teraz od mięsa i jajek…. Z córką miałam tak w 1 trymestrze, jajka trzymały do końca ciąży. Do końca wymiotowalam po jajecznicy itp. A teraz mięso mi przestało wchodzić na koniec 1 trymestru.. ciekawe czy chwilowe to czy będzie mnie dłużej trzymać 

chociaż.. jak to napisałam to przypomniałam sobie że w połowie 2 trymestru byłam w Krakowie i dalej nie mogłam jeść burgerów więc chyba mięso też mnie długo trzymało 

Aewea
Fanka BB :)
ja w pierwszej ciąży to do 17 tygodnia nawet nie usłyszałam, czy lekarz podejrzewa chłopca czy dziewczynkęw ogole ktoras juz zna płeć? nie wiem czy cos przegapilam czy ktos sie chwalil?
ja mam wizyte 11.08 i bede 15+3 i tez troche licze ze bedzie juz widac![]()

ja tez dopiero dowiedzialam sie w 21 tcja w pierwszej ciąży to do 17 tygodnia nawet nie usłyszałam, czy lekarz podejrzewa chłopca czy dziewczynkęmały tak się zakrywał, że nic nie było widać. Dopiero jak dostałam wyniki amnio gdzie było czarno na białym, że jest to chłopiec to na następnym USG pierwsze co było widać to jajca
![]()

Aewea
u mnie to samo było. Wiele osób już znało płeć, a ja nieja tez dopiero dowiedzialam sie w 21 tca zawsze wszyscy wokół mnie wiedza juz na 1 prenatalnych
![]()

ziutkaKA
U nas cola tez sie zawsze sprawdza wlasnie przy jelitowce, jak ja nie lubie coli tak w takiej sytuacji jest najlepszamnie też do coli ciągnie jak mam mdłościale ogólnie to jest prawda. Moja ciocia jest pielęgniarka i jak miałam jakieś zatrucia to zawsze kazała mojej mamie nalać mi trochę coli, poczekać jak się wygazuje i pić małymi łyczkami
![]()

reklama
Mam przeczucie że u mnie też tak będzieja tez dopiero dowiedzialam sie w 21 tca zawsze wszyscy wokół mnie wiedza juz na 1 prenatalnych
![]()