reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamusie 2026

reklama
Mi przyjaciółka podpowiedziała, że jej podczas ciąży cola pomagała przy wymiotach i nudnościach, i powiem Wam, że rzeczywiście 😳 parę łyczków i jest o wiele lepiej. Dzisiaj w ogóle czuję się o wiele lepiej, nie wiem czy dlatego że od jutra urlop czy powoli te nudności i wymioty mijają, ale dzisiaj się czuję całkiem dobrze.
mnie też do coli ciągnie jak mam mdłości ☺️ ale ogólnie to jest prawda. Moja ciocia jest pielęgniarka i jak miałam jakieś zatrucia to zawsze kazała mojej mamie nalać mi trochę coli, poczekać jak się wygazuje i pić małymi łyczkami 🙈

Ciągnie mnie podbrzusze od dwóch dni. Też myślałam że to już minęło. I bardzo kręci się w głowie przy wstawaniu. Ale chyba mdłości odchodzą(boję się to powiedzieć żeby nie zapeszyć🤣). U mnie będzie drugi trymestr od piątku 😍
jestem bardzo ciekawa czy na Twoich drugich prenatalnych wyjdzie płeć dziecka. Ja się nie mogę doczekać wizyty 25 sierpnia bo ginekolog powiedział że powinno być wtedy widać płeć bo to będzie 17+3.
jestem na 99,9% pewna ze w piatek sie dowiem jaka płeć 😁😁 wierzę w to bardzo, bo w poprzedniej ciąży juz na początku badania mi powiedział a to było 12+5 🙈 a teraz niby 14+1 bedize 😁no i on tak długo robi to badanie że na pewno będzie kombinował żeby zobaczyć kto się kryje 😁

Mnie ogólnie niby też mdłości tak mocno już nie męczą ale np odrzuciło mnie teraz od mięsa i jajek…. Z córką miałam tak w 1 trymestrze, jajka trzymały do końca ciąży. Do końca wymiotowalam po jajecznicy itp. A teraz mięso mi przestało wchodzić na koniec 1 trymestru.. ciekawe czy chwilowe to czy będzie mnie dłużej trzymać 🙃🙃🙃 chociaż.. jak to napisałam to przypomniałam sobie że w połowie 2 trymestru byłam w Krakowie i dalej nie mogłam jeść burgerów więc chyba mięso też mnie długo trzymało 🙈🙈

w ogole ktoras juz zna płeć? nie wiem czy cos przegapilam czy ktos sie chwalil?😀
ja mam wizyte 11.08 i bede 15+3 i tez troche licze ze bedzie juz widac 🙈😀
ja w pierwszej ciąży to do 17 tygodnia nawet nie usłyszałam, czy lekarz podejrzewa chłopca czy dziewczynkę 😂 mały tak się zakrywał, że nic nie było widać. Dopiero jak dostałam wyniki amnio gdzie było czarno na białym, że jest to chłopiec to na następnym USG pierwsze co było widać to jajca 😂😂

ja w pierwszej ciąży to do 17 tygodnia nawet nie usłyszałam, czy lekarz podejrzewa chłopca czy dziewczynkę 😂 mały tak się zakrywał, że nic nie było widać. Dopiero jak dostałam wyniki amnio gdzie było czarno na białym, że jest to chłopiec to na następnym USG pierwsze co było widać to jajca 😂😂
ja tez dopiero dowiedzialam sie w 21 tc🙈 a zawsze wszyscy wokół mnie wiedza juz na 1 prenatalnych🤣

ja tez dopiero dowiedzialam sie w 21 tc🙈 a zawsze wszyscy wokół mnie wiedza juz na 1 prenatalnych🤣
u mnie to samo było. Wiele osób już znało płeć, a ja nie 😅 spróbuję osób poznało płeć też po testach NIPT. No ale przynajmniej nie szalam z zakupami. Stwierdziłam, że czekam na płeć i już. No ale jak już poznałam to ruszyła lawina 😂😂

mnie też do coli ciągnie jak mam mdłości ☺️ ale ogólnie to jest prawda. Moja ciocia jest pielęgniarka i jak miałam jakieś zatrucia to zawsze kazała mojej mamie nalać mi trochę coli, poczekać jak się wygazuje i pić małymi łyczkami 🙈
U nas cola tez sie zawsze sprawdza wlasnie przy jelitowce, jak ja nie lubie coli tak w takiej sytuacji jest najlepsza 😀

reklama
Mam przeczucie że u mnie też tak będzie 😀 że w 17 tygodniu może być za szybko i dopiero na drugich prenatalnych albo na kolejnej wizycie około 20 tygodnia dopiero będzie coś wiadomo 😀 zżera mnie ciekawość i codziennie się budzę z myślą przecież to dziewczynka 🤣 aż natrętne te myśli są i sobie mówię spokojnie obojętnie jaka płeć a nie mogę się pozbyć tych myśli

Do góry