reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamusie 2026

Tylko u mnie jeszcze nie było mowy o płci? 😅 Moja prowadząca czasem mówi fasolka a czasem on, ale mówiła, że jeszcze nie widać a ta z prenatalnych bardzo się pilnowała żeby mówić "dziecko" więc podejrzeń na razie zero albo wyjątkowo nie chcą się dzielić 😅
U mnie też nie wiadomo żadnych podejrzeń

reklama
Hej dziewczyny. Jak tam samopoczucie przy sobocie? 😊
Hej. My od wczoraj jesteśmy na wątku prywatnym. Pewnie jeszcze kilka osób w najbliższym czasie tu dołączy, więc wtedy będziemy wysyłać listę z prośbą o dołączenie do wątku.

Co do pytania, to u mnie akurat dzień bez najmniejszych pokładów energii. Najchętniej siedziałabym nic nie robiąc. A Ty jak się czujesz?

Hej. My od wczoraj jesteśmy na wątku prywatnym. Pewnie jeszcze kilka osób w najbliższym czasie tu dołączy, więc wtedy będziemy wysyłać listę z prośbą o dołączenie do wątku.

Co do pytania, to u mnie akurat dzień bez najmniejszych pokładów energii. Najchętniej siedziałabym nic nie robiąc. A Ty jak się czujesz?
Ja się czuję od samego początku ciąży bardzo dobrze. Zero mdłości,wymiotów... I gdyby nie dwie kreski to nie wiedziałabym,że noszę cienko pod sercem. Najlepsze jest to,że miałam w maju komunie syna i cieszyłam się ,że ten etap mam już za sobą,a tu ciach... W czerwcu musiałam sobie wszystko na nowo poukładać i w 7 tyg ciąży poszłam już na zwolnienie lekarskie. Także mam teraz dużo czasu dla siebie. Mój syn jest na tyle duży,że sam mi jeszcze chce we wszystkim pomagać. Więcej może napiszę o sobie już na innym wątku. Jak mnie zaprosicie :) Tymczasem życzę miłego dnia 🥰

Ja się czuję od samego początku ciąży bardzo dobrze. Zero mdłości,wymiotów... I gdyby nie dwie kreski to nie wiedziałabym,że noszę cienko pod sercem. Najlepsze jest to,że miałam w maju komunie syna i cieszyłam się ,że ten etap mam już za sobą,a tu ciach... W czerwcu musiałam sobie wszystko na nowo poukładać i w 7 tyg ciąży poszłam już na zwolnienie lekarskie. Także mam teraz dużo czasu dla siebie. Mój syn jest na tyle duży,że sam mi jeszcze chce we wszystkim pomagać. Więcej może napiszę o sobie już na innym wątku. Jak mnie zaprosicie :) Tymczasem życzę miłego dnia 🥰
az pozazdrościć tego braku objawów 😍😍 mnie dalej mdłości trzymają, wstręt do mięsa i wgl 🙈🙈🙈

az pozazdrościć tego braku objawów 😍😍 mnie dalej mdłości trzymają, wstręt do mięsa i wgl 🙈🙈🙈
Był etap,że nie miałam patrzenia na mięso. Tym bardziej na drób... Jak miałam zrobić podudzia z kurczaka to aż mnie trzęsło w środku, ale nie miałam wyboru tym bardziej jak syn miał na nie ochotę. Teraz już mi przeszło.
I Współczuję każdej z osobna dolegliwości ciążowych. Trzymam mocno kciuki żeby szybciutko minęły 😊

Hej dziewczyny. Jak tam samopoczucie przy sobocie? 😊
U mnie dzisiaj gorzej :( ostatnio było już nieźle a dzisiaj dosłownie czuję się tak jakbym miała kaca 🤣 mówią że jest coś takiego jak ,,kac ciążowy”. Boli mnie głowa, mam mdłości 🤢 na szczęście o wiele mniejsze niż kilka tygodni temu. Próbuje odstawić xonvea i może dlatego

U mnie dzisiaj gorzej :( ostatnio było już nieźle a dzisiaj dosłownie czuję się tak jakbym miała kaca 🤣 mówią że jest coś takiego jak ,,kac ciążowy”. Boli mnie głowa, mam mdłości 🤢 na szczęście o wiele mniejsze niż kilka tygodni temu. Próbuje odstawić xonvea i może dlatego
Ja odkąd raz nie wzięłam xonvea, bo mi się skończyła i uznałam, że może już mdłości nie będzie, boję się ją odstawić, szczególnie, że mimo tego leku mdłości i tak wciąż mam, ale częstotliwość i nasilenie do przeżycia zwykle. Wtedy to była sobota i całe szczęście, że dzień wcześniej zamówiłam już ten lek w razie w, a lekarz wystawił receptę przez znany lekarz 🙈 Może ogólnie po odstawieniu tego leku jest jakiś zjazd, bo ja pamiętam, że wtedy przez cały dzień leżałam i prawie nic nie zjadłam, nawet zapachy z kuchni były wyjątkowo drażniące.

Zapomniałam zapytać....
U której z was dziewczyny zdiagnozowano cukrzycę ciążową? I jakie miałyście wyniki? Pytam,bo ostatnio diabetolog kazał mi sikać na patyczki KETO... I wy też to musicie robić?

Zapomniałam zapytać....
U której z was dziewczyny zdiagnozowano cukrzycę ciążową? I jakie miałyście wyniki? Pytam,bo ostatnio diabetolog kazał mi sikać na patyczki KETO... I wy też to musicie robić?
tak, kilka dziewczyn tutaj zmaga się z tematem cukrzycy, ale niestety nie pamiętam które. Z pewnością się zgłoszą ☺️

reklama
Do góry