reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

Hej dziewczyny 🙈 widzę tu kilka dobrze mi znanych staraczek 🙈 co u Was słychać ?
Ja aktualnie próbuje się odnaleźć w czasie "nie staramy się o dziecko" 🤣 Tyle lat było nastawionych na starania, że aktualne zabezpieczanie się przed ciążą jest dla mnie wręcz nowością 😂
Część, miło Cię widzieć. Haha może za jakiś czas jeszcze pokusicie się na bobasa 😁

reklama
Miałam i ja sobie chwalę, szczególnie jak kładłam na kanapę i sobie wkolo sprzątałam np, tylko to taki zakup na chwilę.

@loumarie na prenatalne nie bierzesz żadnych wyników badań, każde należy robić u odpowiedniego lekarza, a kiedy masz?
Dostaniemy wlasnie lozeczko na kółkach i sie zastanawiam czy kokon jest potrzebny dodatkowo

No i chyba pójdę na tę wizytę na 14 sierpnia do mojej gin, bo mimo wszystko to mam zrobić usg piersi do w granicach 12 tygodnia a to będzie i tak już 12+0. Jeśli przełożę wizytę to wtedy te usg będzie już po terminie... :/ wiec duppen klappen wówczas

Hmm, ale to nie jest tak, że są jakieś wytyczne, że koniecznie musisz się wyrobić z USG piersi do 12+0. Jak ja 3 lata temu prowadzilam ciążę to w klinice gdzie chodzilam robili to w 2 trymestrze, a ja finalnie nie zrobilam w żadnej ciaży, dopiero po.

Też jest polecany do łóżka rodzica, jak ktoś ma plan spać z dzieckiem, zawsze to ciut bezpieczniej 😊
Tylko wtedy właśnie jest za miekko jak dla małego kręgosłupa :)

No i chyba pójdę na tę wizytę na 14 sierpnia do mojej gin, bo mimo wszystko to mam zrobić usg piersi do w granicach 12 tygodnia a to będzie i tak już 12+0. Jeśli przełożę wizytę to wtedy te usg będzie już po terminie... :/ wiec duppen klappen wówczas
a skąd się wzięły te wytyczne? Ważne żeby zrobić usg i sprawdzić czy wszystko dobrze. Jeszcze bym zrozumiała jakieś wytyczne, że w pierwszym trymestrze czyli do 14 tc. Ale ten 12 tydzień to tak od czapy.. tak więc ja bym się nie stresowała i zrobiła wtedy kiedy miałam termin

a skąd się wzięły te wytyczne? Ważne żeby zrobić usg i sprawdzić czy wszystko dobrze. Jeszcze bym zrozumiała jakieś wytyczne, że w pierwszym trymestrze czyli do 14 tc. Ale ten 12 tydzień to tak od czapy.. tak więc ja bym się nie stresowała i zrobiła wtedy kiedy miałam termin
Niektórzy rzucaj wytyczne, bo mają słabo widzę lub oko do takiego badania. Kilka lat temu odesłano mnie przez to że karmiłam, a prawda jest taka że jak ktoś naprawdę umie robić USG, to nie robi mu różnicy.

Hmm, ale to nie jest tak, że są jakieś wytyczne, że koniecznie musisz się wyrobić z USG piersi do 12+0. Jak ja 3 lata temu prowadzilam ciążę to w klinice gdzie chodzilam robili to w 2 trymestrze, a ja finalnie nie zrobilam w żadnej ciaży, dopiero po.

Tylko wtedy właśnie jest za miekko jak dla małego kręgosłupa :)
No ogólnie w łóżku rodziców jak nie ma odpowiedniego materaca, to też jest miękko 😊

reklama
Do góry