reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

🌈☀️⛱️💜W sierpniu z urlopów powoli wracamy i na dwie kreski na testach czekamy! 💜⛱️☀️🌈

reklama
Tak ,jestem już na oddziale w pokoju. Jutro będzie mój gin to się może czegoś dowiem. Bo Pan dr , który przyszedł na konsultacje do pani dr,która mnie badała pierwsza - to się zachowywał,jakbym ja sobie te betę wymyśliła i bóle podbrzusza... I ogólnie to wyjebongo bo beta rośnie - kit ,że nieprawidłowo - rośnie, ja nie krwawię to czego szukam - ehhh cyniczny taki był 🙄
Ale położne miłe to pół biedy.
Niestety niektórzy "lekarze" to już nie tylko dotykają dna swoim zachowaniem i traktowaniem pacjenta ale dokonują już odwiertu 🤦‍♀️

Dobrze że przynajmniej masz wsparcie wśród położnych

@kami1094 ściągnij mnie z ławeczki, nie chce tutaj testującym już zasmucać i straszyć. Będę pisać na pogaduchach a nie na kreskach
Janka, usunęłam. Ale jesteś tu mile widziana. Jesteśmy wszystkie z Tobą i nie myśl proszę, że straszysz kogokolwiek. Mam nadzieję, że żadnej taka sytuacja się nie przytrafi, ale równie dobrze może przytrafić się każdej - nie ma co zakłamywać rzeczywistości. To nie jest do przewidzenia. Mam nadzieję, że będziesz mieć dobrą opiekę w szpitalu i że otrzymasz trafną diagnozę. Każda z nas czeka na wieści od Ciebie. ❤️‍🩹

Wstępnie wykluczają pozamaciczną bo nie krwawię i jajniki i jajowody mam "czyste" - ale to wszystko jest ponoć. Ostatnio też miałam czyste a się okazało,że pęcherzyk był za jajnikiem 🙄
i to samo co przy ostatniej cp - pęcherzyk w macicy, maleńki 3mm+- ale nie wiadomo czy ciążowy, endometrium ciążowe.
Beta skacze ale to nieistotne dla ginekologa 🙄 jutro będzie mój gin to się może normalnie czegoś dowiem bo teraz to się poczułam trochę jak jakaś hipochondryczka
Oni to chyba mają tak w zwyczaju na początku olewać a przejmują się jak już jest naprawdę poważnie. U mnie przy pierwszej wizycie na oddziale też znaleźli pseudopecherzyk w macicy i euforia, wypis do domu i na kontrol. A później dopiero wszyscy obsrani jak beta już do 10000 dobiła, aż w końcu sobie wszystko pękło 😵‍💫 nie daj im się, bądź silna 💪🏻❤️

Uff, w końcu nadrobiłam te 60 stron, jechałam od początku cały wątek od wczoraj 🙈😅 cytaty zapisałam więc będę odpowiadać 😁

Ostatnia edycja:
@LadyStrejser bardzo mi przykro kochana, że spotyka Cię to ponownie 😥 jesteś silna, wierzę, że dasz sobie z tym wszystkim radę ❤️
Niestety często lekarze na początku ignorują i olewają powagę sytuacji, bo mysla, że pacjentka przewrażliwiona albo panikara, a potem jak się już coś dzieje poważniejszego to nagle się biorą do roboty... A my często lepiej wiemy i czujemy co się dzieje.
I absolutnie nie uciekają stąd ! Bardzo chcemy abyś tutaj nas informowała co i jak u Ciebie, jak sytuacja itp, bo np. ja na pogaduchach mam mocne tyły i nie wiem czy będę miała czas czytać tam w najbliższym czasie. Zostań tutaj proszę i informuj nas, chcemy być z Tobą i Cię wspierać ❤️ Trzymaj się kochana, dużo siły ❤️

Nie wiem co mnie podkusiło ale po wczorajszej kropelce śluzu z krwią zrobiłam przed chwilą test i ja tam widzę cień cienia , niestety kompletnie nic nie widac na zdjęciu więc jutro rano skoczę po facelle i pokażę wam co tam wyjdzie, jutro, w sumie już dziś będę w 24 dc i przypuszczalnie 10/11/12 dpo więc miło byłoby już coś tam zobaczyć 🤪 zrobiłam też for fun test owulacyjny i są mocne kreski🫣(tak wiem, ciąży się nimi nie sprawdza i do dupy mi taki wynik😂)

Załączniki

• IMG_6294.jpeg
    IMG_6294.jpeg
    70,3 KB · Wyświetleń: 60
reklama
a my właśnie ruszamy pociągiem do Wrocławia a stamtąd samolotem do Chorwacji! Nie mogę się doczekać wylegiwania na plaży 🥹
Kochana, udanych wakacji, odpoczywaj i nie myśl za dużo, bo wakacje szybko miną, więc ciesz się nimi w 100% ! ❤️ Piękne dwie mocne kreski 🥰
Dzień dobry w sierpniu 🤞🏻🤞🏻
@niezapominajka876 mega gratulacje!!!! I spokojnego wypoczynku!

My jutro wracamy, sierpień miesiącem lekarzy, wzięłam się w końcu za zęby, no i okulista bo okazało się że mam już minusy na obu oczach i astygmatyzm sięga prawie -1 🤨
Jeszcze w poniedziałek wchodzą nam robić łazienkę, idealnie, wrócę z toną prania i będę bez pralki 🤣
Witaj w klubie 👍 ja mam wade -2,25, a zaczynałam już w gimnazjum od -0,5. Jakieś kilka lat temu doszedł astygmatyzm -0,5. Bez astygmatyzmu było zdecydowanie 100 razy lepiej... Okulary noszę dopiero od 4 lat. Wcześniej na codzien soczewki. Ale gdy doszedł astygmatyzm to jak zakładam soczewki ( w lato do okularów przeciwslonecznych lub na imprezy ) to już nie jest tak fajnie wyraźnie jak kiedyś czy jak w okularach, bo na soczewkach nie mam astygmatyzmu, a w okularach już mam.
Cześć dziewczyny, oszalałyście z tymi wpisami. No nie nadrobię przysięgam 🫣
Jestem tak wyrąbana po dyżurze.. dzisiaj było owocnie, 4 maluchy na świecie.
Także wybaczcie ale idę spać 😘
Spoczko, ja nadrabiam od niedzieli, nadrobiłam już 130 stron ponad, bo jeszcze lipcowe 😂 miałam pytać jako kto pracujesz w szpitalu, ale z późniejszych postów wyszło, że jesteś położną tak ? 😊
My odjeżdżamy z naszego polskiego morza. Pogoda względna, ale bez szału, co roku jeździliśmy we wrześniu i było 100 x cieplej.
Matko dziewczyny, coś mi chyba na żołądku siadło albo to wirus. Od 23.30 jak zaczęłam to 6.30 skończyłam rzygać, co łyk wody wzięłam to wyleciał. Jestem trupem. A ja prowadzę zawsze całą drogę więc mąż będzie mnie musiał zastąpić aaaa jak nie urok to sraczka.
My w sobotę wracaliśmy właśnie z nad morza, pogoda była pół na pół. Ważne, że kąpiel w morzu zaliczona dwukrotnie, a ciało opalone a raczej spalone 🤣
Współczuję wirusa, ja w lutym złapałam jelitowke i to była moja najgorsza jelitowka w życiu... Od 1 w nocy do 5 rano wymiotowałam co godzinę ( jednocześnie siedząc na kibelku, bo szło i przodem i tyłem 😅) a od 5 do 7:30 co pół godz. To był dramat, ja byłam totalnie bez siły, nie miałam siły wstać z łóżka do łazienki...

Hej :) przespałam się z tym wszystkim i powiem wam, że nawet jakoś ten oszukany test mnie nie ruszył, bo nie liczyłam na nic w tym cyklu - ani łezka nie poleciała. Robiłam inny i jest negatywny więc to była jakaś felerna sztuka.
Ale na razie muszę zrobić przerwę od starań, od forum.. jakoś tak zaczynam psychicznie się słabiej czuć, bo dużo rzeczy w tym roku się wydarzyło, złych rzeczy, muszę się wziąć w garść. Dziękuję za cudowne wsparcie tutaj!
Jak mi się polepszy to pewnie do was wrócę 🫶
Możecie mi wpisać okres (jeszcze go nie mam, ale czuję w kościach, że to na dniach).
Trzymam za was wszystkie mocno kciuki! ♥️♥️♥️ Mam nadzieję, że wasze marzenie o byciu mamą szybko się spełni 🫶
Nigdy nie ufaj chińskim tanim testom 🙂
Kochana, trzymaj się, odpoczywaj i wracaj do nas ❤️
Ja 27 dzień cyklu, już bym chciała mieć 🩸 za sobą.
Jak będę szła do gina na taką wizytę "przed ciążową" żeby mi sprawdził czy endometrioza nie wróciła, cytologia itp. To jakie badania krwi warto zrobić żeby zerknął? Planowałam morfologię, żelazo. Nie wiem co jeszcze? Tsh?
Zamawiam też na dniach moje pierwsze testy owulacyjne, jakie polecacie, takie żeby na allegro dostać 😄
Ja polecam bardzo testy z Domowego Laboratorium, zawsze się sprawdzały, nigdy nie zawiodły.
No to w sumie trochę dłużej niż u nas - u nas od grudnia.
My starania zaczęliśmy w listopadzie zeszłego roku. Jedynie styczeń i luty mieliśmy przerwę ( moje problemy zdrowotne ), wychodzi, że lipiec to już 7 cykl starań, który się nie udał 😞 nie sądziłam, że tak "długo " nam to zajmie...
To ja młody dzieciak jestem, skończyłam 26 w kwietniu a mąż (już mąż, od 2 tygodni 🤣) w listopadzie będzie miał 28.
Ja właśnie w wieku 26 lat rodziłam pierwsze dziecko 😊
Ja też miałam i to czekając na owulację chciałam sprawdzić te testy bo wcześniej ich nie miałam 😂

Nadrobiłam was, cały weekend panieński i laski… spadłam ze schodów. Miałam za długą sukienkę i butem zahaczyłam, poleciałam z samej góry jak Małysz. Tak długo leciałam, że zdążyłam sobie pomyśleć, że jak się roztrzaskam to co z młodym będzie bo mąż wyjeżdża w niedziele. Na szczęście skończyło się tylko na stłuczeniach i to było jeszcze przed jakimkolwiek drinkiem 🙈
Jak fajnie moje rozstępy widać 😂 ale nigdy nie miałam niczego złamanego, skręconego, nie spadłam nigdy z niczego. Bałam się.
I jak wróciłam mieliśmy tylko jeden dzień na seks, mąż się bał mnie dotknąć, ale czego się nie robi podczas starań i to jeszcze musi wystarczyć bo nie mamy szans na seks przez najbliższe 2tyg 🙈
Ja pier*ole 😱 ale wyrżnęłaś 😱 takich siniaków to ja w życiu na oczy nie widziałam, chyba że w filmie .. szok. Dobrze, że nic poważnego Ci się nie stało.
Jestem po wizycie, nie wygląda to zbyt obiecująco, na lewym jajniku jest parę jajeczek, ale żadne jeszcze nie jest dominujące, może jedno jest trochę większe od reszty, zobaczymy...w poniedziałek mam przyjść jeszcze raz i zobaczymy czy jest szansa na owulację...jeśli tak to jeszcze może w poniedziałek zdążę podać sobie ovitrelle...podłamałam się, jeszcze mój gin powiedział "no te jajniki takie policystyczne"
Usłyszałam to samo na początku lipca, że moje jajniki wyglądają trochę policystycznie 🤷‍♀️

Ostatnia edycja:
Do góry