reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

reklama
bo

wiesz co, mój młody (2l) ma też teraz taki problem, że na drzemkę w 2 minuty odpada, a potrafi kręcić się 30-40 na nocny.
Ja ukrocam absurd jak zaczyna mnie szczypać/kopac/cośtam na wyciszenie, albo robi jakieś jazdy ze wyrzuca z łóżeczka rzeczy a potem chce je z powrotem. Dzieci podczas kręcenia się po łóżku też się wyciszają, więc pozwalam mu na to, siedzę koło jego łóżeczka i jak próbuje stamtąd wychodzić to mówię, żeby zamknął oczka i się położył. Wydaje mi się, że ten problem z długim zasypianiem a szybkim na drzemki pojawia się, gdy zaczyna się dysproporcja między snem nocnym a drzemka. Jak ma za długie drzemki w dzień to nie chce iść spać na noc, ale skraca sobie tym sen nocny, więc wstaje bardziej zmęczony, bo jednak ten sen nocny jest bardziej regenerujący i znowu próbuje odbić to drzemka. Jak go pilnuje z drzemkami i budzę po 1,5 h maksymalnie i budzę ok. 7:30 to nie ma problemu z cudami na zasypianie.
A o której macie drzemkę?
No ja stopuję jak zaczyna się joga 🤣
No właśnie jem. 😂 Kurde.
Ja ciągle coś jem.

A na początku przytylas?
Bo to by się zgadzało, na początku się mocno nabiera wody, a potem woda schodzi, brzmi ok.

To skrocenie drzemki powinno pomoc, a noz bedzie lepiej, a jak za iles miesiecy znow tak bedzie to moze byc znak, ze koniec drzemek ;)

Ja dzisiaj 3 h lepilam pierogi, denerwuje mnie ta moja rodzinka, ze tyle je :D co gorsza ja probuje cos zrzucic i malo co jem, a te hieny jedza za 3 a chudna :D

A o której macie drzemkę?
No ja stopuję jak zaczyna się joga 🤣

A na początku przytylas?
Bo to by się zgadzało, na początku się mocno nabiera wody, a potem woda schodzi, brzmi ok.

No właśnie myślałam, że to jakaś może puchlina hormonowa na początku była. Na okres potrafię złapać wagi, np

Jednak żal tej służby zdrowia czasem 🤣

Załączniki

• 209018fd-d896-453c-92c8-7232d4bfdd77.jpeg
    209018fd-d896-453c-92c8-7232d4bfdd77.jpeg
    45,3 KB · Wyświetleń: 79
reklama
Do góry