reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2026

Ja już się dużo lepiej czuję, ale ja to chyba otwieram nasz peleton, więc nic dziwnego 😁 dzisiaj 10 tc+4. Jutro mam wizytę jeszcze.

Przyszly mi majty ciążowe i och, jaki to jest komfort noszenia jak się nic na brzuchu nie roluje. W ogóle ciąża to jedyny okres w moim życiu, kiedy pozwalam sobie na mocno obcisłe ubrania (bo mam lekką ciążę spożywczą, której nie lubię pokazywać 😁), więc się mega cieszę na te wszystkie ołówkowe sukienki 😍

reklama
Ja mysle ze u większości pomału będą objawy takie mocne mijać i im bliżej 2 trymestru samopoczucie bedzie coraz lepsze. Wiadomo będą wyjątki które beda sie męczyć do samego końca, ale oby jak najmniej takich przypadków:D
U mnie ogolnie jest okey o ile biorę te tabletki, wtedy tak jak u Ciebie poprostu słabe noce przez co jestem zmęczona w ciągu dnia :D wspominam sobie jak to pięknie bylo w pierwszej ciąży jak można sie bylo tylko na ciąży skupić:D
I tak, pierwsza ciąża to był taki relaks mimo dolegliwości. Nigdzie mi się nie spieszyło, kiedy chciałam to leżałam. Teraz jest, że tak powiem ciekawiej, bo muszę tak organizować czas i opiekę nad starszakiem żebym mogła chodzić na wizyty do lekarza, mąż też nie zawsze może wiadomo jak to jest.

Ja już się dużo lepiej czuję, ale ja to chyba otwieram nasz peleton, więc nic dziwnego 😁 dzisiaj 10 tc+4. Jutro mam wizytę jeszcze.

Przyszly mi majty ciążowe i och, jaki to jest komfort noszenia jak się nic na brzuchu nie roluje. W ogóle ciąża to jedyny okres w moim życiu, kiedy pozwalam sobie na mocno obcisłe ubrania (bo mam lekką ciążę spożywczą, której nie lubię pokazywać 😁), więc się mega cieszę na te wszystkie ołówkowe sukienki 😍
Ja lubiłam podkreślać brzuszek bardzo!
Teraz poluję na legginsy z lidla ciążowe, ale ciągle są niedostępne.

Może polecicie mi jakieś legginsy ciążowe? Bo ja kupowałam tylko te lidlowskie, a teraz będę musiała zaopatrzyć się gdzieś indziej.

Hejka, ja od środy jestem w szpitalu. Z bobaskiem wszystko w porządku, ale mnie tak strasznie bolał brzuch, że nie dałabym rady spędzić kolejnej nocy w domu. Najpierw podejrzewali kolkę nerkową, ale badania nic nie wykazały. Teraz mówią, że może to zapalenie żołądka.
Dostaję kroplówki i zastrzyki – czasem pomagają, czasem nie…
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że w domu została moja 1,5-roczna córeczka, która nie rozumie, gdzie jest mama 🥺💔

Hejka, ja od środy jestem w szpitalu. Z bobaskiem wszystko w porządku, ale mnie tak strasznie bolał brzuch, że nie dałabym rady spędzić kolejnej nocy w domu. Najpierw podejrzewali kolkę nerkową, ale badania nic nie wykazały. Teraz mówią, że może to zapalenie żołądka.
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że w domu została moja 1,5-roczna córeczka, która nie rozumie, gdzie jest mama 🥺💔
Widziałam właśnie jak pisałaś na innym poście, że jesteś w szpitalu. Może zapalenie trzustki? Sprawdzali enzymy? Robili USG?
Aż mi łezka płynie jak czytam o Twoim maluszku, który jest teraz w domu, rozłąka jest na pewno bardzo ciężka dla was. A mówią coś kiedy Cię wypuszczą?
Trzymam kciuki, żeby bóle przeszły, żebyś mogła szybko wyściskać maluszka w domu.

Widziałam, że pisałaś o tym 😥

Może polecicie mi jakieś legginsy ciążowe? Bo ja kupowałam tylko te lidlowskie, a teraz będę musiała zaopatrzyć się gdzieś indziej.
Ja jestem wielką fanką kolekcji ciążowej z H&M i właśnie tam się teraz zaopatrzyłam. Legginsy i rajstopy stamtąd mam z poprzedniej ciąży, ale ciekawe czy będą dobre. Jak nie, to dokupię na pewno. Lubię też marke Ann Field Mama na Zalando. Ostatnio też Reserved wprowadził kolekcję dla ciężarnych, to sobie sukienki pozamawiałam.

Hejka dziewczyny, jak tam się czujecie?
U mnie o dziwo z dnia na dzień coraz lepiej, oprócz tego, że słabo śpię i rano muszę szybko coś zjeść to naprawdę jest znośnie. 😊
U mnie bywa bardzo różnie najgorzej męczą mnie wzdęcia na koniec dnia mam brzuch jakbym już byla w 3 miesiącu🙊 i ciągłe zmęczenie najchętniej przesypialabym cale dnie. Mam nadzieje ze to minie . Także ogromny szacunek dla was wszystkich ktore już maja maluszki w domu+ te dolegliwości 😀

U mnie bywa bardzo różnie najgorzej męczą mnie wzdęcia na koniec dnia mam brzuch jakbym już byla w 3 miesiącu🙊 i ciągłe zmęczenie najchętniej przesypialabym cale dnie. Mam nadzieje ze to minie . Także ogromny szacunek dla was wszystkich ktore już maja maluszki w domu+ te dolegliwości 😀
Wiesz co nie jest najgorzej, są lepsze i gorsze dni, ale doceniam mocno jak mąż wraca z pracy i przejmuje dziecko. Mam nadzieję tylko, że córka zacznie przesypiać do marca całe nocki, bo może być ciężko z dwójką. Ale chcieliśmy małą różnicę wieku, jak już siedzę w tych pampersach i butelkach to jakoś wytrwam 😅

reklama

Ja sobie kupiłam z tomi leggins bo przez wzdęcia wszystko mnie uciska, przyszły i są okej. Tyle, ze nie mam porównania do innych

Do góry