reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

🌈☀️⛱️💜W sierpniu z urlopów powoli wracamy i na dwie kreski na testach czekamy! 💜⛱️☀️🌈

Dobry znak 😁 u mnie to samo, wczoraj masakrycznie bolało mnie podbrzusze i krzyż.
Ja testuje w niedzielę 😁

Dzień dobry 😁 ☕
Cudownie pod namiotami na łonie natury 😊
Ja jestem dzis 9dpo. Wczoraj i dzis z rana miałam bóle okresowe, które pogoniły mnie do łazienki. Oczywiście w głowie milion mysli, ale to pierwszy cykl, ktory staram sie obserwować i oczywiście nie mam w tej chwili porównania do poprzednich, bo sie az tak czasowo na nich nie skupiałam. 😀

reklama
Ja jestem dzis 9dpo. Wczoraj i dzis z rana miałam bóle okresowe, które pogoniły mnie do łazienki. Oczywiście w głowie milion mysli, ale to pierwszy cykl, ktory staram sie obserwować i oczywiście nie mam w tej chwili porównania do poprzednich, bo sie az tak czasowo na nich nie skupiałam. 😀
A kiedy testujesz? 😁

Wgl pierwszy raz w życiu zaczęłam używać testów owulacyjnych - i ani razu nie miałam tego peaku🤣🤣( za rzadko też chyba je robilam) więc w sumie nie wiadomo czy w ogóle była jakakolwiek owulacja 🤣🫣 zgodnie z jedną aplikacją miała wystąpić 13 sierpnia, a druga pokazywała 15.08
Jedynie 11.08 ta kreska testowa zrobiła się dość ciemna, a później zaczęła jaśnieć🧐
Także no - mój początek starań wygląda słabo😮‍💨

Załączniki

• Tests-2025-07-31-2025-08-28-1755596032397.jpg
    Tests-2025-07-31-2025-08-28-1755596032397.jpg
    218,4 KB · Wyświetleń: 48
A kiedy testujesz? 😁
Chcialabym jutro, bo teoretycznie bedzie 10dpo, ale boję sie rozczarowania 🤣🤣 poza tym skręciłam kolano i naderwałam więzadło, wiec nie miałam jak zbadać progesteronu. :/ odczuwam tez sluz wodnisty, czasami mnie pobolewa brzuch jak na okres wlasnie i mam mokro w tych momentach. Szyjka wysoko twarda. :)

Wgl pierwszy raz w życiu zaczęłam używać testów owulacyjnych - i ani razu nie miałam tego peaku🤣🤣( za rzadko też chyba je robilam) więc w sumie nie wiadomo czy w ogóle była jakakolwiek owulacja 🤣🫣 zgodnie z jedną aplikacją miała wystąpić 13 sierpnia, a druga pokazywała 15.08
Jedynie 11.08 ta kreska testowa zrobiła się dość ciemna, a później zaczęła jaśnieć🧐
Może gdzieś między 11 a 12dc

No 12dc wygląda na zdecydowanie najbliżej piku. Tylko pytanie czy pik zaczął się w 11dc - nie ma testu z tego dnia, a LH już wtedy było spadkowe, czy dopiero zaczęło rosnąć i był między testem z 12 i 13dc.

Przepraszam że się wtrącę, ale na moje go przegapiłas, jak miałaś 0,55 to już trzeba robić jeszcze tego samego dnia, u mnie peak trwa parę godzin i spada szybko...więc ja bym się trzymała tego, że peak był 12 😊

reklama
Do góry