reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

reklama
Wykorzystaliśmy wczoraj bibułę 😄

Zaliczyliśmy już spacer z dwiema histeriami w trakcie, finalnie do domu przyniosłam młodego pod pachą, wkurza mnie. Stanął mi na środku przejścia dla pieszych, bo tak 🤷‍♀️ a potem foch, bo on chce mieć w piaskownicy taką prawdziwą dużą koparkę.
I ja już mam dość, bo tłumaczę i mowię spokojnie po 100x jedno i to samo, a jakby się odbijało od ściany.

Plus jest taki, ze od 3 dni przesypia całe noce (jak to piszę to znaczy, że pewnie kolejnej nie prześpi). Ale zasypianie dalej jest ciężkie.
Jutro idę do pracy do odpocznę 🙈 a Staszek pierwszy raz będzie cały dzien z babcią. Ciekawa jestem jak babcia to ogarnie 🤣

Załączniki

• 20250823_195347.jpg
    20250823_195347.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 44
Ja z tych co tylko mocno wysmazone :D odrobina krwi i podziekuje :D ale z drugiej strony uwielbiam tatara, wiec nie wiem co moja glowa odwala, ze nie potrafi sie zdecydowac 😂
O tak, tatar omnomnom 😍 żartowałam do męża na początku sierpnia, że ma mnie na tatara zabrać, bo w tym cyklu na pewno zajdę w ciążę i co? Nie zabrał mnie a w ciążę zaszłam 😅

Wykorzystaliśmy wczoraj bibułę 😄

Zaliczyliśmy już spacer z dwiema histeriami w trakcie, finalnie do domu przyniosłam młodego pod pachą, wkurza mnie. Stanął mi na środku przejścia dla pieszych, bo tak 🤷‍♀️ a potem foch, bo on chce mieć w piaskownicy taką prawdziwą dużą koparkę.
I ja już mam dość, bo tłumaczę i mowię spokojnie po 100x jedno i to samo, a jakby się odbijało od ściany.

Plus jest taki, ze od 3 dni przesypia całe noce (jak to piszę to znaczy, że pewnie kolejnej nie prześpi). Ale zasypianie dalej jest ciężkie.
Jutro idę do pracy do odpocznę 🙈 a Staszek pierwszy raz będzie cały dzien z babcią. Ciekawa jestem jak babcia to ogarnie 🤣
Ja mam to samo ale w sklepie my idziemy w jedną stronę Kamil się obraża i idzie w drugą stronę 🤐. Biorę go na ręce i od razu zaczyna się płacz.

Oo stara, wykrakałaś 😂 . Kamil też śpi normalnie jakoś ale od kilku dni budzi się po 3 i On kaszy woła 🙈

No fajny kwiatuszek, zdolny Stasiu ♥️

Jak jak? Będziesz na telefonie z babcią przecież , inaczej się nie da. Chociaż mój jak idę z Nim do mojej mamy to inny człowiek. Ja do wyjścia a on nie, chce z babcią zostać 🙈

Załączniki

• IMG_20250819_124123125.jpg
    IMG_20250819_124123125.jpg
    2 MB · Wyświetleń: 47
Ja mam to samo ale w sklepie my idziemy w jedną stronę Kamil się obraża i idzie w drugą stronę 🤐. Biorę go na ręce i od razu zaczyna się płacz.

Oo stara, wykrakałaś 😂 . Kamil też śpi normalnie jakoś ale od kilku dni budzi się po 3 i On kaszy woła 🙈

No fajny kwiatuszek, zdolny Stasiu ♥️

Jak jak? Będziesz na telefonie z babcią przecież , inaczej się nie da. Chociaż mój jak idę z Nim do mojej mamy to inny człowiek. Ja do wyjścia a on nie, chce z babcią zostać 🙈
Gdzie na telefonie, nie mogę. Dostałam opierdziel ostatnio, że nie mogę siedzieć z telefonem, bo pomimo wykonania wszytkich zadań wyglądam na zbyt mało zajętą co może spowodować, że innym będzie się wydawało, że mam mniej roboty niż oni. 🙈

Jestem na cenzurowanym i już mnie brzuch boli na myśl o jutrzejszym 1to1 z przełożoną. Co mi trochę pokazuje, jak bardzo niezdrowe jest to, co się u mnie w pracy dzieje.
A ja o tym rozmawiałam z kilkoma osobami i teraz mam trochę schiza, że ktoś coś gdzieś usłyszał, doniósł i będzie opierdol kolejny raz i zaraz usłyszę, że nakręcam wszystkich 🙈
Ale to już moja głowa.

Staszek jest bardzo absorbujący tak generalnie. Cięzko przy nim coś zrobić i to się najbardziej na babci odbije, bo tak to jak jestem to go biorę na drzemkę i babcia ma te 2h spokoju.

Ale czadowe kwiatki! :D widzisz? Ta bibula to calkiem dobry pomysl byl :D

Moje dziecko tez potrafilo zatrzymac sie na srodku pasow, bo tak! Cale szczescie ten etap mija :D ale spacery na nogach, nie w wozku to byla masakra, nie chce wracac do tego myslami :D
Czesto mijam pania z dwoma chlopczykami- blizniacy, jak ida na spacer, no gora ze 3 latka, jakie to sa grzeczne chlopaki, jak pieknie ida! Nie wiem jak ona to zrobila 😂

Moje dziecko tez potrafilo zatrzymac sie na srodku pasow, bo tak! Cale szczescie ten etap mija :D ale spacery na nogach, nie w wozku to byla masakra, nie chce wracac do tego myslami :D
Czesto mijam pania z dwoma chlopczykami- blizniacy, jak ida na spacer, no gora ze 3 latka, jakie to sa grzeczne chlopaki, jak pieknie ida! Nie wiem jak ona to zrobila 😂
U nas jest tak, że wózka nie chce, takiego auta, do ktorego wsiada też nie. On na nogach.
A ja od razu mu mowię, że ok, ale nosić go nie będe. I zwykle na tym tle jest kryzys.

Ja mam wrażenie, że każde bliźniaki mają wkodowane w DNA bycie spokojnym i łatwym w obsłudze dzieckiem, bo inaczej rodzice by nie wyrobili xD

reklama
Ej, może głupie pytanie, ale ile dni jesteście w stanie wytrzymać tak całkiem same z dzieckiem? 😆 tak wiekowo 2-5.
Ale serio same, nie że babcia wpadnie na chwilę czy coś. Bo ja po jednym dniu i jednej nocy już wysiadam 😐

Do góry