reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

Ja słyszałam, że niektóre właśnie jak weszło dofinansowanie to sporo podniosły ceny. W państwowym też na początku mówili, że nie podniosą a później poszybowało w górę. No ale całość teraz jest z tego pokrywana więc jak dla mnie było ok.
U nas podobno publiczny był tańszy a teraz całe to aktywnie w żłobku na to idzie 🤷‍♀️

reklama
No ale chodziło mi o to że dziewczyny mówiły że kosztowało koło tysiąca a podwyższyli do 1500
U nas tak zrobili 🤡 fajnie że jest taki wspierający program ale i tak trzeba zapłacić z własnej kieszeni i czekać na zwrot. U nas to nie problem, ale zdaje sobie sprawę z tego że dla wielu osób może być bo jednak muszą z czegoś wyłożyć. A to jakby nie było 1500 + wyżywienie, więc nie mała kwota.

U nas tak zrobili 🤡 fajnie że jest taki wspierający program ale i tak trzeba zapłacić z własnej kieszeni i czekać na zwrot. U nas to nie problem, ale zdaje sobie sprawę z tego że dla wielu osób może być bo jednak muszą z czegoś wyłożyć. A to jakby nie było 1500 + wyżywienie, więc nie mała kwota.
U nas zrobiłi tak, że kasa idzie bezpośrednio do żłobka. Więc nie trzeba się bawić w żadne przelewu. Co miesiąc przychodzi info z ZUS że kasa poszła.

To tak u wszystkich działa :)
Chodzi o to, że na początku wykładasz sama i żłobek zwraca jak dostaną kasę z zusu.
No właśnie to chyba pierwszy miesiąc? Potem już sprawnie działa. Generalnie ja za prywatny żłobek płaciłam 1500 z wyżywieniem, teraz ten sam żłobek kosztuje 2300 z wyżywieniem, więc płaciłabym 800, to jeszcze do przejścia, a za państwowy samo wyzywienie więc już w ogóle luz.

No właśnie to chyba pierwszy miesiąc? Potem już sprawnie działa. Generalnie ja za prywatny żłobek płaciłam 1500 z wyżywieniem, teraz ten sam żłobek kosztuje 2300 z wyżywieniem, więc płaciłabym 800, to jeszcze do przejścia, a za państwowy samo wyzywienie więc już w ogóle luz.
Zalezy kiedy złozysz wniosek i kiedy Ci rozpatrzą. No i wali po kieszeni po 3ur jezeli dalej się żłobkujecie

reklama
U nas zlobki byly ponizej 1000, panstwowka co najwyzej polowa ceny, za to teraz czy panstwowe czy prywatne 1500 zl :D nie ma roznicy gdzie sie da, do doplaty w obu wyzywienie

Do góry