reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

Ja normalnie brałam udział w rekrutacji do państwowego żłobka, żeby od września poszła, czyli wtedy kiedy największe obłożenie i nie było problemu. Bo właściwie można cały rok. Za to nie mogłam brać udziału w rekrutacji do przedszkola, bo się upierali, ze musi mieć wtedy 2,5. W wakacje spokojnie bym mogła podejść i złożyć dokumenty do rekrutacji.

reklama
Ja normalnie brałam udział w rekrutacji do państwowego żłobka, żeby od września poszła, czyli wtedy kiedy największe obłożenie i nie było problemu. Bo właściwie można cały rok. Za to nie mogłam brać udziału w rekrutacji do przedszkola, bo się upierali, ze musi mieć wtedy 2,5. W wakacje spokojnie bym mogła podejść i złożyć dokumenty do rekrutacji.
W przedszkolu w systemie by nawet nie przeszedł młodszy jak 2,5 roku, roczniki sir muszą zgadzać bo inaczej z automatu będzie odrzucony.

Ja myślałam żeby od stycznia zacząć to będzie miała ponad rok a nie równo lub ledwo rok i koleżanka też tak posłała i jakoś się dostała, najwyżej rzucę etat🤣

Nie wiem jak do zlobkow u nas, ale kolezanki z pracy nie zglaszaly problemow, za to w ostatnim momencie zmienialismy pierwsze przedszkole i poszlam pogadac dokladnie 1 wrzesnia :D od razu przyjeli, 2 wrzesnia byl pierwszy dzien :D chociaz u nad akurat nie takie ogromne miasto, moze to ma najwieksze znaczenie.. miejsc zwykle nie ma do takich topowych przedszkoli np. Typu terapeutyczne

U nas opłatę ponieśli od stycznia do 1500zl, z 400+ wyżywienie. Po podniesieniu opłaty jeżeli korzysta się z programu nic się nie płaci 😁
Ja za to mam cały czas rozkmine czy dobrze zrobiłam że jeszcze zostaje w żłobku, a nie do przedszkola.

reklama
Ja słyszałam, że niektóre właśnie jak weszło dofinansowanie to sporo podniosły ceny. W państwowym też na początku mówili, że nie podniosą a później poszybowało w górę. No ale całość teraz jest z tego pokrywana więc jak dla mnie było ok.

Do góry