kami1094
Fanka BB :)
Spokojnie. Powodzenia. trzymamy kciukiOk rozumiem
Przepraszam nie wiedziałam ze trzeba się zapisać, bo nie znalazłam takiego wątku
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<
Spokojnie. Powodzenia. trzymamy kciukiOk rozumiem
Przepraszam nie wiedziałam ze trzeba się zapisać, bo nie znalazłam takiego wątku
MedisticumSuper, a w jakiej klinice byliście?![]()
SuperCześć laseczki!
Muszę Was nadrobić, bo napisałyście tyle stron, że ledwo ogarniam
Byłam w sobotę z mężem w klinice niepłodności i trafiliśmy na naprawdę super lekarza!
Ogólnie powiedział, że nawet jeśli mąż ma 0% morfologii, to nie znaczy, że faktycznie tak jest — bo laboratorium bada tylko część próbki nasienia. Kazał się tym nie przejmować, bo inne parametry są u niego perfekcyjne
Zalecił mężowi kupić TenFertil ON i brać 2x dziennie, a także wybrać się do androloga na USG jąder.
U mnie powiedział, że moje AMH (2,70) nie jest może jakieś super wysokie jak na mój wiek (27 lat), więc dobrze, że trafiliśmy do niego w idealnym momencie. Reszta wyników jest okej.
Od razu przepisał mi coś na obniżenie prolaktyny, bo im niższa, tym szybciej można zajść w ciążę — dostałam Dostinex, 1 tabletka tygodniowo.
Lekarz zaproponował też zrobienie drożności jajowodów pianką Exem Foam, bo nawet jeśli nie są zatkane, to ta pianka daje super „poślizg” dla komórki jajowej nawet do 6 miesięcy
Powiedział też, że jeśli w ciągu 3–5 miesięcy nie będę w ciąży, to wtedy pomyślimy o inseminacji, ale na ten moment nie widzi takiej potrzeby.
Najważniejsze to słuchać jego zaleceń:
– bez stresu,
– zero papierosów,
– alkohol można raz w tygodniu dla odstresowania,
– mąż ma nie przegrzewać jąder i nosić luźną bieliznę,
– i przede wszystkim: cieszyć się życiem, a nie smucić!![]()
Wierze, że uda się wam i nam mieć bobasaSupercieszę się że macie fajnego lekarza. Ja mojego też bardzo polubiłam. Trzymam za was kciuki. U nas była rozmowa o wynikach nasienia u mojego lekarza, u lekarza endokrynologa ginekologa od płodności w innej klinice, z andrologiem urologiem z Warszawy gadaliśmy i jeszcze jednym andrologiem z in victy przy usg u wszyscy powtarzają to samo na temat morfologii więc my też tego się trzymamy
![]()
Tak, mąż bierze androvit już półtorej miesiąca do tego koenzym q10, l karnityne, l karnityne ALC, i do tego jeszcze kwas omega3. Za jakieś półtorej miesiąca przekonamy się czy pomogło na kiepską morfologię.Wierze, że uda się wam i nam mieć bobasaA dali wam jakie suple ?
Część, chciałaby dołączył do grupy staraczkowejniestety dzisiaj testowanie i się nie udało w tym cyklu. Klika słów o mnie. Mam już jedna 4 letnia córeczkę i podjęliśmy decyzję z partnerem że spróbujemy postarać się o drugie. Pierwsza ciąża starania 2 lata, z ciążą pozamaciczna w trakcie więc teraz celujemy tylko w owulację z lewego jajnika. Teraz to był nasz pierwszy cykl prób. Podpowiedzieć piesze jak się dodać do pierwszego posta o testowaniu żeby oficjalnie do Was dołączyć
na razie nie mówimy rodzinie i przyjaciołom wiec bardzo potrzebuje miejsca żeby móc się wygadać
![]()
Hej hejCzęść, chciałaby dołączył do grupy staraczkowejniestety dzisiaj testowanie i się nie udało w tym cyklu. Klika słów o mnie. Mam już jedna 4 letnia córeczkę i podjęliśmy decyzję z partnerem że spróbujemy postarać się o drugie. Pierwsza ciąża starania 2 lata, z ciążą pozamaciczna w trakcie więc teraz celujemy tylko w owulację z lewego jajnika. Teraz to był nasz pierwszy cykl prób. Podpowiedzieć piesze jak się dodać do pierwszego posta o testowaniu żeby oficjalnie do Was dołączyć
na razie nie mówimy rodzinie i przyjaciołom wiec bardzo potrzebuje miejsca żeby móc się wygadać
![]()
Mam nadzieję że podzie mi tym razem szybciej niż przy pierwszych staraniach. Bo jednak juz mam 38 lat na karku, dlatego od początku jestem pod opieką zaufanego lekarza - monitoring owulacji i też w czwartek partner idzie na badania nasienia żeby sprawdzić co się przez te 4 lata zadziałoCześćfajnie, że dołączyłaś
Powodzenia![]()
Dziękuję, ja za Was równieżSpokojnie. Powodzenia. trzymamy kciuki![]()