reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

🍁🍂🎃 W październiku szykujemy dynie, ogrom dwóch kresek nas nie ominie! 🎃🍂🍁

reklama
No ja miałam właśnie też takie prawie dwa tygodnie w "zawieszeniu" ,gdy robiłam testy ciążowe,bety... Cieszyłam się strasznie. Natura też dawała mi znaki ( kilka 4listnych koniczynek znalazłam, tęcze, bociany) a i tak wyszło jak wyszło. 10 listopada idę do ginekologa i zobaczę czego się dowiem bo we wrześniu,na kontroli po cp - gin znalazł mi torbiel krwotoczną w lewym jajniku,na szczęście nie była duża bo znowu bym musiała mieć operację.
Także teraz to już koniec ze złymi wieściami i innej wiadomości nie przyjmuje 😉❤️
zawsze mi tak przykro czytać takie historie. to straszna niesprawiedliwość. mam nadzieję, że teraz los się do Ciebie uśmiechnie :*

dzwoniła lekarka, mówi, że teraz "widzi światełko w tunelu", bo widać, że ciąża dynamicznie się rozwija mimo wszystko. powiedziała mi, że nic nie może obiecać, szczególnie przez to niejednorodne endometrium, ale że jest optymistycznie nastawiona po tych wynikach krwi.

Też nie mam pojęcia o czym i o kim mowa. 😅

Dziewczyny przestałam Was czytać na jakiś czas, bo u mnie wydarzyło się trochę niefajnych rzeczy o których nie chcę tu pisać. Postaram się bywać tu częściej. Gratuluję, bo widziałam, że są nowe kreseczki.
Co Wasi faceci suplementują? Macie może jakieś fajne kompleksy witamin, albo oddzielnie?
Mój teraz bierze PrenaCare Start dla mężczyzn, skład wydaje mi się fajny 😄

Dziewczyny bo widziałam że kilka z was też jest po ciąży pozamacicznej. Bo mój lekarz jest mocno zasadniczy i zupełnie omijamy cykle w których owulacja jest z tego jajnika w którym byłam pozamaciczna (u mnie skończyło się na tym że była tylko w szpitalu pod obserwacją, nawet bez leków się obyło i organizm sam sobie poradził). Czy u was też takie zalecenia czy działacie przy owulacji z obu jajników?

Też nie mam pojęcia o czym i o kim mowa. 😅

Dziewczyny przestałam Was czytać na jakiś czas, bo u mnie wydarzyło się trochę niefajnych rzeczy o których nie chcę tu pisać. Postaram się bywać tu częściej. Gratuluję, bo widziałam, że są nowe kreseczki.
Co Wasi faceci suplementują? Macie może jakieś fajne kompleksy witamin, albo oddzielnie?
Androvit - to jest zbiór suplementów
Koenzym q10 osobno
L karnityne osobno
L karnityne ALC osobno
Kwas Omega 3 osobno
I wydaje mi się że dorzucił jakąś witaminę D ale nie pamiętam która… bo jakaś tam bierze której w androvicie jest mało albo nie ma wcale

Sprawdziłam do tego jeszcze witaminę D3 bierze

Dziewczyny bo widziałam że kilka z was też jest po ciąży pozamacicznej. Bo mój lekarz jest mocno zasadniczy i zupełnie omijamy cykle w których owulacja jest z tego jajnika w którym byłam pozamaciczna (u mnie skończyło się na tym że była tylko w szpitalu pod obserwacją, nawet bez leków się obyło i organizm sam sobie poradził). Czy u was też takie zalecenia czy działacie przy owulacji z obu jajników?
byłam u profesora, który powiedział że to zupełnie bez sensu, bo mogę mieć owulację z drożnej strony bardzo rzadko, a to i tak nie gwarantuje sukcesu, że nie będzie pozamacicznej jak już raz przeszłam. kazał się starać normalnie, tak też zrobiłam. i w zdrową ciążę zaszłam z owulacji po niedrożnej stronie. lekarze mówią, że drożny jajowód potrafi przechwycić jajeczko. jak? nie mam pojęcia. i absolutnie Cię nie namawiam do takich starań, bo to za duża odpowiedzialność, ale opisuje moje doświadczenia :)

Dziewczyny, wróciłam po kilkh dniach, a tu ponad 100 stron do nadrobienia było 🤗🫣
@Patii26 tak mi przykro, ze znow Cie to spotkało 💔
@Hermeneg Ciebie też tulę nasz promyczku
@KB02. @daariaa9
Ogromnie trzymam kciuki za przyrosty.
@aiszka cud sie zdarzył ❤️
@matkaniewariatka na następnym usg musj byc dobrze
Jesli o kimś zapomniałam tk przepraszam. Ja sobie czekam na owulkę na spokojnie. Wróciłam od dwóch tygodni na siłownię i daje mi to super czas na zrzucenie złych emocji.

reklama
od poniedziałku myślę sobie, że „normalny” człowiek by poszedł na usg po skończonym szóstym tygodniu, dowiedział się czy jest dobrze czy źle i tyle. a ja test ciążowy 8dpo, kontakt z lekarką od razu bo heparyna, acard potrzebne. wizyta szybko, bo w historii pozamaciczna 🤡 i tym sposobem od prawie dwóch tyg żyje człowiek w stresie. dzięki i trzymam kciuki mocno również za Ciebie ❤️
I oczywiście nikt tego nie rozumie i wszyscy patrzą na ciebie jak na wariatkę..jaki monitoring jakie zastrzyki. Przeciez w dwie ciąże w małżeństwie się zachodzi w pierwszym cyklu jak tylko się pomyśli o dziecku no nie?

A ty wymyślasz sobie jakieś latanie po lekarzach. Przecież natura wie co robi.

Sory za ironię. Ale zostałam bardzo skrzywdzona psychicznie przez mojego szwagra i jego żonę w tym temacie. Patrzyli na nas zawsze jak na jeb.biętych jak była mowa o naszych problemach.

Do góry