reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

@penguinlicious jak twoje remonty na kwadracie ? 😁
Eh, myślałam, że Was nadrobię, ale za dużo tego.
Nadal jesteśmy w czarnej d***, a właśnie dzisiaj się okazało, że może przywitamy naszego Pingwinka nawet i 3 tygodnie wcześniej 🙄 25.11 będzie podejmowana decyzja i niewykluczone, że skończę ze skierowaniem na CC, którego się boję… a przeżywanie tego wszystkiego w epizodzie depresji niestety tylko ten strach potęguje. W każdym razie, wygląda na to, że musimy znacząco zwiększyć obroty przy tym odświeżaniu mieszkania i w końcu wybrać i kupić jakieś łóżeczko dla Małej…

reklama
Dziewczyny, badanie szyjki przezpochwowym USG jest w standardzie drugich prenatalnych. Szyjka musi mieć minimum 25mm, jak ma poniżej to wprowadza się profilaktykę przedwczesnego porodu. Jak lekarz tego nie bada, to wcale dobrze o nim/niej nie świadczy.
A ja byłam u takich polecanych, ani w tej ani w poprzedniej nie badali szyjki na prenatalnych. Łobuzy. Prowadzący sprawdzali szyjkę. Mi nie przeszkadza dowcipne USG czy badanie palpacyjne, tylko wziernika nie lubię. Nie jest to może komfortowe, ale przywykłam.

Nadal jesteśmy w czarnej d***, a właśnie dzisiaj się okazało, że może przywitamy naszego Pingwinka nawet i 3 tygodnie wcześniej 🙄 25.11 będzie podejmowana decyzja i niewykluczone, że skończę ze skierowaniem na CC, którego się boję… a przeżywanie tego wszystkiego w epizodzie depresji niestety tylko ten strach potęguje. W każdym razie, wygląda na to, że musimy znacząco zwiększyć obroty przy tym odświeżaniu mieszkania i w końcu wybrać i kupić jakieś łóżeczko dla Małej…
O kurcze, nie ciekawie u Ciebie 😞 mam nadziej że wszystko skończy się dobrze i niebawem skończy się ten okropny epizod 🤞🏻

A miałaś wcześniej epizody depresji czy teraz tak w ciąży w ramach słabszego samopoczucia i stresu Cię dopadło? 🙁
Szkoda, że masz nie dość, że zapierdziel to i nerwówkę gratis.

Zastrzelcie mnie 🔫
Znowu zamawiamy pizze X2 XXL na 3 osoby. Jak tak dalej pójdzie to ja do końca ciąży przytyje chyba z 50 kg 🤐🤣

A miałaś wcześniej epizody depresji czy teraz tak w ciąży w ramach słabszego samopoczucia i stresu Cię dopadło? 🙁
Szkoda, że masz nie dość, że zapierdziel to i nerwówkę gratis.
Miałam, niestety choruję na depresję nawracającą. Jedną z moich aktualnych bolączek jest to, że prawdopodobnie nie będę mogła kp, bo wszystkie leki jakie mam do dyspozycji przenikają do mleka. A ryzyko depresji poporodowej jest bardzo duże 😕

reklama
Miałam, niestety choruję na depresję nawracającą. Jedną z moich aktualnych bolączek jest to, że prawdopodobnie nie będę mogła kp, bo wszystkie leki jakie mam do dyspozycji przenikają do mleka. A ryzyko depresji poporodowej jest bardzo duże 😕
Postaraj się podejść do tego zadaniowo, Twoje zdrowie jest w tym momencie bardziej potrzebne maluszkowi jak kp, na mleczku ze sklepu także będzie zdrowa i najedzona, może możesz to przegadać z terapeuta?

Do góry