reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Pogaduchy długoletnich i nowych starczek ♥️

reklama
Mi ostatnio na rozkminy o ewentualnym failu z kp pomogła koleżanka, której kp nie wyszło i lekko mi rzuciła, że przecież zawsze jest mm więc no stress. Grunt to pełny brzuch u bobasa.

I jakoś mi to dziwnie dobrze w głowę zrobiło, czuję mniej dziwnej presji na sobie.

Mi ostatnio na rozkminy o ewentualnym failu z kp pomogła koleżanka, której kp nie wyszło i lekko mi rzuciła, że przecież zawsze jest mm więc no stress. Grunt to pełny brzuch u bobasa.

I jakoś mi to dziwnie dobrze w głowę zrobiło, czuję mniej dziwnej presji na sobie.
U nas wszystkie koleżanki KP i cały czas słyszę jakie to cudowne i jak musi nam się udać 🤡 za takie rady dziękuję.

MM też jest całkiem wygodne :) tata może nakarmić zawsze, babcia może nakarmić, nie trzeba ściągać mleka, mrozić, etc.

Kurde, a co maja powiedziec mamy, ktore nie moga totalnie? Nie ma co sie zalamywac, kp jest wygodne w nocy jak nie trzeba podgrzewac :D mm nest wygodne w dzien, bo mama moze odpoczac nie musi wisiec ciagle na cycku, a efekt jest ten sam- dziecko szczesliwe i najedzone :D warto sie wkurzac?

Ja jestem leń i mam nadzieję, że uda się kp, bo było to dla mnie mega wygodne. Jak dokarmiałam mm to w nocy tatuś wstawał i robił. Ja nie mam jakiejś fiksacji jeżeli chodzi o karmienie, byle dziecko jadło i rosło. A z tym poprzednio był kłopot, dopiero z mm zaczęła przybierać.

Właśnie zajadam się pizza w aucie, pyszna jest 😁

Mm tutaj bym jednak polemizowała czy to wygoda. Sam proces przygotowania mleka, butelki,smoczkisroczki. Moja mala od poczatku na mm i wiecie bardzo mnie irytowało że duzo mleka sie marnuje (bo ciumknie troche a reszta do wylania) I za każdym razem myc butelkę. Na wyjazdy minimum 3 butle w torbę, butelka wody przegotowanej, podgrzewacz, mleko, pieluszki tetrowe. Najgorzej jak zachciało jej sie mleka na spacerze zimą w mróz 🤭🫣

Załączniki

• IMG_20220312_134933(1).jpg
    IMG_20220312_134933(1).jpg
    308,5 KB · Wyświetleń: 43
  • IMG_20220224_111308(1).jpg
    IMG_20220224_111308(1).jpg
    459,5 KB · Wyświetleń: 44
Mm tutaj bym jednak polemizowała czy to wygoda. Sam proces przygotowania mleka, butelki,smoczkisroczki. Moja mala od poczatku na mm i wiecie bardzo mnie irytowało że duzo mleka sie marnuje (bo ciumknie troche a reszta do wylania) I za każdym razem myc butelkę. Na wyjazdy minimum 3 butle w torbę, butelka wody przegotowanej, podgrzewacz, mleko, pieluszki tetrowe. Najgorzej jak zachciało jej sie mleka na spacerze zimą w mróz 🤭🫣
Pod wzgledem przygotowania nie, ale mozesz wyjsc na 5 godzin i zycie toczy sie dalej :D a na kp nie ma opcji, chyba, ze odciagasz a to tez jest zero oszczednosci czasu :D

Pod wzgledem przygotowania nie, ale mozesz wyjsc na 5 godzin i zycie toczy sie dalej :D a na kp nie ma opcji, chyba, ze odciagasz a to tez jest zero oszczednosci czasu :D
Byłam niania na weselu dziecka KP i MM. Mama KP była całe wesele zestresowana, pod telefonem, z bolącymi cyckami. Mama MM odpisała mi na wiadomość raz 😂 i w sumie to mi pokazało że MM wcale nie jest zle.

reklama
U nas wszystkie koleżanki KP i cały czas słyszę jakie to cudowne i jak musi nam się udać 🤡 za takie rady dziękuję.

MM też jest całkiem wygodne :) tata może nakarmić zawsze, babcia może nakarmić, nie trzeba ściągać mleka, mrozić, etc.

Zawsze ktoś będzie dawał rady z dupy...
A czemu CC a nie SN, a czemu nie ten szpital tylko tamten. 🤣

Ja najwięcej rad dostałam przez te miesiące dot zwolnienia lekarskiego. 😁

Do góry