reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

🌬️💫💙W listopadzie chłodem wieje, lecz w nas na dwie kreski nadzieja szaleje!💙💫🌬️

reklama
Ja właśnie biorę 2 tabletki dziennie i ma dwa pęcherzyki ale to różnica ilu, 2-3 dni? 15 dnia już biorę zastrzyk zazwyczaj. Może to kwestia tego. Jak na jedną tabletkę to i tak super że są aż dwa. A że później to naprawdę myślę że nic takiego.
No wiadomo, moim zdaniem szanse są i pęcherzyki rosną bardzo spoko. Ja swoje owulacje mam w okolicach 20-22dc i były z tego ciąże

Brałam Lamettę. Przez 5 dni po jednej.

No i dzisiaj jest 15 dc. Ten mój lekarz nie jest od niepłodności. Normalnie ginekolog ordynator oddziału, bardzo dobry położnik. Umówiliśmy sie że spróbujemy z dwa trzy cykle z lamettą i Ovitrelle (bo tak też mówił mój lekarz z kliniki). Jak nie uda się to wtedy jechać do nich.

No i w czwartek był 14 mm. Dzisiaj 18, do tego pojawił się jaki 14 drugi. Więc taka słabizna. No on taki zrezygnowany chyba bardziej ode mnie.
Ja wiem że w środę on będzie miał super 20 mm i pewnie wezmę zastrzyk, ale w klinice mi mówili że dobry pęcherzyk i dobra owulacja to tak 13-14 dc. A nie 17..... :(
a gowno prawda! A owu w 16 dniu np przy cyklach 30 dniowych to zle? Bo ja tam wiem, ze nadal w normie! :D i wezmiesz zastrzyk na dobry pecherzyk i bedziesz miec szanse i tyle! Nic wiecej! Bez czarnych mysli, bo jak jest zle i je masz, popre, ale jak jest dobrze i je masz, to musze opierdzielic! :D
Ja muszę powtórzyć chyba tsh ostatnio miałam na granicy normy dla starających się zajść w ciążę. Myślę czy tsh tylko czy cały pakiet tarczycowy
Bierz pakiet, samo tsh nic nie powie :)

co ma być to będzie 🫶
dużo na głowie mam to nie ma aż tak czasu myśleć
planujemy budowę domu i już tym żyje haha chociaż do tego jeszcze dalekaaaaaa droga 😂🙈 ale pomarzyć można!
Jak pomyślę o mojej wymarzonej kuchnie.. ah! 🤞🏼🤭
My kupiliśmy gotowy dom… ale niektóre pomieszczenia dalej stoją puste… powiem to co mówię w kółko - jak mam poodkurzać w pokoju dla dziecka który już został wytapetowany w neutralne odcienie i pomalowany, to mną trzęsie. Ale dobra. I mi się odechciało robić cokolwiek z tym domem i tak to stoi.

Ale Amh można też poprawić suplementacją! To nie jest tak że po roku masz już 0,09. Wiem że dzisiaj truje, ale naprawdę głowa do góry. 2 spore jajeczka - organizm odpowiada na stymulację, i to jeśli rozumiem na 2,5 mg. Ja dwa jajeczka mam na 5 mg. To jest dobrze, to jest progres.

Oczywiście, nie musisz badać jeśli nie czujesz potrzeby 😊
A co z tą kliniką? Nie szłoby jakoś ogarnąć dojazdów? 🥹

Właśnie sprawdziłam. Styczeń 2023 wynik 1,1. Przed ciążą miałam 1,9 tak gdzieś w sierpniu 2020.. Ale ja w trakcie cesarki miałam wycinaną torbiel z jajnika i to też mi obniżyło rezerwę.

Także 1,1 trzy lata temu..... Wiecie same co to oznacza.

Właśnie sprawdziłam. Styczeń 2023 wynik 1,1. Przed ciążą miałam 1,9 tak gdzieś w sierpniu 2020.. Ale ja w trakcie cesarki miałam wycinaną torbiel z jajnika i to też mi obniżyło rezerwę.

Także 1,1 trzy lata temu..... Wiecie same co to oznacza.
Wiemy jedynie, ze skrupulatnie przeprowadzasz cala anlize bez dostepnych danych :D kochana!

reklama
Ja uważam, że te pęcherzyki teraz nie są złe. Ale powiem Ci na moim przykładzie, że ja musiałam brać 2 tabletki dziennie, bo po 1 też ta owulacja była później, bo pęcherzyki wolniej rosły. Więc może to warto zmienić

Ja właśnie biorę 2 tabletki dziennie i ma dwa pęcherzyki ale to różnica ilu, 2-3 dni? 15 dnia już biorę zastrzyk zazwyczaj. Może to kwestia tego. Jak na jedną tabletkę to i tak super że są aż dwa. A że później to naprawdę myślę że nic takiego.
Dzięki dziewczyny. No może.... W przyszłym cyklu wezmę dwie tabletki. Jak urośnie za dużo to po prostu nie wezmę zastrzyku.

Do góry