reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

🌬️💫💙W listopadzie chłodem wieje, lecz w nas na dwie kreski nadzieja szaleje!💙💫🌬️

reklama
Ja dzisiaj mam gorszy dzien, niby mowilam, ze w tym cyklu luzniej podchodze, ale gowno prawda, czlowiek chyba sam siebie chcial oszukac, jednak biel po prostu boli… ale stwierdzilam, ze wezme ktoregos dnia wolne i porobie kilka badan, umowie sie w koncu do endo jak juz dostalam x czasu temu namiar :D no i w ogole skupie sie na zdrowiu, moze sie nie przyda, ale nie zaszkodze sobie! Tylko kurde wlasnie nie pamietam, czegos nie mozna bylo badac w trakcie okresu i nie pamoetam co to bylo…

No ale to nie jest źle, dlaczego cię to martwi? Musisz powiedzieć więcej ja nie pamiętam czy ty masz stymulację i czym

To bylo rano! Juz bylo zle 😂 ale fakt, skoro @ ma przyjsc, to dzisiejszy nadmiar wody jest adwkwatny..

A ktory to dzien cyklu? Ten 2 mega obiecujacy! Do srody bedzie idealny!

Brałam Lamettę. Przez 5 dni po jednej.

No i dzisiaj jest 15 dc. Ten mój lekarz nie jest od niepłodności. Normalnie ginekolog ordynator oddziału, bardzo dobry położnik. Umówiliśmy sie że spróbujemy z dwa trzy cykle z lamettą i Ovitrelle (bo tak też mówił mój lekarz z kliniki). Jak nie uda się to wtedy jechać do nich.

No i w czwartek był 14 mm. Dzisiaj 18, do tego pojawił się jaki 14 drugi. Więc taka słabizna. No on taki zrezygnowany chyba bardziej ode mnie.
Ja wiem że w środę on będzie miał super 20 mm i pewnie wezmę zastrzyk, ale w klinice mi mówili że dobry pęcherzyk i dobra owulacja to tak 13-14 dc. A nie 17..... :(

Ja też nie ale pamiętam jak endokrynolog zawsze mi mówił , że patrzymy na tsh i ft4 ale nie mam pojęcia czemu 🫢🫢 Ja swoje starania zaczynalam od tsh 11 🙈
Ja muszę powtórzyć chyba tsh ostatnio miałam na granicy normy dla starających się zajść w ciążę. Myślę czy tsh tylko czy cały pakiet tarczycowy

No i dzisiaj jest 15 dc. Ten mój lekarz nie jest od niepłodności. Normalnie ginekolog ordynator oddziału, bardzo dobry położnik. Umówiliśmy sie że spróbujemy z dwa trzy cykle z lamettą i Ovitrelle (bo tak też mówił mój lekarz z kliniki). Jak nie uda się to wtedy jechać do nich.

No i w czwartek był 14 mm. Dzisiaj 18, do tego pojawił się jaki 14 drugi. Więc taka słabizna. No on taki zrezygnowany chyba bardziej ode mnie.
Ja wiem że w środę on będzie miał super 20 mm i pewnie wezmę zastrzyk, ale w klinice mi mówili że dobry pęcherzyk i dobra owulacja to tak 13-14 dc. A nie 17..... :(
Słuchaj, ja myślę, że dobra decyzja. Do środy niedaleko. Im większy pęcherzyk, tym więcej płynu i lepsza receptywność endometrium. Dobrze będzie. 💫

Słuchaj, ja myślę, że dobra decyzja. Do środy niedaleko. Im większy pęcherzyk, tym więcej płynu i lepsza receptywność endometrium. Dobrze będzie. 💫
Endometrium mam bardzo ładne on mowi. No zobaczymy co w tą środę... :(

Boże dziewczyny ja bym.tak bardzo chciała zajść bez kliniki. Choć trochę uwierzyć w swoją zdolność do spłodzenia dziecka 😭 nie mam siły nie jestem gotowa znowu na te wycieczki do kliniki. Wtedy była pandemia. Pracowałam hybrydowo. Nie miałam dziecka. Było mi łatwiej zarwać pół.dnia.i jechać 120 km tam i spowrotem na 15 minut wizyty. Teraz to będzie ciężko naprawdę 😓😓😓

A druga sprawa..... Ja mam AMH już pewnie tragiczne. I te pieprzone 36 lat :(

Mój mąż mówi, że ja bardziej przeżywam niż wtedy, że tak nie można. Tylko wtedy miałam 31 lat. Miałam czas..... Teraz już nie mam czasu 😭 Jezu dobijcie mnie

nie znam się, ale wierzę, że będzie dobrze!
🤞🏼

reklama
Endometrium mam bardzo ładne on mowi. No zobaczymy co w tą środę... :(

Boże dziewczyny ja bym.tak bardzo chciała zajść bez kliniki. Choć trochę uwierzyć w swoją zdolność do spłodzenia dziecka 😭 nie mam siły nie jestem gotowa znowu na te wycieczki do kliniki. Wtedy była pandemia. Pracowałam hybrydowo. Nie miałam dziecka. Było mi łatwiej zarwać pół.dnia.i jechać 120 km tam i spowrotem na 15 minut wizyty. Teraz to będzie ciężko naprawdę 😓😓😓

A druga sprawa..... Ja mam AMH już pewnie tragiczne. I te pieprzone 36 lat :(

Mój mąż mówi, że ja bardziej przeżywam niż wtedy, że tak nie można. Tylko wtedy miałam 31 lat. Miałam czas..... Teraz już nie mam czasu 😭 Jezu dobijcie mnie

No ale nie wiesz jakie masz amh 😅
Wiek to nie zawsze jego wyznacznik!

Do góry