reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

🌬️💫💙W listopadzie chłodem wieje, lecz w nas na dwie kreski nadzieja szaleje!💙💫🌬️

reklama
Ja też nie ale pamiętam jak endokrynolog zawsze mi mówił , że patrzymy na tsh i ft4 ale nie mam pojęcia czemu 🫢🫢 Ja swoje starania zaczynalam od tsh 11 🙈

Startowałam z 4.22 co dla mnie było załamką total bo jeszcze w dodatku wyszło mi Hashimoto. Pamiętam jak po odebraniu wyników ryczałam mężowi w ramię, że "jak ja mam zajść w ciążę z takim tsh" (akurat w tym cyklu się udało ale się dlugo nie nacieszyliśmy).
Najważniejsze to badać i trzymać w ryzach, wszystko jest do ogarnięcia 🥹

A teraz jakie masz wyniki?
jak w zeszlym miesiącu badałam tsh to miałam 1,75 . W pierwszą ciąże zaszłam mając tsh 3,26 , właśnie sprawdzałam a po miesiącu spadło na 2,65. Wtedy nie brałam euthyroxu tylko taki lek tirosint sol bo euthyrox na mnie nie działał , straszne miałam po nim wahania. A od jakiegoś czasu znowu biorę euthyrox i na razie jest ok☺️ mam nadzieję , że szybko Ci się unormuje , może po prostu trzeba jednego dnia zwiększyć dawkę a w resztę brać mniejszą ale to już najlepiej wybrać się do endokrynologa

reklama
ooo nie pomyślałam o tym!
dziękuję :🫶
JEDNAK DOBRZE, ŻE TU WRÓCIŁAM 🫶
cos mi w glowie switalo, ze kolo 0.5 jest dolna norma, ale jednak wiecej, no ft4 do podbicia, chociaz z 1,5 ale ogolnie to sie wylicza stosunek obu ft do siebie i do tsh, sa na necie kalkulatory, same w sobie wartosci wlasnie niewiele mowia, ale tak- teleporada i bedzie dobrze :)

Do góry