reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Lipcowe mamy 2026 ❤️

reklama
Trzymamy kciuki za dzisiejsze wizyty, dziś aż 3 sztuki!
Ogoliłam nogi przed wizytą hahaha😂
Shocked Sesame Street GIF by Muppet Wiki

A tak na poważniej to stresuję się, bo ten ostatni przyrost na granicy podwojenia się...
22.11 beta: 1138
24.11 beta: 2241
Według kalkulatora jest ok, bo minimum powinno być 66%, tu wyszło 94%....
No, ale stres mam spory :( niby czytałam, że po 1000 beta może się podwajać nawet co 72h, no ale....Nie potrafię wyłączyć głowy...

A tak na poważniej to stresuję się, bo ten ostatni przyrost na granicy podwojenia się...
No, ale stres mam spory :( niby czytałam, że po 1000 beta może się podwajać nawet co 72h, no ale....Nie potrafię wyłączyć głowy...
Trzymamy się tego, że przyrost był dobry. A jaka beta była wczoraj?

Któraś z Was Złociutkie ma takie ciągoty na owoce cytrusowe, ogórki kiszone, soki pomarańczowe i kiwi? Z synem to najchętniej jadłam czekoladę i galaretki w czekoladzie oraz zapiekanki. Zero mięsa. Teraz mięso mi nie przeszkadza. Ale z owocami to przeginam.
Nieee, od cytrusów mnie mdli, mam zgagę i jest mi niedobrze. Sok pomarańczowy w życiu, odrzuciło mnie od coli zero, kawy, ogórków też nie jem. W poprzedniej ciąży miałam ochotę ciągle na rzeczy octowe - pieczarki w zalewie itp. I jest córka. :D Teraz ani owoce ani słodycze, ani ocet. Mogłabym żyć na kanapkach i mc Donaldzie 🫠

a powiedzcie mi, jako już mamy - spotkałyście się kiedyś z jakimiś nieuprzejmościami, bo macie dziecko?
Co mam na myśli - może za dużo mediów społecznościowych, nie wiem, ale mam takie wrażenie, że w dzisiejszych czasach jest trochę "hejt" na matki.
Typu "nie ustątpię kobiecie w ciąży miejsca w autobusie bo ciąża to nie choroba i trzeba było nie rozkładac nóg". Albo podróż z dzieckiem, które zacznie płakać "trzeba było wychować tak, żeby nie płakało, a jak nie umeisz to w domu siedź". Tego typu rzeczy.
Nie, raczej nigdy nic takiego mi się nie przydarzyło.

O matko, współczuję 🫣 oby szybko udało się ogarnac naprawę ✊🏻

U mnie było w drugą stronę 🫣😂. Weszłam raz do sklepu, kolejka po same drzwi a czegoś bardzo z tego sklepu potrzebowalam więc w tej kolejce stanęłam. Byłam świeżo po obiedzie i wzdelo mnie. Stoję jako 15 w kolejce i nagle ktoś się odzywa "pani chyba w ciąży to zapraszamy tutaj bliżej bo Pani ma pierwszeństwo" głupio mi się zrobiło zem taka gruba i mówię "tak tak bardzo dziękuję" 😂. Wychodzę ze sklepu a mąż do mnie "dłużej się nie dało?" A ja do niego "no właśnie dało się" 😂😂

Cudne wieści ❤️
Mi kiedyś usilnie Pani w komunikacji miejskiej chciała ustąpić miejsca, pomimo, że podziękowałam ....oczywiście ciąża była spożywcza 🤣

reklama

Tez zawsze przed wizytą golę nogi 😂 nie to, że chodzę zarośnięta, ale no czasem nie chce mi się co 1-2 dzień golić szczególnie zimą 😂
Ja do tej wizyty to chyba zemdleje z 5 razy i nie będę patrzyła na obraz usg, niech lekarz oceni

Do góry