reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

>>>>>Pogadajmy sobie -o wszytkim i o niczym<<<<<

reklama
Cześć Dziewczyny! Z tą pupą to mam nadzieje że to nie prawda:) A mi zajad wyskoczył, ble, i szczypie i nic nie moge posmarować. Ja się wygupiła bo nakupowałam sobie ciuchów( już dwie pary spodni ciążowych, kilka bluzek) a brzuszka ani widu ani słychu, tylko macicę czuję że jest już jakoś tuż pod pępkiem. Moja mam się zapytała wczoraj czy ja przypakiem nie kłamię z tą ciążą... spoko, zignorowałam. Przez to gadanie mam czarne myśli, skoro brzuszka nie ma, a to już 15 tydzień, to gdzie dzidzia?

antar brzuszek się pojawi nie martw się :-) ja w pierwszej ciąży zaczęłam dostawac brzuszek w połowie a nawet prawie pod koniec 4 miesiąca więc masz jeszcze czas:tak:

a u nas dzisiaj cały dzień leje i leje i nic się nie chce

antar brzuszek napewno sie pojawi..spokojnie..skoro lekarz mówił, że wszystko ok..to tak napewno jest:) ja też kupiłam już dwie pary ciążowych spodni i mnóstwo bluzeczek:)ale ja mam już co tam wkładac:) brzucho urósł i to sporo:) no i nie tylko ja to zauważam:)cała rodzina zdziwiona że tak szybko:szok: ale każdy przechodzi to inaczej..moja koleżanka (zawsze szczupła), gdy była w 7 miesiącu to nawet nikt nie wiedział o jej ciąży..nic nie było widac..potem jej dopiero brzucho wystrzelił:)i urodziła synka co ważył ponad 4 kg:)także na to w którym miesiącu rośnie brzuszek nie ma zasady..to indywidualna sprawa..jak wszystkie inne objawy ciąży:)
a u mnie też dzisiaj cały dzień pada..aż się nie chce z wyrka wychodzic:)dobrze, że już wieczór..może jutro będzie słonecznie:) buziaki dziewczyny dla Was i Maluszków:)

08_15_2008_25_12_2007_48.png

Antar nie martw się!!! Dziewczyny mają rację, każda z Nas przechodzi indywidualnie ciążę no i u każdej brzuszek pojawia się w innym terminie. Ja też jeszcze nie mam widocznego ciążowego brzucholka i póki doktorek mówi, że wszystko ok to się nie przejmuję :-):-):-):-):-) Żadnych czarnych myślideł tutaj!!!!!
U mnie leje, leje, leje...na szczęście burze już sobie poszły..i mam nadzieję, że nie przyjdą...Spokojnego i miłego wieczoru, Dziewczyny!!!

Kochane jesteście, ale wszystko ok było 23 lipca, teraz jest sierpień i ja mam wizytę w poniedziałek i nie wiem czy jest ok. Miałam nadzieje że skoro wytrzymałam 12 tygodni to już do końca wszystko będzie dobrze, ale ten brak brzuszka, no i spadająca waga trochę mnie zestresowały. Ale objawy mam, chyba, często jak dmucham nos, to wydmu****ę krew, tyle że to to miałam też przed ciążą. Ale miewam skurcze i bóle brzucha no i z dnia na dzień czuję domek mojego dziecka coraz wyżej, tylko coś dach nie rośnie:) Postaram się być dobrej myśli, jeśli w poniedziałek wszystko okażę się dobrze będę jeść jak Bóg przykazał ciężarnej pięć posiłków dziennie, duuuużo szpinaku i innych ważyw, rybek, witaminek i takich tam.

antar w poniedziałek zobaczysz, że wszystko jest ok, a Twój maluszek rozwija się prawidłowo:) a brzucho zacznie rosnąc..zobaczysz..jeszcze zatęsknisz za tymi czsami gdy był ledwo widoczny..krzyż napewno da o sobie znac:)także głowa do góry i myśl pozytywnie:)
asus mamy długi weekend wiec może co niektóre gdzieś sobie wyjechały..odpoczywac..choc pogoda paskudna:( u mnie znów leje..nic się nie chce..ja dzisiaj nie mam problemów z obiadem, jade do mamy;)
Buziaki i wiecej Słonka Wam życzę:)

08_16_2008_25_12_2007_48.png

Witam z rana u nas opadów ciąg dalszy aż mnie szlak trafia bo nawet nie ma jak z Kacperkiem wyjść na dwór i już kończą nam sie pomysły co robić w takie dni.

asus
szybki obiad? u nas zawsze się sprawdza spaghetii ale nie wiem czy Ty możesz jeść?:zawstydzona/y:

reklama
Asus no to wyniki i wiesci sa coraz lepsze. Oby jak najmniej wizyt, a jak juz to tylko kontrolnie.

Antar kobito gdzie sie podzialo Twoje pozytywne myslenie? Wczesniej to Ty zarazalas optymizmem. Nie martw sie, na brzucho przyjdzie jeszcze czas :) a wtedy bedziesz miala dosc "toczenia sie". Przeciez chyba zadna z nas nie ma jakiegos ogromnego brzuchola. Juz niedlugo poczujemy pierwsze ruchy i mam nadzieje, ze wtedy mniej bedziemy sie martwily. Jak to jest doswiadczone mamuski?

Faktycznie, pogoda jest do bani. Dlatego ja wybieram sie dzisiaj na zakupy. Wczoraj przelezalam caly dzien i dzisiaj mam juz dosc siedzenia w domu.

Szybki obiad u mnie to gyros..uwielbiam sos czosnkowy, ale ostatnio chodza za mna placki ziemniaczane.

Do góry