reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

☃️ 🎄W grudniu przy choince nadzieja w nas rośnie,by wreszcie dwie kreski powitać radośnie 🎁

To my będziemy miały konkret kiedy trzymać za Ciebie kciuki;) hihihi

Jak chcecie to trzymajcie, chociaż nie ma powodu to będę za nie wdzięczna 🥹

Zamówiłam już naprawdę dwa ostatnie prezenty, tym razem dla męża. Jeden z nich ma być najpóźniej 23 grudnia więc na styk. Będę pakowała w Wigilię Jak wrócę z pracy chyba 🤣🤣

reklama
Moj nie wierzy w ten cykl, ja z jednej strony wierzę a z drugiej powątpiewam. Z trzeciej marzę z czwartej karcie się za marzenia. Ale z piątej, w wigilię dać mojemu test z dwoma kreseczkami ... Ah ..

Mam dziewczyny, mam wyniki!! W końcu piękny przyrost, z prawdziwego zdarzenia 🙈

1765969515146.png

Dzień dobry, u mnie nie rozkręciło się nic przez noc. Na podpasce takie 3 krople kawy z mlekiem i nic. Dziwne, ale czekam dalej na rozkręcenie
Też miałam dwa dni przed miesiączką takie właśnie plamienia zanim się rozkręciło 🙄

Zadzwoniłam do 3 przychodni - czekam na wiadomość od położnej,która umawia wizyty z 4 miejsca - i na NFZ mają miejsce na marzec, czerwiec albo wg.
Jak położna da mi znać i też nie będzie miała terminu (jest od tego gin co mi przerywał itd.,nie słuchał ,że robiłam cytologię,że biochem to nie ciąża w wywiadzie ginekologicznym itp.) to czekam do 5 stycznia i spróbuję się umówić do jeszcze innej Pani dr. A jak się nie uda na NFZ to poszukam terminu prywatnie.

Dowiedziałam się też niedawno,że moja siostra poroniła dwa dni po wizycie z serduszkiem... W 6+3 TC.
I właśnie chodziła do tej Pani dr,gdzie muszę czekać na początek stycznia,żeby się umówić i mi ją polecała. A lekarz,który ją w szpitalu przyjmował pracuje z tą Panią dr w prywatnych gabinetach to jak nie będę miała szansy na wizytę na NFZ w styczniu to będę musiała iść prywatnie - bez względu czy będę miała plamienia i czy będzie dalej ta zmiana na szyjce.
Mężowi powiedziałam narazie tylko,że chce się umówić na styczeń bo mnie szyjka pobolewa i okres w ciula robi - nie chce go straszyć póki co.

Mnie brzuch zaczyna bolec okresowo, tak tak wiem, nic to nie znaczy, ale w polaczeniu z dzisiejszym moodem tempwraturowym nie jest pozytywnie :D no kurde tak liczylam na ten cykl..
Okresowo nie boli tylko na okres 😆 Ja w tym cyklu mialam zawirowania zdrowotne, w 5 dpo dostalam infekcji intymnej, na drugi dzien przeziebienie z temp 37,5 , potem kawa byla kwaśna i mi nie smakowala, a tu zonk 10 dpo dwie kreski 🙈

@Cukierkowa26 ja miałam kilka cykli temu takie plamienia przed okresem po raz pierwszy w życiu, naiwnie myślałam, że może to implantacyjne ale coś Ty, rozkręcił się okres 😅

@Dorka66 tak się cieszę z Twojej ciąży 😍 to był 3 transfer, dobrze pamiętam? 😊

reklama
Okresowo nie boli tylko na okres 😆 Ja w tym cyklu mialam zawirowania zdrowotne, w 5 dpo dostalam infekcji intymnej, na drugi dzien przeziebienie z temp 37,5 , potem kawa byla kwaśna i mi nie smakowala, a tu zonk 10 dpo dwie kreski 🙈
Uuuu... Jak kawa nie smakuje to naprawdę mocny objaw, ale ja w pierwszej ciąży też tak się kapnelam. Była za słodka mimo, że nie słodzę. ;o

Do góry