reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
Hmmmm dziwne, wg mnie to rtęć ewentualnie zawiera tuńczyk i musiałabyś go jeść garściami żeby Ci zaszkodziło.. ale jeśli lekarz tak mówi to wcale Ci się nie dziwię. Ja też za często rybek nie jem, ale w ogóle to bym chyba nie wytrzymała:)

Zgadzam się! tuńczyk, panga i podobne morskie...ale od czasu do czasu nawet te można:-)Rybki mają dużo niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT) a te są konieczne do prawidłowego rozwoju dzidziusia.
Nie możemy jeść surowych i wędzonych (czyli też surowych) ryb ale to ze względu na możliwość występowania pasożytów:tak:
A dieta nasza dieta powinna być zrównoważona, ale też urozmaicona ...no i powinnyśmy unikać słodyczy:baffled:

:-)dzień dobry

My już po wizycie - cesarke mamy 25 listopada:-) to wstępny termin który może nie znacznie ulec zmiane na tydzień później,ale jak wszystko pójdzie dobrze to 24 mamy ktg a 25 o 21 cięcie :-) W sumie wiadomość jeszcze do mnie nie dotarła - zaczne się stracholić na kilka dni przed.
Pytałam o wahania nastrojów - gin odrzekł że przed samym porodem kobiety tak mają,żebym się za mocno nie denerwowała to dorzucił persen na uspokojenie.Poza tym podejrzewa zatrucie ciążowe i nakazał dodatkowe badania :-) ehhhhh
co do zachcianek smakowych to mieszam rybke z batonikami i innymi cudami świata,i ciągle mi się chce pić,pije duuuuuuuuuuże ilości wody,soków,herbat WSZYSTKIEGO:-)

później wam dopisze więcej grudnióweczki,buziolki z rana

nio ja was serdecznie ściskam

Witam z rana dziewczynki kochane!
Jak tam humorki na dzisiaj, dopisują? U mnie naprawdę od paru dni nieźle, pogoda iście wiosenna, co nastraja optymistycznie, skurcze też niezbyt częste, a w dodatku kończę 36 tydzień i w zasadzie robi się już bezpiecznie. Chociaż i tak mam zamiar wytrzymać do 22 listopada co najmniej ;-)

:-)dzień dobry
My już po wizycie - cesarke mamy 25 listopada:-) to wstępny termin który może nie znacznie ulec zmiane na tydzień później,ale jak wszystko pójdzie dobrze to 24 mamy ktg a 25 o 21 cięcie :-) W sumie wiadomość jeszcze do mnie nie dotarła - zaczne się stracholić na kilka dni przed.

To niesamowite, tak dokładnie wiedzieć, kiedy dzidzia się urodzi :-) No to będziesz chyba jedną z pierwszych mamuś tutaj :)

Hej,
Wczoraj miałam dość cieżki dzień...od rana łaziłam po sklepach...najpierw liroy merlin...potem zakupy na brzuszek , supermarket a potem pedem do warszawki do lekarza...i tu sie okazało, że nie mam szans (raczej)na poród wcześniejszy niż termin :-), szyjka długa i twarda...a mała w tej chwili waży około 2600 jak to moja lekarka określiła dzidek bedzie miał długie nogi, bo wszeystkie paramatery odpowiadają wiekowi ciąży 36 tydz a nogi ma długie na 38 ;-)
Ginka pobrała mi paciorkowca i posiew...no i jesteśmy umówione na telefon...obiecała że w okolicach porodu ew. pomoze, żeby poród mnie nie zaskoczył w godzinach szczytu ;-)że umówimy sie na jakiś masaż przed weekendem :-)
Tym o to sposobem z czystym sumieniem iore sie za "meblowanie" sypialni :-) i zaczynam spacerki przed porodowe :-), koniec z jazdą wszedzie samochodem (tym bardziej, że oddałam go do warsztatu;-))
No i zazdroszcze tym, które znają juz swoja godzine zero...;-)

reklama
Witam mamuski :*

Widze ,że tu coraz wiecej mamusiek sie juz szykuje do rozdwojenia :-)

No ja dzwoniłam po te wyniki i pani mnie poinformowała,ze na przeciwciała przeciwpłytkowe czeka sie do miesiaca :szok: na co ja jej ,ze jestem w 34 tyg ciazy....a ona,ze w takim razie prawdopodobnie beda wczesnije,ale to mam dzwonic i tak okolo srody.....nonono i znowu czekanie.....ale to moze dobrze,bo przynajmniej bede jesce w domku:tak:
Poza tym mialam ciezka noc ,z bólami brzuszka i krzyza,czego wczesnije w ogole nie mialam....sypie sie jak stara babeczka hahahah

Do góry