reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Yoka super ze córcia zdrowo rosnie. I rzeczywiscie duza kobietka :-D
A cisnienie moze takie wysokie tylko dzisiaj, bądz dobrej mysli.

reklama
YOKA kochana, ale przynajmniej będziesz już pod fachową opieką, a więc bezpieczniej i dla Oliwki, i dla Ciebie... Buziaki i się trzymaj..A może do jutra ciśnienie się jednak unormuje...

Sawka dziekuje, jak zwykle jestes niezastapiona :tak: Czyli jak urodze to zglosic w pracy ze juz urodzilam, wziasc od nich ten druk i isc do zusu z tym drukiem i aktem urodzenia tak?
zakład pracy może sam złożyć te dokumenty w Zus-ie musisz tylko dostarczyć do nich akt urodzenia dziecka i podpisać to oświadczenie o urodzeniu kolejnego dziecka

Witam wieczorowo

Ja właśnie wróciłam z wizyty......moja córa to całkiem spora panna a waży 3700:szok: płucka całkowicie wykształcone i pięknie oddycha,ciąża całkowicie donoszona bo widać już zwapnienia w łożysku i wogóle jest zdrowiutka.....Narazie na poród się jednak nie zapowiada więc jeśli nie urodzę to terminu to idę do szpitala....Dostałam skierowanie na ktg raz w tygodniu....ale jest jedna smutna sprawa a mianowicie mam wysokie ciśnienie 135/90 i do tego te mega obrzęki:-( Jeśli jutro ciśnienie sie nie unormuje to najprawdopodobniej zatrucie i mam jechać do szpitala....
miejmy nadzieje że to nie zatrucie ciążowe... a nawet gdyby to lekarz potwierdził ci że ciąża w 100% donoszona więc śmiało będziesz mogła urodzić :tak:

Agatkas ja tez sie nastawiłam, ze odstawiam Fenoterol i dziś rodze.... i co nie urodziłam. no to moze jutro i tez nie wiec juz przestalam schizowac:-) i bedzie co ma byc.

Yoka super ze Oliwka taka duza i jest w pełni gotowa na wyjscie. Mozesz sie uspokoic a cisnieniem sie nie martw to pewnie tak jednorazowo, a jutro juz bedzie ok:-)

Tygrysek zgadzam sie z toba w 100%- rozmawiac, rozmawiac i jeszcze raz rozmawiac:tak::tak::tak:
Tez jak siedze 4 dni sama od rana do wieczora to mam juz dosc, do tego m wraca i wlacza tvn turbo albo neta, ale to juz dawna przeszlosc...wytłumaczylam...porozmawialismy, maz mnie zrozumial i zmiany odczułam natychmiast:-)

YOKA naprawdę ta Twoja córcia to kluseczka;-) Głowa do góry-jeśli ciąża donoszona to masz zielone światło i może Ty będziesz nastepna trzymała swoją Małą w ramionach;-)

A ja własnie też po wizycie i jestem mega zadowolona:-) Lekarz powiedział, że możemy odetchnąć i gdybym teraz urodziła to nic złego by się nie działo-kazał mi odstawić już Luteinę. Mała waży 2500 g a dokłądnie 2 tygodnie temu ważyła 2000g więc ładnie przybrała. Powiedział nawet, że mogę już do niego przyjść po porodzie-ale ja i tak za 2 tyg.się zamelduję-jak do tej pory nie urodzę:-) Zresztą mówił, że jeśli chcę już w najbliższym czasie urodzić to możemy zrobić dzisiaj badanie na fotelu.....hmmmmm.....czyżby mu chodziło o masaż szyjki;-);-);-)Ale nie chciałam jeszcze poczekam te dwa tyg. i wtedy jak się nic nie ruszy:happy:
Więc mogę odetchnąć-dokłądnie od 27 tyg. czekałam na ten moment-szyjka jednak wytrzmała:tak:

Z tego wszystkiego lecę poprasować pieluszki:happy:

YOKA naprawdę ta Twoja córcia to kluseczka;-) Głowa do góry-jeśli ciąża donoszona to masz zielone światło i może Ty będziesz nastepna trzymała swoją Małą w ramionach;-)

A ja własnie też po wizycie i jestem mega zadowolona:-) Lekarz powiedział, że możemy odetchnąć i gdybym teraz urodziła to nic złego by się nie działo-kazał mi odstawić już Luteinę. Mała waży 2500 g a dokłądnie 2 tygodnie temu ważyła 2000g więc ładnie przybrała. Powiedział nawet, że mogę już do niego przyjść po porodzie-ale ja i tak za 2 tyg.się zamelduję-jak do tej pory nie urodzę:-) Zresztą mówił, że jeśli chcę już w najbliższym czasie urodzić to możemy zrobić dzisiaj badanie na fotelu.....hmmmmm.....czyżby mu chodziło o masaż szyjki;-);-);-)Ale nie chciałam jeszcze poczekam te dwa tyg. i wtedy jak się nic nie ruszy:happy:
Więc mogę odetchnąć-dokłądnie od 27 tyg. czekałam na ten moment-szyjka jednak wytrzmała:tak:

Z tego wszystkiego lecę poprasować pieluszki:happy:
No to super ze wszystko dobrze.

reklama
Paola super że dzidzia tak pięknie rośnie i że wszystko ok....:-)

anoli mam nadzieję że jutro będzie dobrze....bo mierzyłam ciśnienie przed sekundą i mam prawie 150/95 :-(

Do góry