reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

Esia, super, w końcu:-) jutro czekam na wieści:tak:
Dzagud, też ci sę temat rzucił;-) u nas jakoś tak są 2 rzucty urodzin - wiosna, potem zima (ale jakoś głowy nie mam teraz do rozpisywania się kto, co i jak:sorry2:) Madzi życzę zdrówka
Agik witaj w klubie;-) mi też się nie chce, a jeszcze praca po 12godzin dziennie dochodzi. bleee:baffled: na szczęście odbije się to finansowo:tak: (bo skoro premia wyjdzie prawie wysokości wypłaty to nie mogę narzekać;-)), za to popijam właśnie grzane winko, więc jak coś to zdrówko:-D
Szopka - patrz wyżej - też mi się nic nie chce, a w ciąży nie jestem (chyba;-))
Olla zdrówka dla Amelki, może otwarte okno nie zaszkodzi
Anni powodzenia w rozkręcaniu interesu:tak:
Anielap ja bym już wiedziała na co to wydać, ale tobie to raczej ni przypiął ni przyłatał by się nie przydało (papiery, punchery, stemple czy tusze);-)
jolka to teraz jak jest się w ciąży to ma isę indywidualne? że też na studiach tego nie praktykują:-D
toska i jak - wiedziałaś jak się nazywasz, czy nie pytali? pewnie teraz odsypiasz?;-)
u mnie ogólnie dobrze
dostałam w pracy strój służbowy po 2 m-cach i... jest za duży:-D wyglądam w nim jak w worku na ziemniaki (na stracha na wróble bym się nadawała;-)). 2 m-ce temu był ok, jak przymierzałam, żeby rozmiar dobrać. teraz jak założyłam, to śmiać mi się chciało:-p zamówimy kolejny. ciekawe czy jak dostanę za kolejne 2 m-ce to będzie dobry:-D
nie wiem jak u was, u nas dzisiaj pokazał się śnieg, co mnie dobiło:baffled: na szczęście rano już zniknął i wróciła jesień. jak ja nie cierpię jesieni i zimy:dry:
idę chyba zaraz do wyra, bo nic mi się nie chce, winko chyba robi swoje;-) a wyspać się trzeba:sorry2:
miłego wieczorku i nocki pleciugi (3 strony musiałam nadrabiać dzisiaj)

reklama
kachasek nie pytali się, na szczęście:-D

popołudniu też nie udało mi się zdrzemnąć:dry:, więc wypiłam dwie kawy i poszłam z koleżanką do kina. Nie wiem czy to ta dawka kofeiny+ brak snu, ale bardzo mi sie film podobał, dawno sie tak nie uśmiałam.
A zapomniałam napisać, że byłam na polskiej komedii, a ja za współczesną polską kinomatografią nie przepadam, ale ten " to nie tak kotku" czy jakoś tak - w sumie to trochę za długi tytuł:dry: - był naprawdę fajny.

No i teraz spać mi się nie chce:confused: może to już starość i wystarczą mi cztery godziny snu na dobę. Może i dobrze w końcu przesypiamy 1/3 życia - to strasznie dużo, nie uważacie???:baffled:

Dzagud zastanowiłam się nad Twoim pytaniem, z datami u nas poplątane, jedyna śmieszna zbieżność to mój ex chłopak miał urodziny 13 czerwca a mój mąż ma 13 maja - albo na odwrót:dry::sorry2:, no i myli mi się czasami:-D
A poza tym z ciekawostek to ja i moi wszyscy kuzyni jesteśmy spod znaku koziorożca, ciekawe , nie?:dry:;-):-D
Kotku Twoja córeczka też będzie koziorożec, bardzo fajny znak i fajni ludzie:-p

Olla na kacu nie jestem. Szkoda, że Cie nie ma, pogadałybysmy na jakiś ciekawy temat;-):-D

Nikogo nie ma:-(, idę pooglądać you can dance, ciekawe kto odpadnie.

Buziaki, słodkich snów,

Esiu jutro big day:tak::-)

Co tu wejde to wy spicie....eh :-)
Toska-ja mam to samo, nie moge spac ostatnio no i jakas jesienna deprecha czy co...chociaz pogoda ladna ale mi sie nic nie chce :-(
Esia-trzymam kciuki, buziaki ode mnie i Alusi.
Dzagud- to u mnie niestety ale nie ma wcale powiazan, kazdy z innego miesiaca i z innego dnia, he he oryginalnie :-)
dla wszystkich czerwcowek i czerwcowiatek buziaki, zdrowka, papa

DZAGUD bardzo ciekawe pytanie ;-) niech pomyślę :-p mam czas, to przeanalizuję najbliższą rodzinę ;-)

* miesiące:
- styczeń: -
- luty: -
- marzec: urodziny ja i mój Maciuś (ja 10, on 7)
- kwiecień: teściowa (3)
- maj: -
- czerwiec: urodziny Antonka, mojej mamy, brata Maćka (odpowiednio: 10, 16, 19)
- lipiec: bratowa (22)
- sierpień: urodziny teścia i bratanicy Maćka (odpowiednio 10, 31)
- wrzesień: urodziny mojego brata (jego chrześnica tego samego dnia się urodziła, ale 22 lata później), mojego bratanka (odpowiednio 12, 26)
- październik: szwagierka (14)
- listopad: mój tata (30)
- grudzień: moja bratanica (27)

* dni miesiąca: ja, Antonek i teściu urodziliśmy się 10 :tak: reszta rodziła się jak chciała ;-) ale jakby popatrzył się ogólnikowo, to jakieś tam zbieżności są ;-) np. ja i mój brat 10 i 12 ;-)

* dni tygodnia:
- poniedziałek: ja, moja bratanica,
- wtorek: mój brat, moja teściowa
- środa: moja mama,
- czwartek: -
- piątek: mój teściu,
- sobota: Maciek, mój bratanek, mój tata, Maćka brat, moja bratowa, bratanica Maćka
- niedziela: Antonek, moja szwagierka,

* lata: jedyna ładna zbieżność - Maćka brat, Maciek i jego bratanica rodzili się dokładnie co 10 lat, czyli 71, 81, 91 ;-)
i przyznam, że w 2001 bałam się, że będziemy mieli z Maciusiem jakąś niespodziankę :-D

:laugh2: dziś dzień Małgosi :tak:

Ostatnia edycja:
wrócę jeszcze do poprzedniego postu - urodziłam się 10, grałam w koszulce z numerem 10 (w klubie), urodziłam synka 10 i teraz pracuję w pokoju numer 10 ;-) można by rzec, że 10 mnie prześladuje :-D
i jeszcze wypłatę dostaję 10 :laugh2:

Gingeros :-D ja się urodziłam o godzinie 10 :-D

Kachasku no niestety tylko młode mamy mają takie udogodnienia, a studentki to już stare dupy są :-p chociaż powiem ci, że jak urodziłam to załatwiłam sobie semestr indywidualnego toku studiów (dziekan z wielkiej łaski się zgodził i tylko dlatego, że bardzo szybko sesję zaliczyłam :dry:), ale polegało to jedynie na tym, że na ćwiczenia mogłam chodzić do dowolnej grupy (co w większości przypadków dało się załatwić nawet bez zgody dziekana :-p)

Gingeros, to Twoja Szwagierka urodziła się tego samego dnia co ja.:-D U nas też większość dat mieści się w jednej 10tce (Magda - 11, Mąż - 13, ja -14).
Mnie prześladuje nie tyle numer co miesiące, bo wiele ważnych wydarzeń ma miejsce w tych samych miesiącach - poznaliśmy się z Mężem w kwietniu, w październiku zaręczyliśmy, w następnym październiku pobraliśmy a w kwietniu urodziła się Weronika.:-D Ino Magda się wyrodziła bo czerwcowa.;-)

To jeszcze Wam powiem że miałam w podstawówce dwie koleżanki - siostry rodzone. I jedna ma 2 córki - jedna z nich urodzona w czerwcu, a druga ma 3 synów i wszyscy trzej urodzeni w czerwcu. Pamiętam że Teściowa tej drugiej (bo u niej mieszkali i w moim bloku), to mówiła mojej Babci jak Monika była w ciąży trzeci raz, że co roku w okolicach września to im łóżko będzie zabierać, bo co ciąża to czerwiec.:-D

Dziś to dopiero mamy depresyjny dzień - normalnie aż się nie chce patrzeć za okno..:no: Raczę się od rana gorącą czekoladą na poprawę nastroju i zaraz pędzimy z Czarkiem do klubiku malucha, mam nadzieję że za nim nadążę bo ostatnio jest szybszy i broi niemiłosiernie:szok: W ogóle to dziecko zaczęło mi się ostatnio psuć, znaczy sami je popsuliśmy wynika z lektury "języka dwulatka". :baffled:

Izka ja nie spałam od 4 naszego czasu, ale skąd mogłam wiedzieć że kogoś o tej porze na bb spotkam.

Anielap kup sobie jakiś miły kosmetyk np. błyszczyk, fajny balsamik..

Olla jak tam paniusia dyniusia? Mam nadzieję że jej wietrzenie łazienki nie zaszkodziło.. :unsure:

Kciuki by Esi dziś poszło wszystko gładko:-)

Ostatnia edycja:
Mnie prześladuje nie tyle numer co miesiące, bo wiele ważnych wydarzeń ma miejsce w tych samych miesiącach - poznaliśmy się z Mężem w kwietniu, w październiku zaręczyliśmy, w następnym październiku pobraliśmy a w kwietniu urodziła się Weronika.:-D Ino Magda się wyrodziła bo czerwcowa.
ale testowałaś z Magdą chyba w październiku, co? ;-)

reklama
O tym nie pomyślałam:-D. Ale nie, bo dwie kreski wyszły mi na teście 23 września już, a 30tego z bety wynikało że to 3 tydzień ciąży.

Do góry