reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;D - Wątek Główny

No w końcu Esia :-)

Dzagud ja też jestem codziennie na BB :-p

Właśnie dzwonił do mnie dyr :sorry2: będę miała nauczanie indywidulane u ciężarnej piętnastki :confused:

A ja w domu mam wieczny remont :baffled: teraz M kończy elewację, a jak jest brzydka pogoda, to wykańcza poddasze :sorry2: już się nie mogę doczekać kiedy skończy :nerd:

reklama
Zarzucam taki dziwny temacik. Tak mi przyszło do głowy jak się okazało że oboje dzieci będzie mieć Esia z 20tego - czy u Was w rodzinach też są takie urodzinowe "zależności"? Bo u mnie od diabła i ciut ciut, aż nie do uwierzenia.
I tak:
- Ja i Weronika urodziłyśmy się w czwartek, mój Mąż i Magda - w poniedziałek,
- w rodzinie mojego Męża: Matka, Brat i Siostra oraz nasza Madzia urodzili się 11tego. Mój Mąż od nich daleko nie odskoczył bo sam jest z 13tego, więc gdyby się odrobinę był pospieszył....;-)
- u mnie w rodzinie: moja Babcia i Wujo (Jej syn) są z maja (1szy i 2gi), mój Dziadek i Weronika z kwietnia, ja i Siostra Mamy z października, moja Mama i syn Wuja (jej brata) z lutego. A do tego moi: Dziadek, Ciotka i Syn Wujka są z 19tego. No nie mówiąc o tym, że Magda urodziła się w urodziny mojej Siostry.
A jak u Was to wygląda? Każdy od "sasa do lasa" czy też macie wspólne urodzinowanie?

hehe Dzagud u nas też da się powiązać ;-)
Maks urodził się tak jak mój starszy brat w Boże Ciało (co prawda jak brat się rodził, to był akurat 14 ;-)), za to mój młodszy brat też urodził się siódmego :tak:
Jacek tak jak jego dziadek urodził się 30-go :-)
A ja z siostrą urodziłyśmy się 16-go (dodatkowo moja siostra i dziadek dokładnie w tym samym dniu, oczywiście w innym roku :-D)
A dziadek mojego M i moja babcia urodzili się dokładnie w tym samym dniu :-D

Dzagud az zdiwiona jestem ze u Was tyle zbieznosci:szok:U nas jedynie to Moj Janusz i Mela z tego samego miesiaca,chociaz melka miala sie urodzic 22 tak jak ja,a ja mialam sie urodzic 26 maja w dzien matki i w urodziny mojej prababki:-D hehe ale nie wyszlo...mami sie zachcialo oliwek i do katowic autobusem po nie pojechala:tak:tak ja wytrzeslo ze wyskoczylam tego samego dnia hihi:-p

Jedynie co to rocznikowo jestesmy podobnie,to znaczy z jedynka na koncu:-pMiedzy mna a prababcia 70 lat roznicy a mniedzy na a dziadziem 40:-D:rofl2:
Heheheh smiac mi sie chce z tego co napisalam :-D:-D:-D no ale pytalas Dzagud to masz hehehe...nakryklalam heheh:rofl2:

Od ponad roku jak ktos mnie pyta jak sie nazywam - zmieniam poprostu temat..
.;-) Sprobuj - to dziala:-D

dobre, spróbuje :-D

oj Dzagud strasznie skomplikowany temat dałaś:-) dzisiaj nie dam rady się wypowiedzieć.

Juz po spotkaniu, idę spać.

Jolka nieźle z tą 15ką:szok: młoda mama z niej będzie, nie to co ja;-):-D

Pozdrwoieni od Esi, skarżyłam jej się na moją bezsenność w ramach urozmaicenie jej pobytu w szpitalu:sorry2:

Ok ide......

A co tu taaka cisza?!
Amelka chyba nadrabia to niejadkowanie chorobowe bo teraz zadziwia mnie i przeraza jednoczesnie.Pochlania ogromne ilosci pokarmow wszelakich heheh :D:-)

Toska no ciekawe skad sie ta bezsennosc przyplatala.Ja mam tylko problemy ze snem jak na ciezkim kacu jestem:-p:zawstydzona/y:

Hej Wam wszystkim.
Ja też podczytuję, codziennie jestem na BB, ale chyba dopada mnie jakaś jesienna deprecha bo nie chce mi się DOSŁOWNIE nic. Boszeeee a tu trzeba się dzieckiem zająć , ugotować...:baffled:
W ogóle dołek jakiś czy co, nic mnie nie cieszy, zaraz chyba utopię smutki w alko :zawstydzona/y:, chyba nawet na pewno :dry:

Jak usiadłam dzisiaj do pracy mgr, to aż nie wiedziałam czy się śmiać czy płakać, taką miałam wielką pustkę we łbie i nic sensownego nie mogłam wykrzesać. :-(

Życzę zdrówka dla Madzi i wszystkich chorych Maluszków, i oczywiście wielkie kciuki zaciśnięte za Esię.

ech a mi przymusowe "wakacje" w domu się kończą :sorry2: w poniedziałek wracam do pracy i znowu wszystko będę robić w biegu :baffled: ale mam plan obiadowy :-p Jacek je w szkole, Maks u niani, M będzie jadł w pracy, więc i ja chyba sobie wykupię w pracy i tym sposobbem nie będę musiała gotować w domu i bałaganu mniej :-p:-D

reklama
Dzagud podłapałam temat...:-)
Tak więc:
-moja mama i mój tata z sierpnia, ona 1, on 31
-ja z siostrą z lipca, 21 i 26, i babcia też z lipca i mój m też z lipca,
-mój m i moja babcia dokładnie tego samego dnia, 5lipca
-rocznikowo moja babcia 1930, mama 1960, ja 1980
-Zuzanka moja czerwcowa co prawda, ale też wakacyjna:-)
- tylko mój brat nijak do niczego nie pasuje - kwietniowy:no:

Uffff....

Mój małż zwolnił się z pracy bo podłapał jakieś fajne zlecenie i teraz całymi dniami okupuje kompa.

Jutro odwiedza mnie koleżnaka zapoznana w szpitalu z czerwcową Nadią, która już ponoc zdaniami mówi:szok: Więc zdam jutro relacje.

Moja psiapsióła już trzeci tydzień w szpitalu na podtrzymaniu.Od trzech tygodni skurcze ją męczą, a dzidzia jeszcze za malutka... Tak dużo o niej myślę i tak strasznie m smutno:-(

Poza tym robię brzuszki, bo chciałabym nie miec już brzuszka...:wściekła/y: I straszne zakwasy mam, a efektów jeszcze niet:no::-(

Na imieniny od teściowej dostałam 50zł i straszny dylemat mam na co wydac...:confused: Podpowiedzcie co można sobie fajnego kupic za tę kwotę....

Kciukasy zacikam mocno za Esię i Małgosię. Czekam na wieści jutro z rana.

Dla reszty naszych czerwcówek pozdrowienia...

Bo muszę kompa oddac...​

Do góry